Tehokkaalla Kooltherm -lämmöneristyksellä säästöjä

Tehokkaalla Kooltherm -lämmöneristyksellä säästöjä

Vanhojen lämmöneristeiden uusiminen kannattaa silloin, kun alkuperäinen eristevahvuus on pieni, eristekerros on vaurioitunut tai se on jäänyt asennettaessa vajaaksi. Uuden lämmöneristyksen myötä vanha rakenne saadaan nykyaikaiseksi ja energiatehokkaaksi, jolloin säästyy energiaa ja saadaan säästöjä lämmityskustannuksissa.
 

Kooltherm-lämmöneristeellä vanhaa seinäpaksuutta ei välttämättä tarvitse kasvattaa sen hyvän lämmöneristyskyvyn vuoksi. Näin ollen räystäs- ja sokkelilinjat voitaneen pitää alkuperäistasossa.Kooltherm-lämmöneristeellä vanhaa seinäpaksuutta ei välttämättä tarvitse kasvattaa sen hyvän lämmöneristyskyvyn vuoksi. Näin ollen räystäs- ja sokkelilinjat voitaneen pitää alkuperäistasossa.

Vanhan lämmöneristyksen paksuus saattaa olla huomattavasti ohuempi kuin nykyään rakennettavissa uusissa asuinrakennuksissa. Lisäksi nykyeristeet ovat kehittyneet vuosikymmenten aikana ja niiden eristävyys on parantunut selkeästi vanhoihin verrattuna. Ajan kuluessa myös mahdollinen rakenteeseen päässyt kosteus on saattanut vaurioittaa eristeitä ja pahimmassa tapauksessa jopa aiheuttaa mikrobivaurioita. Tällöin lämmöneristys ja koko julkisivurakenne saattaa olla aiheellista uusia kokonaan.
 

Säästöjä vuosikustannuksiin

Tehokkaalla lämmöneristyksellä rakennuksen lämmityskustannukset pysyvät maltillisina. Tehokkailla lämmöneristeillä eristettäessä ulkoseinän lämmöneristävyys jopa kaksinkertaistuu seinärakenteen paksuuden pysyessä alkuperäisenä. Tämä tarkoittaa säästöjä lämmityskuluissa. Tehokkailla Kooltherm lämmöneristeillä vanhankin asuintalon energiatehokkuus voidaan parantaa matalaenergia- tai jopa passiivitasolle asti. Rakennuksen energiankulutukseen vaikuttaa myös monet muut rakennusosat ja talotekniikka.

Energiatehokas ja lämmityskuluissa säästöjä tuova seinärakenne voidaan toteuttaa helposti ja kosteusteknisesti turvallisesti Kingspanin Kooltherm K15 Julkisivueristeillä. Uudet Kooltherm eristeet ovat jopa polyuretaania paremmin lämpöä eristäviä (λd= 0,020 W/mK).

Katso lisää Kooltherm Julkisivueristeestä

Kingspanin eristeet on helppo asentaa.Kingspanin eristeet on helppo asentaa.

Pitkäikäinen investointi

Hyvin eristetyn rakennuksen lämmityskulut ovat pienemmät verrattuna heikommin eristettyyn rakennukseen. Samalla julkisivu päivittyy teknisesti nykyaikaiseksi. Eristeiden uusiminen on pitkälle kantava investointi, jolloin rakennuksen ulkoseinärakenne on mahdollista saattaa jopa nykysuositusten mukaiseksi.
 

Joustavuutta julkisivumateriaalin valintaan

Kingspan Kooltherm K15 -eristys voidaan tehdä kerrostaloon sen julkisivumateriaalista riippumatta. Julkisivuksi voidaan valita vaikkapa paikallamuurattu tiilijulkisivu, puuverhous tai tuulettuva järjestelmä, jossa pinta voi olla esim. rapattu tai tiililaattapintainen. Mahdollisuuksia on monia ja Kingspanilla on ratkaisut monien eri julkisivurakenteiden toteuttamiseen.
 

Kooltherm-lämmöneristys tuo joustavuutta julkisivumateriaalin valintaan.Kooltherm-lämmöneristys tuo joustavuutta julkisivumateriaalin valintaan.

As Oy Helsingin Henrikintie 5

As Oy Helsingin Henrikintie 5:ssä on parhaillaan käynnissä kuuden talon julkisivusaneeraus. Remontti pitää sisällään julkisivuelementin ulkokuoren purun, vanhojen eristeiden vaihdon uusiin, energiatehokkaisiin lämmöneristeisiin sekä julkisivuverhouksen uusimisen. Kohteessa lämmöneristys uusitaan ja eristeeksi on valittu tehokas, alhaisen lämmönjohtavuusarvon (λd) omaava Kooltherm K15.

Taloyhtiö sijaitsee Pitäjänmäen Reimarlassa ja siinä on 170 asuinhuoneistoa. Talot ovat valmistuneet 1978 ja peruskorjattu 2003. Lämmöneristeen uusimisella parannetaan huomattavasti vanhan ulkoseinärakenteen energiatehokkuutta.
 

Julkisivuremontti suunnitteilla? Jätä yhteydenottopyyntö


Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
14.3.2019