• Etusivu
  • Energia

Kiinteistön arvo ylös, lämmityskustannukset alas

Olisiko sinunkin taloyhtiössäsi aika siirtyä lämpöpumppujen aikaan?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö NIBE Energy Systems Oy
Julkaistu 02.01.2019Päivitetty 06.05.2019
20191_55783.jpg

Maalämpöpumppu madaltaa lämmityslaskua ja vähentää päästöjä.

Energiaa kulutettiiin pitkään murehtimatta sen ympäristövaikutuksista. Nykyään kuitenkin asetetaan äärimmäisen korkeat vaatimukset energiaratkaisujen vastuullisuudelle ja tehokkuudelle. Vaihtaessasi fossiilisista polttoaineista uusiutuvaan energiaan saat monia etuja. Teet ympäristölle palveluksen ja säästät myös rahaa.

Neljä painavaa syytä maalämpöön siirtymiseen

1. Sähkönkulutus putoaa kolmanneksen: Maalämpötekniikan avulla säästöä kertyy merkittävästi lämmityskuluissa. Saavutettavia säästöjä on helppo arvioida, kun jakaa nykyisen lämmityskulun kolmella. Samoin sähkön hinnan noustessa vain kolmannes hinnan noususta kohdistuu vastikkeeseen. Lisäsäästöjä syntyy myös, kun laitteet tuottavat lämpimän käyttöveden kiinteistön käyttöön.

2. Maalämpö korvaa kaukolämpöä: Yhä useampi siirtyy maalämpöön siksi, että kaukolämpöverkon kasvu on tullut tiensä päähän ja sen hinta nousee. Kehityksen myötä monet kaukolämpöyhtiöt ja kaupungit ovat alkaneet toimittaa lämpöpumppuratkaisuja taloyhtiöille.

3. Itsensä maksava investointi:Maalämpöpumppu säästää itsensä takaisin nopeasti madaltuneina lämmityskuluina. Suurin investointi ovat lämpökaivot, jotka oikein mitoitettuna palvelevat koko kiinteistön elinkaaren ajan. Maalämpö nostaa myös kiinteistön arvoa.

4. Merkittävä ympäristöteko: Uusiutuvaa energiaa hyödyntävät lämpöpumput ovat tulevaisuuden ratkaisu vähentäessään sähkön kulutuksesta syntyviä hiilidioksidi- ja pienhiukkaspäästöjä.

NIBEltä lämmönlähde kiinteistöön kuin kiinteistöön

NIBE-tuoteperheestä

löydät uusiutuvaan energiaan perustuviin lämmönlähteen kiinteistöön kuin kiinteistöön. Järjestelmä kytketään olemassa olevaan lämmönjakoverkkoon. Modernia inverttiteknologiaa hyödynnettävissä maalämpöpumpuissa on markkinoiden paras hyötysuhde, ja modulaarisen järjestelmän ansiosta pumppuja voidaan asentaa jopa yhdeksän rinnakkain. Poistoilman talteenottojärjestelmät tulevat avuksi pienillä tonteilla, jonne mahtuu rajattu määrä energiakaivoja. Ilma-vesilämpöpumput ovat ratkaisu kohteisiin, joissa esimerkiksi kaavoitus estää maahan poraamisen.

Maalämpö soveltuu lähes kaikkiin vesikiertojärjestelmillä varustettuihin taloihin ja kiinteistöihin. Järjestelmä kytketään olemassa olevaan lämmönjakoverkkoon. Vanha lämmönlähde korvataan uudella järjestelmällä tai sitä hyödynnetään maalämmön rinnalla.

Miksi juuri NIBE?

  • Markkinoiden edistyneimmät tuotteet
  • Innovatiivinen kehitys
  • Kattava tekninen tuki
  • Etäohjaus ja -huolto NIBE Uplink -palvelun avulla

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

NIBE Energy Systems Oy
Energia
maalämpöpumppu
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20152_42294.jpg
Kiinteistön koko määrää säästön
Lämpöpumpuilla saadaan aikaan todella suuria säästöjä. Lämpöpumput ovat hyvä ratkaisu suuriin kiinteistöihin, joissa on suuri energiankulutus - säästöt ovat sitä suurempia mitä kulutus on. NIBEn lämpöpumppujen tilantarve on pieni ja niiden kanssa voidaan käyttää erilaisia lisä-/varalämmönlähteitä, kuten sähkö-, öljy- ja kaasukattilat tai kaukolämpö.Jätä yhteydenottopyyntö NIBE kiinteistömaalämpöpumpusta
20152_42431.jpg
Poistoilma talteen kerrostalon ilmanvaihdosta
Kiinteistöissä, joissa on käytössä pelkkä koneellinen poistoilmanvaihto, lämmin huoneilma puhalletaan suoraan ulos "harakoille". Tästä hukkalämmöstä on saatavissa talteen suuri määrä energiaa, joka voidaan hyödyntää lämmitykseen sekä lämpimän käyttöveden tuotantoon. Poistoilmasta saatava teho on riippumaton ulkoilman lämpötilasta.Lämpöpumpun avulla taloyhtiön hukkalämpö voidaan siirtää lämpöenergiana olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään. Vanha huippuimuri vaihdetaan uuteen, lämmön talteenottopatterilla varustettuun malliin. Näin saadaan siirrettyä poistoilmasta talteen otettu energia maalämpöpumpun käyttöön. Tästä energiasta lämpöpumppu tuottaa lämpöä lämmitysjärjestelmään tai käyttöveteen. Lämpöpumpun automatiikka säätää lämpötilat sopiviksi.
20152_42431.jpg
Poistoilman lämpöä on turha päästää karkuun
Kiinteistöissä, joissa on käytössä pelkkä koneellinen poistoilmanvaihto, lämmin huoneilma puhalletaan suoraan ulos "harakoille". Tästä hukkalämmöstä on saatavissa talteen suuri määrä energiaa, joka voidaan hyödyntää lämmitykseen sekä lämpimän käyttöveden tuotantoon. Poistoilmasta saatava teho on riippumaton ulkoilman lämpötilasta.
20222_76993.jpg
Onko taloyhtiönne miettinyt lämmitys­remonttia?
Onko taloyhtiönne miettinyt lämmitysremonttia? Helsinkiläinen taloyhtiö Nuottapolku 9 hyödynsi taannoin vielä saatavilla olleet energia-avustukset ja vaihtoi kaukolämmön ekologisempaan ja edullisempaan maalämpöön. Lue ja katso video taloyhtiön kokemuksista.
Sisätilojen sopiva lämpötila ja toimiva ilmanvaihto ovat oleellinen osa asumisviihtyisyyttä ja terveellistä kotia. Arki helpottuu, kun kodin tärkeitä toimintoja voi valvoa ja tarvittaessa säätää samasta paikasta – myös etänä.
Energiantarpeeseen mukautuva lämmitys
Maalämpö on suomalaisiin oloihin erittäin hyvä lämmitysjärjestelmä; auringon maahan sitoutunutta lämpöä on saatavilla ympäri vuoden. Pohjoisen talvessa lämpöpumpuista maalämpö pystyy keräämään ylivoimaisesti suurimman määrän uusiutuvaa energiaa. Sähkön hinnan korotukset kirpaisevat vähiten.Tilaa NIBEN lämpöpumppuesite veloituksetta
20208_66173.jpg
Miksi maalämpö yleistyy suurien kiinteistöjen lämmönlähteenä?
Alalla toimivat ovat havainneet viime vuosien aikana selkeän käänteen lämmitysmarkkinoilla. Maalämpöä kysytään ja asennetaan nyt enenevissä määrin myös kiinteistöihin. Kohteiksi käyvät niin hallit, liike- ja julkiskiinteistöt kuin asunto-osakeyhtiötkin.Suurin syy maalämpöjärjestelmien yleistymiseen kiinteistöissä on tietysti raha. Maalämpö on käyttökuluiltaan erittäin edullinen tapa lämmittää. Toinen, yhä yleisempi, syy on maalämmön ekologisuus. Vastuullisesti toimivat yritykset haluavat lämmittää toimitilansa uusiutuvalla, päästöttömällä energialla. Lisäksi maalämpö on vaivaton ja helppokäyttöinen valinta – automatiikka huolehtii optimaalisesta toiminnasta ja tarvittaessa järjestelmää voidaan myös etäohjata.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton