Asunto-osakeyhtiö vaihtoi maalämpöön

Asunto-osakeyhtiö vaihtoi maalämpöön

Tampereella sijaitseva Asunto Oy Koulukatu 12 vaihtoi maalämpöön syksyllä 2016. Muutos tiputti kiinteistön lämmityskustannukset alle puoleen.

Tamperelainen kerrostaloyhtiö Asunto Oy Koulukatu 12 vaihtoi maalämpöön syksyllä 2016. Kiinteistöön asennettiin hybridiratkaisu, jossa yhdistyvät sekä maalämpö että poistoilman lämmöntalteenotto. Järjestelmän toimitti Suomen Ekolämpö Oy. Urakoitsija ja kiinteistön isännöitsijä kertovat, miten urakka sujui.

Jätä yhteydenottopyyntö NIBE kiinteistömaalämpöpumpusta

Tilaa kiinteistömaalämpöpumppuesite veloituksetta

Aaro Sihvo, hallituksen jäsen, As Oy Koulukatu 12

Ennen vuotta 2016 Asunto Oy Koulukatu 12 lämpesi kaukolämmöllä. Maalämpöön siirtyminen lähti yhtiön yhdessä isännöintitoimiston kanssa teettämästä selvityksestä.

– Ehdotus meni ihmeen helposti läpi sekä hallituksessa että yhtiökokouksessa. Laskelmat olivat kiistattomat – lämmityskulut vähenisivät puolella. Ja kun kiinteistön talotekniikkaa piti muutenkin uusia, ratkaisu oli selvä, kertoo taloyhtiön hallituksen jäsen Aaro Sihvo.

Järjestelmä otettiin käyttöön vuoden 2016 syksyllä. Kaikki on sujunut erinomaisesti.

– Yksi sulake on vaihdettu, muutoin huoltotarpeet ovat rajoittuneet suodattimien säännölliseen puhdistamiseen ja vaihtamiseen. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä ratkaisuun sekä tietysti siihen, että säästötavoitteet on saavutettu: lämmityskulut ovat pienentyneet 52–56 % vuodesta riippuen. Lähiseudun taloyhtiöt ovat olleet kiinnostuneita ratkaisustamme ja kiitelleet meitä edistyksellisyydestä. Kyllä itseänikin ilahduttaa, että talossa, jonka asukkaista suurin osa on senioreita, saatiin vietyä hanke läpi näin vaivattomasti. Suosittelisin vastaavaa ratkaisua ilman muuta kaikkialle, missä maalämpöön siirtyminen on mahdollista, päättää Aaro Sihvo.

Mikko Väyrynen oik. ja Aaro Sihvo ovat tyytyväisiä lämmitystavan valinnan vaihtoon.Mikko Väyrynen oik. ja Aaro Sihvo ovat tyytyväisiä lämmitystavan valinnan vaihtoon.

Urakoitsija Mikko Väyrynen, Suomen Ekolämpö Oy

Tarjouspyyntö Asunto Oy Koulukatu 12 maalämpöratkaisusta tuli Suomen Ekolämpö Oy:lle isännöitsijätoimisto Kiinteistöjuridia Oy:lta.

– Isännöintitoimiston hankeosaamisella on merkittävä painoarvo urakkaan lähdettäessä. Myös taloyhtiö on mukana prosessin eri vaiheissa. Ratkaisut räätälöidään yksityiskohtaisesti kunkin kiinteistön tarpeisiin. Toteutus suunnitellaan asumismukavuus ja turvallisuus huomioiden, kertoo Mikko Väyrynen Suomen Ekolämpö Oy:stä.

Maalämpöjärjestelmä, lämpökaivot ja koko keruupiirin riittävyys mitoitettiin tarkoin kiinteistön energiankulutukseen perustuvien tietojen pohjalta. Kohteeseen päädyttiin asentamaan kaksi NIBE:n maalämpöpumppua sekä lisäksi Kair:n lämmöntalteenottolaite PILPIT 20K, jonka avulla hyödynnetään myös poistoilmasta saatava energia maksimaalisesti.

– Keskustan pienillä tonteilla on rajallisesti tilaa kaivojen sijoitteluun. Etenkin silloin kannattaa hyödyntää poistoilman hukkalämmön mahdollisuudet. Eikä energiaa toki muutenkaan kannata puhaltaa taivaalle. Projekti meni maaliin kaikin puolin kitkattomasti. Saimme taloyhtiöltä kiitosta myös asentajistamme, jotka projektin yhteydessä laittoivat kuntoon yhtiön muitakin korjausta vaatineita asioita. NIBE on Ekolämmölle mieluinen kumppani. Olemme kokeilleet muitakin tuotemerkkejä ja vertailleet laitetarjontaa lähes vuosittain. Kerta toisensa jälkeen olemme kuitenkin päätyneet NIBEn tuotteisiin. NIBEn pitkälle viety tuotekehitys ja tekninen tuki ovat omaa luokkaansa. Yhteistyö toimii kaikin puolin erinomaisesti, toteaa Mikko Väyrynen lopuksi.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö kiinteistömaalämpöpumpusta

Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
26.11.2018