Mitä keittiö maksaa? Miksi se kannattaa tehdä putkiremontin yhteydessä?

Paljonko uusi keittiö maksaa?

”Kuinka paljon se maksaa” on usein ensimmäisiä mieleen tulevia kysymyksiä, kun uuden keittiön ostoa aletaan harkita. Valitettavasti suoraa vastausta ei ole, sillä keittiön hintaan vaikuttaa usea seikka. Tämä on hyvä uutinen keittiöremonttia suunnittelevalle; keittiöitä löytyy joka budjetille.

Jos olet remontoimassa vanhaa keittiötäsi, merkittävä keittiön hintaan vaikuttava tekijä on, miten keittiöremontin toteutat. Annatko vanhalle keittiölle uuden ilmeen vai hankitko kokonaan uuden? Kuka keittiön asentaa? Entä millaiset kodinkoneet valitset? Samoja kysymyksiä on mietittävä myös kokonaan uutta keittiötä hankittaessa. Onneksi sinun ei tarvitse painia valintojesi kanssa yksin. Kun otat avuksi keittiösuunnittelijan, on hän apunasi hankinnan kaikissa vaiheissa aina ideasta toimitukseen ja asennukseen asti.

Ole rehellinen budjetin suhteen

Uudesta keittiöstä haaveiltaessa kannattaa olla itselleen rehellinen budjetin suhteen, ja kertoa budjetti myös keittiösuunnittelijalle. Näin molemmilla on realistiset odotukset ja tavoitteet keittiön eri elementtien valinnassa.
Katso täältä esimerkkejä eri hintaisista keittiöistä

Näin vaikutat keittiösi hintaan


 

1. PIDÄ KEITTIÖN VANHA MUOTO
Jos kyseessä on keittiöremontti ja keittiösi uusitaan vanhan keittiön muotoon, viemäröintiä tai sähkötöitä ei tarvitse muuttaa, mikä säästää sinulta rahaa.


2. MATERIAALIVALINNAT
Materiaalivalinnat ovat olennaisin osa keittiöremontin hintaa. Pohdi elementtien hyviä ja huonoja puolia omasta näkökulmastasi sekä sitä, millaiseen käyttötarkoitukseen keittiösi tulee. Kalliimpi vaihtoehto ei aina ole parempi.

Keittiön tasot
Tasoissa voit säästää huomattavasti; materiaalivaihtoehtoja on useissa hintaluokissa. Esimerkiksi kvartsi- ja graniittitasot voivat olla hinnaltaan jopa viisinkertaisia laminaattitasoon nähden. Kuitenkin laminaattitasoissa on nykyisin valtavasti valinnanvaraa, ja materiaali on kestävää ja helppohoitoista. Mieti jälleen valintojasi käyttötarkoituksen kautta.

Keittiön kaapin ovet
Kaapistojen ovissa on vaihtoehtoja eri hintaluokista. Yksi ovi voi maksaa tuplasti jonkin toisen hintaryhmän oveen verrattuna. Mitä suurempi keittiösi on, sitä merkittävämpi on hintaryhmän vaikutus.

Testaa hinta-arviotyökalulla, miten materiaalit vaikuttavat keittiön hintaan.

3. KODINKONEET
Tarkastele omia tarpeitasi ja toiveitasi sekä kysy keittiömyyjältä tarjouksia. Haluatko höyryuunin vain koska se on nyt muodissa? Tarvitsetko todellakin kaksi astianpesukonetta? Kodinkonepakettien hintahaitari on laaja ja eroa voi olla useita tuhansia euroja. Keittiösuunnittelijasi osaa auttaa valinnoissa ja tietää, mitkä kodinkoneet sopivat juuri sinun keittiöösi.

4. MEKANISMIEN MERKITYS
Hintaan vaikuttavat myös keittiökalusteiden mekanismivalinnat. Voit säästää sievoisen summan, jos olet valmis luopumaan erikoismekanismeista. Toisaalta erikoismekanismeilla saat personoitua keittiötäsi omannäköiseksi. Keittiösuunnittelija osaa kertoa, miten erikoismekanismit näkyvät hinnassa.

5. ASENNUS: ITSE VAI AMMATTILAISEN TOIMESTA
Keittiön asennus vaatii aina pätevän tekijän. Tässä kohden ei kannata säästää, jos sinulla ei ole asentamiseen vaadittavaa ammattitaitoa. Mutta säästää voit tekemällä osan töistä itse, kuten purkaa vanhan keittiön tai maalata seinät. Ole kuitenkin rehellinen taidoissasi ja jätä hankalat vaiheet ammattiasentajalle, muutoin korjaustyöt voivat tulla yllättävän kalliiksi.

Säästöä putkiremontin yhteydessä toteutetulla keittiöremontilla

Jos taloyhtiöön on tulossa putkiremontti, on tämä täydellinen hetki ottaa puheeksi myös keittiöremontin mahdollisuus. Samanaikainen remontti säästää sekä aikaa ja vaivaa, kun yksillä remonttipölyillä saadaan kaksi yhtäaikaista remonttia, että rahaakin. Vanha keittiö on joka tapauksessa purettava ainakin osittain ja uuden asennustyö maksaa. Mikset siis asentaisi tilalle uutta, nykyaikaista ja tilaan täydellisesti sopivaa keittiötä!

Uusi keittiö on projekti, josta jää konkreettinen muisto vuosiksi eteenpäin. Ota ammattilainen avuksi suunnitteluun niin varmistat, että kaikki tarpeellinen tulee huomioitua ja saat budjettiisi nähden parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Varaa maksuton suunnitteluaika Keittiömaailman keittiösuunnittelijalle

Haluan lisätietoa


Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
26.5.2020