Ilmanvaihto kuntoon putkiremontin yhteydessä

Ilmanvaihto kuntoon putkiremontin yhteydessä

Lämmitysjärjestelmän saneerauksen, lisäeristyksen tai ikkunoiden uusimisen yhteydessä rakennuksen tiiviys paranee ja ilmavuodot pienenevät. Tiiviiksi remontoiduissa taloissa painovoimainen ilmanvaihto ei enää riitä takaamaan hyvälaatuista sisäilmaa, sillä tämän päivän asumistottumusten myötä sisätilojen kosteuskuorma on kasvanut. Ilmanvaihtoremontti kannattaa, sillä lopputuloksena saadaan energiasäästöä, helppoutta ja asukastyytyväisyyttä.
 

Kaksi remonttia, yhdet pölyt

Remontti kuin remontti on asukkaiden näkökulmasta aina iso rahallinen panostus ja voi vaatia järjestelyjä asumiseen. Myös asumismukavuus remontin alla kärsii. Jos taloyhtiöön on tulossa linjasaneeraus, kannattaa ilmanvaihtoremontti yhdistää siihen. Näin asukkaat pääsevät remonteista yksillä pölyillä!
 

Vallox 101 on hiljainen ja energiatehokas ilmanvaihtokone, jonka voi kätevän kattoasennuslevyn avulla asentaa vaikkapa pesutornin päälle kylpyhuoneeseen.Vallox 101 on hiljainen ja energiatehokas ilmanvaihtokone, jonka voi kätevän kattoasennuslevyn avulla asentaa vaikkapa pesutornin päälle kylpyhuoneeseen.

Koneellinen ilmanvaihto säästää energiaa

Koska vanhemmissa talossa ilmanvaihto saattaa viedä jopa 20-40% lämmi­tysenergiasta, kannattaa ilmanvaihtoremontti jo pelkästään energian säästämisen vuoksi. Lämmöntalteenotolla varustettu ilmanvaihtokone lämmittää tuloilmaa poistoilman lämmöllä. Mitä parempi lämmöntalteenottokyky laitteessa on, sitä vähemmän ku­luu lämmitysenergiaa kylmän ilman lämmittämiseen. Nykyaikaisissa Vallox ilmanvaihtokoneissa lämmöntalteenoton hyötysuhde on jopa yli 80 %, minkä lisäksi niissä on sähköä säästävät tasavirtapuhaltimet. Merkittävä energian­säästö saavutetaan myös tehostamalla ja pienentämällä ilmanvaihdon tehoa kulloisenkin tarpeen mukaan. Valloxin valikoimasta löytyy sopiva vaihtoehto erikokoisiin uudisrakennuksiin ja saneerauskohteisiin.
 

Lisää asukastyytyväisyyttä

Koska samankokoisissa kerros- tai rivitaloasunnoissa voi asukkaiden määrä vaihdella sekä pysyvästi että vuorokauden eri aikoina, ei keskitetty, tiettyihin kellonaikoihin tehostettu ilmanvaihto enää vastaa erilaisiin tarpeita. Asukkaat kaipaavat yksilöllisempiä mahdollisuuksia ilmanvaihdon tehon säätöön ja huoneistokohtainen ilmanvaihto on ratkaisu tähän. Mikäli ilmanvaihtoa automatisoidaan vielä kosteus- ja hiilidioksidianturein, jää asukkaan harteille vähemmän säätämistä. Tällä tavoin saavutetaan myös entistä energiatehokkaampaa asumista.
 

Huoneistokohtainen ilmanvaihto on järjestelmänä lähtökohtaisesti yksinkertainen ja helposti säädettävissä. Sen voi asentaa myös vanhoihin kerrostaloihin, joissa on keskitetty ilmanvaihto. Linjasaneeraukseen yhdistetty ilmanvaihtoremontti on kustannustehokas.Huoneistokohtainen ilmanvaihto on järjestelmänä lähtökohtaisesti yksinkertainen ja helposti säädettävissä. Sen voi asentaa myös vanhoihin kerrostaloihin, joissa on keskitetty ilmanvaihto. Linjasaneeraukseen yhdistetty ilmanvaihtoremontti on kustannustehokas.

Helpottaa käyttöä ja huoltamista

MyVallox-ilmanvaihtokoneet tuovat automatisoinnilla ja älykkäällä ohjattavuudella myös helppoutta huoltamiseen ja säätämiseen.

Älykkäät ilmanvaihtokoneet tuovat helppoutta myös isännöitsijän työhön, koska ne voi liittää taloautomaatioon (Modbus/KNX) ja maksuttomaan MyVallox Cloud -pilvipalveluun. Niiden avulla näkee mm. asuntojen huonelämpötilan, ilmanvaihdon tehon ja kosteusprosentin etänä. Asukkaiden raportoimiin ongelmiin voi tarttua näiden avulla. Lisäksi suodattimien vaihtoaikojen hallinnointi onnistuu hyvin. Myös Valloxin tekninen tuki pystyy auttamaan taloyhtiön ilmanvaihto-ongelmissa, kun koneet on rekisteröityi MyVallox-pilvipalveluun ja etäyhteydenottoon on annettu lupa.
 

Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
14.10.2019