Mitkä merkit osoittavat parvekelasien huollon tarpeen?

Hyvääkin tuotetta pitää huoltaa. Parvekelasien laskennallinen käyttöikä huollettuna on olosuhteista riippuen noin 30-40 vuotta. Ensimmäisen huollon aika on viiden vuoden kuluttua järjestelmän asentamisesta. Säännöllisesti huolletut lasitukset ovat turvalliset ja miellyttävät käyttää.

lumon-parvekelasi-huolto-1-1920x1080

Lasituksen huoltaminen itse

Itse tehtäviä huoltotoimenpiteitä ovat lasien pesu ja kiskojen puhdistaminen pari kertaa vuodessa. Joitakin komponentteja, kuten lasituksen päädyssä olevat pystytiivisteet, voi vaihtaa itse, mutta pääsääntöisesti huolto kannattaa jättää Lumon-huoltoammattilaisen tehtäväksi.

Ennakoiva toiminta säästää ongelmilta.

lumon-parvekelasi-taloyhtio-pesu-750x750

Kiinnitä huomiota näihin merkkeihin

Jos parvekelasit ovat yli viisi vuotta vanhat tai edellisestä huollosta on kulunut pitkä aika, huolto on aina ajankohtainen riippumatta siitä, onko lasituksessa havaittavissa ulkoisia merkkejä huollon tarpeesta. Ennakoiva toiminta säästää ongelmilta. Jos merkkejä ongelmista ilmenee, esimerkiksi lasituksen avaaminen ja sulkeminen on vaikeutunut, lasit liukuvat huonosti tai tiivisteet ovat huonossa kunnossa, parvekelasien huolto on viimeistään silloin tarpeellinen.

Parvekelasien huolto talvella

Parvekelaseja voi huoltaa ympäri vuoden. Paras aika huollolle on talvi, marraskuun alusta maaliskuun loppuun. Tällöin toimitusajat ovat lyhyet ja parveke on muutenkin vähemmällä käytöllä. Kun lasitukset on huollettu talviaikaan, ovat ne hyvässä kunnossa heti kevätauringon alkaessa paistaa.

Huolletut lasitukset osa turvallisuutta

Lasien säännöllinen huolto takaa parvekelasitusten turvallisuuden ja yli 30 vuoden käyttöiän. Jos lasitukset ovat osakkeen omistajan vastuulla, eikä huoltokäynneistä ole tietoa, osakkeen omistajan on syytä olla Lumoniin yhteydessä ja selvittää, milloin lasitukset on viimeksi huollettu. Niissä taloyhtiöissä, missä huoltovastuu lasitusten osalta on taloyhtiöllä, tulee taloyhtiön hallituksen ja isännöitsijän huolehtia, että lasitukset tulevat asianmukaisesti huollettua.

lumon-parvekelasi-taloyhtio-750x750

Uudistuotannon parvekelasituksien kunnossapitovastuu on taloyhtiöllä. Nykyään myös julkisivu-/parvekeremontin yhteydessä kaikkiin parvekkeisiin asennettujen, pääosin uusien lasitusten kunnossapitovastuu siirretään taloyhtiölle ja vastuun siirto viedään yhtiöjärjestykseen. Parvekelasitusten huolto on kiinteistön huoltokirjassa sekä tulevan 5 vuoden kunnossapitotarveselvityksessä.

Miten taloyhtiössä on järkevintä toteuttaa lasituksen huolto?

Taloyhtiön huoltovastuulla olevat lasitukset kannattaa huollattaa samalla kertaa. Tällöin taloyhtiö saa huollossa merkittäviä kustannussäästöjä. Huolto suunnitellaan taloyhtiökohtaisesti sen erityispiirteet huomioon ottaen. Myös turvallisuusnäkökohta on tärkeä taloyhtiölle. Vuosien ja vuosikymmenten kuluessa rakenteiden kiinnityspinnat ovat saattaneet rapautua. Säännöllisesti tarkastetut ja huolletut parvekelasit ovat turvalliset ja mukavat käyttää. Toimiva parvekelasitus on koko taloyhtiön etu. Kiinteistö hyötyy, kun parvekelasit suojaavat rakenteita ja tuovat energiansäästöä koko taloyhtiölle.

Mitä Lumonin lasituksen huolto sisältää?

Lumon antaa huoltamilleen laseille viiden vuoden käyttöturvan. Huoltoasentaja tarkastaa järjestelmän kiinnitykset, vaihtaa komponentteja tarvittavilta osin sekä säätää ja voitelee parvekelasituksen kiskot. Asiakas saa tällöin viiden vuoden käyttöturvan järjestelmälle. Käyttöturva koskee koko järjestelmää riippumatta siitä, minkä verran osia on uusittu. Huoltokäynti ei haittaa asumista. 

lumon-parvekelasi-huolto-2-1920x709

Huoltopalvelun tilaaminen helppoa

Lumonin huoltopalvelulla on oma organisaatio. Koulutetut huoltomiehet tuntevat kaikki tuotteet ja niiden käyttöolosuhteet. Suurin osa parvekelasien asennustiedoista on Lumonin tietojärjestelmässä.
”Näemme osoitteen perusteella parvekelasityypin ja asennusajankohdan”, huoltopalveluiden organisoinnista vastaava aluejohtaja Risto Nivala kertoo.
”Olemme pyrkineet konseptoimaan huoltopalvelun ja tehneet huollon tilaamisen asiakkaillemme helpoksi, olipa sitten kyseessä yksittäinen asukas tai taloyhtiö”, hän jatkaa.

Lumon huolehtii tuotteistaan ja asiakkaistaan vastuullisesti myös tuotteen asennuksen jälkeen. Tästä syystä muistutamme asiakkaita huollon tarpeellisuudesta, jos asiakkaan yhteystiedot ovat saatavissa. Usein myös asiakas ottaa Lumoniin yhteyttä itse ja tilaa huollon.

Tarkistuslista taloyhtiölle koskien parvekelasien huoltoa:

  • Taloyhtiön kunnossapitovastuu on kirjattu yhtiöjärjestykseen.
  • Parvekelasien huolto on kirjattu talon huoltokirjaan.
  • Parvekelasien huolto on sisällytetty 5 vuoden kunnossapitotarveselvitykseen.
  • Ensimmäinen parvekelasihuolto suositellaan tehtävän viisi vuotta asennuksen jälkeen.

Parvekelasien huolto

Kiinnostuitko? Haluatko lisätietoa?


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
3.2.2020