Tunnistatko laittoman tikasremonttiratkaisun?

Tunnistatko laittoman tikasremontti­ratkaisun?

Taloyhtiöiden on syytä olla tarkkana, kun edessä on tikasremontti, ja varoa astumasta hinta-ansaan.

Kiinteistön omistaja vastuussa

Onko taloyhtiössänne tullut aika päivittää seinätikkaan turvavarusteet? Siinä tapauksessa on syytä olla tarkkana ja tiedostaa, että vanhoihin seinätikkaisiin ei saa asentaa nousukiskoa, mikäli se ei täytä määräyksiä. Kyseessä on muutoin laiton ratkaisu, josta tilaaja tai kiinteistön omistaja on lopulta vastuussa.

Markkinoilla on valitettavasti edelleen useampi toimittaja, joka tarjoaa tätä laitonta ratkaisua. Tilaaja on ymmärrettävästi mielissään halvemmasta tarjouksesta, jossa tikkaan vaihto on tingitty urakasta pois ja kisko on luvattu asentaa olemassa olevaan tikkaaseen. Tällainen tarjous, josta myyjä ei ole edes vastuussa, on enemmän kuin kyseenalainen. Turvatuotteet tulee olla aina testattuja ja kukaan ei ole testannut nousukiskoja vanhoille tikkaille.

Taloyhtiöiden onkin ehdottoman tärkeää varmistaa, että olemassa olevat tikkaat täyttävät RT-kortin (RT 85-10708) antamat lujuus- ja korroosiokestovaatimukset, jolloin niihin voi asentaa turvallisesti nousukiskon. Mikäli tikkaat eivät täytä vaatimuksia, eikä asiaa pysty mikään taho varmistamaan, tulee tikkaat päivittää uusiin.

Katso lisää: Turvalliset tikkaat ja nousukiskot
 

Sadexilta luotettavat ja laadukkaat tikasremontit, nyt talvietuhintaan

Talvella toteutettu tikas-, ränni- ja kattoturvaremontti tarjoaa selkeitä etuja, ja Sadex-talviedulla säästää kustannuksissa. Kartoitamme ja suunnittelemme taloyhtiönne tarpeet veloituksetta
sekä laskemme selkeän tarjouksen. Kun tilaus tehdään tämän vuoden loppuun mennessä ja asennustyö saadaan suorittaa 1.1.–30.4.2019 välisenä aikana, annamme urakan kokonaissummasta 10 % alennuksen. Sadex-takuu turvaa asumisen vuosiksi eteenpäin.

Sadex on nopeasti kasvava kotimainen perheyritys, joka vastaa taloyhtiöiden ränni-, tikas- ja kattoturvaurakoista avaimet käteen -periaatteella suunnittelusta asennukseen. Neljän veljeksen intohimoinen tekeminen on Sadexin tunnusmerkki, joka on levinnyt kaikkiin Sadexlaisiin – me tehdään niin kuin itselle tehtäisiin.
 

Miksi talviasennus on suositeltavaa jo asutuille kiinteistöille?

  • Selkeä kustannussäästö
  • Nopeampi toimitusaika
  • Kasvukauden ulkopuolella, ja maan ollessa jäässä, istutukset ja nurmet ovat paremmin turvassa asennuskaluston jäljiltä
  • Pakkasella ei ole huolta valuvasta vedestä, joka saattaa muina vuodenaikoina aiheuttaa ongelmia
  • Vähemmän häiriötä asukkaille, kun pihalla ei talvisin liikuta yhtä paljon kuin kesäisin

Jätä yhteydenottopyyntö

Asiantuntija auttaa kohteeseesi sopivan ratkaisun toteutuksessa.

Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
23.11.2018