VEDENMITTAUSJÄRJESTELMÄT – ASIANTUNTIJAN VIISI VALINTAVINKKIÄ

VEDENMITTAUSJÄRJESTELMÄT – ASIANTUNTIJAN VIISI VALINTAVINKKIÄ

Asiantuntija valikoi Vedenmittausjärjestelmän ostajan oppaasta viisi ennen päätöstä puntaroitavaa näkökulmaa. Mittauslukeman on oltava tarkka – tottakai. Mutta kuinka laskea, seuraako valinnasta lisäkuluja vai -säästöjä?

Vedenmittausjärjestelmän ostajan oppaassa on kuusi
aihealuetta: hinta, teknologia, asennus, vedenmittausdata, taloyhtiön strategia
ja palvelun tarjoaja.Vedenmittausjärjestelmän ostajan oppaassa on kuusi aihealuetta: hinta, teknologia, asennus, vedenmittausdata, taloyhtiön strategia ja palvelun tarjoaja.
1. Vedenkulutuslukema
Onko kulutuslukema tutkitusti tarkka ja reaaliaikainen? Ajantasainen mittaus vähentää kulutusta tehokkaimmin: tapoja on helppo muuttaa, kun omat valinnat konkretisoituvat numeroiksi. Se myös mahdollistaa vikojen ja vuotojen paikantamisen ja auttaa asukasta varmistamaan oman mittarinsa toimivuuden.

2. Vesimittarien lukeminen
Ovatko vesimittarit aidosti etäluettavia ja vai vaatiiko lukeminen työvoimaa? Kuinka usein mittarit luetaan vai onko asukkaalla, huoneiston omistajalla tai isännöitsijällä aina pääsy viimeisimpiin tietoihin vaikkapa riitatilanteen tai muuton yhteydessä?

3. Vesimittarien huolto
Osa valmistajista ilmoittaa käyttöiän vuosissa, osa litroissa. Selvitä, mitä se käytännössä tarkoittaisi sinun taloyhtiössäsi. Entä kuinka huolto tehdään: pitääkö kaikki mittarit vaihtaa säännöllisesti vai onnistuuko huolto tarvittaessa ja yksittäiset osat vaihtamalla?

4. Vedenmittausjärjestelmän automatisoidut ominaisuudet
Automatisoidut ominaisuudet tekevät vedenmittausjärjestelmästä helpon ja turvallisen: vuotohälytysten yhdistyminen suoraan huoltoyhtiölle, vikailmoitukset, datan kerääntyminen ja laskutus ovat esimerkkejä älykkään järjestelmän hyödyistä. Automatisoidut ominaisuudet synnyttävät sekä suoria että välillisiä säästöjä.

5. Vedenmittausjärjestelmän käyttöönottotarkastus

Lain mukaan valmistajan vastuulla on vain se, että mittari täyttää vaatimukset ennen käyttöönottoa ja asennusohje on asianmukainen. Ota selvää, kuuluuko toimitukseesi laadun ja toimivuuden varmistava käyttöönottotarkastus.

Onnistuneesti valittu vedenmittausjärjestelmä on energiainvestointi, joka alkaa tuottaa jo parissa vuodessa. Järjestelmän todellinen hinta on kuitenkin eri asia kuin laitteiston ja asennuksen kertakustannus.

Suomen johtava vedenkulutustiedon asiantuntija Verto kokosi avuksesi Vedenmittausjärjestelmän ostajan oppaan. Kattava ja selkeä opas auttaa huomioimaan kaikki elinkaarikustannukseen ja käyttömukavuuteen vaikuttavat näkökulmat.

Lataa maksuton opas: verto.fi/ostajanopas

Miten valita vedenmittausjärjestelmä?Miten valita vedenmittausjärjestelmä?

Heräsikö kysyttävää? Jätä yhteydenottopyyntö:


Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
1.3.2019