Kärähtikö kunnolla? - Kiinteistövahingon korjausprosessi alkaa kartoituksesta

Kärähtikö kunnolla?
- Kiinteistövahingon korjausprosessi alkaa kartoituksesta

Useasti kodeissa sattuneen palovahingon aiheuttaja on laitteessa ilmennyt sähkövika, liedelle unohdettujen pahvien syttyminen tuleen, valvomatta jätetty palava kynttilä tai sammuttamaton savuke. Mikäli tilanne ei ole niin onnekas, että selvitään vain ja ainoastaan pienillä savu- ja hajuhaitoilla, alkaa prosessi kiinteistövahingon korjaamiseksi.

Palanut sisäkatto vaihdetaan saneeraustöiden yhteydessä uuteen.Palanut sisäkatto vaihdetaan saneeraustöiden yhteydessä uuteen.

Kiinteistövahingon korjausprosessi alkaa kartoituksesta

Palovahingon tapahduttua kiinteistönpidosta huolehtiva isännöitsijä on yhteydessä vakuutusyhtiöön ja laatii vahinkoilmoituksen tapahtuneesta. Isännöitsijä toimiikin linkkinä taloyhtiön sekä kiinteistövahinkoja korjaavan yhteistyökumppanin välillä. Kuka sitten on kiinteistövahinkoja korjaava yhteistyökumppani? Esimerkiksi koko Suomen alueella toimiva Polygon tekee yhteistyötä useiden vakuutusyhtiöiden kanssa ja tarjoaa laaja-alaista osaamistaan kattavasti.

Korjausprosessi alkaa lähtötilanteen kartoittamisella. Selvitetään vahingon syy sekä laajuus. Kartoittaja mitoittaa sekä merkitsee muistiin kohteen pintamateriaalit sekä rakenteet vahingoittuneilta alueilta, joilla korjaustyötä joudutaan tekemään. Kartoituksessa laaditut muistiinpanot toimivat kustannuslaskennan pohjana. Joissain vahingoissa on tarvetta eritellä vastuunjakotaulukon mukaisesti korjauskustannukset taloyhtiölle sekä osakkaalle. Kustannusten jakautumisesta on mahdollista saada etukäteen erilliset laskelmat.
 

Kokonaispalvelua ja vaivattomuutta

Palovahinkotilanteissa Polygonin tehtävänä on jälkivahinkojen torjunta, palon jälkisiivous sekä saneeraustyöt. Jälkivahinkoihin kuuluvia ovat savu- ja nokivahingot sekä palon sammutustyöstä johtuvat korroosio- sekä vesivahingot. Jälkivahinkojen torjunnan, raivaus- ja puhdistustöiden sekä kuivauksen lisäksi on useimmiten tarvetta vaurioituneiden pintojen sekä rakenteiden kunnostus- ja uudelleenrakennustöihin.

Varsinainen kiinteistövahingon korjaustyö jakaantuu kolmeen eri vaiheeseen:

  • Purkutöihin, jolloin selviää samalla vahingon lopullinen laajuus.
  • Kuivaustyöhön, jossa esimerkiksi sammutustöissä kastuneet rakenteet kuivataan huolellisesti
  • Jälleenrakennukseen, jossa kohde korjataan ennalleen.

Tietoa palosaneerauksesta

JVT-työt eli jälkivahinkojen torjunta aloitetaan yleensä välittömästi, erityisesti vesivahinko- ja palokohteissa, joissa on riskinä, että vesi vaurioittaa rakenteita lisää.
Onkin ensisijaisen tärkeää saada kuivauskalusto kohteeseen mahdollisimman nopeasti, jotta vahinko saadaan rajattua pienimmälle mahdolliselle alueelle. Savun sekä noen leviäminen muualle kiinteistöön estetään rajaamalla sekä alipaineistamalla vahinkoalue.

Voisi kuvitella, että palohuoneistossa olleet tekstiilit sekä huonekalut ovat hävitettävän irtaimiston listalla. Polygonilla on kuitenkin mahdollisuus käyttää useita tekniikoita, joiden avulla saadaan suuri osa savu- ja vesivahinkojen jäljistä poistettua. Huoneistoon sekä tekstiileihin on mahdollista käyttää mm. hajunpoistokäsittelyjä. Irtaimisto voidaan siirtää Polygonin toimitiloihin puhdistettavaksi ja/tai säilytettäväksi odottamaan saneeraustoimien valmistumista.

Tutustu Vahinko-oppaaseen:
Kun vahinko yllättää

Joskus vahinko tapahtuu yllättäen ja koskettaa monia, kuvassa tilanne Porin Keskuskartanon palon jälkeen.Joskus vahinko tapahtuu yllättäen ja koskettaa monia, kuvassa tilanne Porin Keskuskartanon palon jälkeen.

Oletko kiinnostunut Polygonin tarjoamista palveluista? - Jätä yhteydenottopyyntö tästä:


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
27.5.2019