Taloyhtiölle kattoremontti viidessä päivässä

Taloyhtiölle kattoremontti viidessä päivässä

Vuonna 1985 rakennettu rivitalo Espoon Leppävaarassa sai uuden katon pari vuotta sitten. Vesikatto vaihdettiin ennen kuin vesi pääsi sisään. Seitsemän perheen rivitaloon valittiin Ruukin kate ja asentamaan Ruukin asennusryhmä.

Vahtirinteen taloyhtiössä Espoossa ollaan tyytyväisiä nopeuteen ja siisteyteen

Vanhan tiilikaton purku alkoi keskiviikkoaamuna 13.4. ja jo saman viikon perjantaina kello 10 mennessä kolme neljäsosaa katosta oli saanut uuden katteen.

Tapani Mäki kertoo, että aluksi taloyhtiössä oltiin halukkaita hankkimaan uudeksi katoksi alkuperäisen katon tapaan betoninen tiilikatto. Taloyhtiössä ei kuitenkaan tehty hätiköityjä päätöksiä, vaan asiasta keskusteltiin ja pohdittiin eri vaihtoehtoja.

”Kokosin kahdeksasta vaihtoehdosta taulukon, jossa vertailtiin hintojen ja aikataulujen lisäksi eri toimittajien paketteja, vaikkapa onko hinnassa mukana lumiesteet ja muut tarvikkeet. Vertailun perusteella päädyimme parhaimpaan”, kertoo Tapani Mäki.

Tiilikaton vaihto teräskatteeseen ei vaatinut Espoon alueella byrokratiaa tai erikoislupia. Taloyhtiöön valittu mattapintainen Ruukki 50 Plus Tiilikainen sopii kaavamääräykseen täydellisesti ja sillä on 50 vuoden tekninen takuu.

Kattopintaa remontoitavassa kohteessa oli noin 800 neliötä. Koko urakkaan aikaa meni Ruukin porukalta 5 työpäivää.

Työmaan keskellä huomioita herätti se, että pihamaalla aidan viereen pesänsä tehnyttä mustarastastakaan eivät Ruukin remonttiporukan työt häirinneet, vaan haudonta jatkui entiseen leppoisaan malliin.
 

”Asukkaat ovat olleet todella tyytyväisiä, kun työ edistyy näin ripeästi. Myös piha on aina työpäivän päätteeksi siisti”, kehuu taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Tapani Mäki.

Vertailun perusteella päädyimme parhaimpaan, kertoo Tapani Mäki.Vertailun perusteella päädyimme parhaimpaan, kertoo Tapani Mäki.

Koko remontti Ruukilta

Ruukilta saat kaiken, mitä katollesi tarvitset. Kaikki osat on testattu ja ne ovat varmasti yhteensopivia. Valitsemalla Ruukin helpotat myös taloyhtiösi remontin valvontaa, sillä kohteelle nimetään aina vastuullinen projektipäällikkö, joka vastaa remontin sujumisesta ja hoitaa yhdessä taloyhtiön kanssa myös remontin aikaisen asukastiedottamisen. Turhia välikäsiä ei tarvita: sekä tuotteet että asennus tulevat yhdeltä luotettavalta toimittajalta.

Ruukin ensiluokkaiset teräskatot ovat suojanneet koteja lähes 60 vuotta. Niiden kestävyys ja laatu ovat vertaansa vailla. Laajasta värien ja tyylien valikoimasta löytyy varmasti erinomainen vaihtoehto kotiisi. Tyyli voi olla mitä tahansa modernin ja perinteisen välillä. Voit valita kolmesta tyylistä mieleisesi: pystysaumakatteet, muotokatteet ja suorauraiset katteet.

Ruukki® 50 Plus laatuluokan takuu on markkinoiden pisin kokonaistakuu kattotuotteelle. Sen esteettinen takuu on 25 vuotta ja tekninen takuu 50 vuotta. Ruukin valmistamien kattoprofiilien takuu on aina kokonaistakuu kattotuotteelle, ei pelkkä raaka-aine takuu. Vastaamme tuotteidemme laadusta alusta loppuun saakka.

Kattoremontin vaiheet

 1. Taloyhtiössä ilmenee tarve kattoremonttiin
  • Toiminnalliset syyt katossa: vuodot, eristyksen puute, hankalasti puhdistettava, alusrakenteiden heikko kunto, pieneläinverkot puuttuvat jne.
  • Ulkonäölliset syyt: katemateriaali kulunut, väri haalistunut tai epätasainen, katteen materiaali, malli tai väri ei miellytä
 2. Päätetään kysyä tarjouksia kattoremontin teettämisestä
  • Yhteys Ruukin kattomestariin, joka tulee paikan päälle tekemään arvion katon kunnosta ja remontin laajuudesta
  • Taloyhtiö saa kirjallisen tarjouksen hintatakuulla
 3. Yhtiökokous päättää kattoremontin teettämisestä ja tilaa remontin
  • Kirjallinen sopimus
  • Aikataulu täsmentyy ja projektin valmistelu alkaa
  • Piha- ja turvallisuussuunnitelma
  • Ei etukäteismaksuja
 4. Tuotteiden toimitus
  • Kaikki toimitussisältöön kuuluvat materiaalit ja tarvikkeet toimitetaan työmaalle ennalta sovittuihin paikkoihin
 5. Asennustyöt pääsevät käyntiin
  • Ensin puretaan vanha kate pois
  • Tehdään katon oikaisu, jos tarpeen ja rakennetaan uudet alusrakenteet
  • Asennetaan uusi vesikatto, sadevesijärjestelmä ja kattoturvatuotteet (esim. tikkaat, lumiesteet, kattosillat)
  • Siivotaan työmaa-alue ja kuljetetaan jätteet pois
 6. Turvallisuus
  • Kattoremontti ei juurikaan häiritse asukkaita. Asentajamme tarvitsevat vain sähköpistokkeen käyttöönsä, asuntoihin ei tarvitse mennä sisälle. Työmaa-alueet, joissa ei turvallista liikkua, rajataan varoitusnauhoin. Varovaisuutta on aina syytä noudattaa, kun taloyhtiön pihamaa muuttuu asennustyömaaksi
 7. Kattoremontti on valmis!
  • Kohde tarkistetaan yhdessä taloyhtiön edustajan kanssa ja luovutetaan kirjallisesti

Pyydä kattomestari yhtiökokoukseen

Ruukin kattoasennuspalvelu hoitaa myös rivitalojen kattoremontit alusta loppuun vuosien kokemuksella, luotettavasti ja turvallisesti. Pyydä kattomestaria kokoukseen kertomaan kattoremontista!

Haluan lisätietoa

Valitse alla olevista vaihtoehdoista ja lähetä lomake.
Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
14.2.2019