Mukana parantamassa ilmanvaihtoa

Mukana parantamassa ilmanvaihtoa

Korjausrakentamisen tarve kasvaa jatkuvasti, kun 1970- ja 1980-luvun rakennuskanta tulee 40–50 vuoden ikään. Silloin on aika uusia talotekniikka. Erityisesti 1970-luvun rakennuksissa ajankohtaisia ovat nyt julkisivu-, ilmanvaihto- ja putkiremontit sekä energiatehokkuuden parantaminen.

Ikkunankarmiventtiileihin ei ole aiemmin löytynyt tehokkaita suodattimia. Terveysilman Teemu Parkkinen ja Markus Mäkinen esittelevät testausvaiheessa olevaa uutta Filtrete-ikkunankarmisuodatinta, joka tulee korjaamaan puutteen. He iloitsevat myös, että Terveysilman korvausilmatuotteita löytyy vihdoin kattavasti rautakaupoista.Ikkunankarmiventtiileihin ei ole aiemmin löytynyt tehokkaita suodattimia. Terveysilman Teemu Parkkinen ja Markus Mäkinen esittelevät testausvaiheessa olevaa uutta Filtrete-ikkunankarmisuodatinta, joka tulee korjaamaan puutteen. He iloitsevat myös, että Terveysilman korvausilmatuotteita löytyy vihdoin kattavasti rautakaupoista.

– Vanhojen rakennusten korjaamiseen tarvitaan suuria panostuksia jo lähivuosina, jotta korjausvelka ei kasva liian suureksi. Taloyhtiöillä pitäisi olla jo kunnon suunnitelmat valmiina, eikä vasta puhua, miten toimitaan joskus vuosien päästä. Tästä aiheesta puhutaan aivan liian vähän, muistuttaa Terveysilman avainasiakaspäällikkö Teemu Parkkinen.

Ilmanvaihdon puutteet hälyttäviä

Energiakriisin jälkeen 1970-luvulla rakennettiin paljon niin kutsuttuja pullotaloja, joihin korvausilmaventtiilit jätettiin kokonaan asentamatta.

– Suomessa joka kolmannesta asunnosta puuttuvat täysin korvausilmaventtiilit. Tämä tarkoittaa, että noin miljoonassa kodissa ”raitis” ilma tulee sisään rakenteiden väleistä. Tämä tuo sisäilmaan epäpuhtauksia. Sen lisäksi monissa vanhoissa asunnoissa venttiilit ovat rikki tai tukittu. Määrä on hälyttävä, Parkkinen havainnollistaa.

Ilmanvaihdon korjausten lykkäys heikentää asukkaiden hyvinvointia ja rakennuksen kuntoa. Ilmanvaihdon puute vaikuttaa myös lämmityskustannuksiin: kostean sisäilman lämmittäminen vie enemmän energiaa. Siksi myös rikkinäiset venttiilit on tärkeää vaihtaa uusiin.
 

Velco VTR-100-ratkaisu on edullinen ja yksinkertainen tapa parantaa asunnon ilmanvaihtoa ja se on helppo ja nopea asentaa puiseen tuuletusluukkuun.Velco VTR-100-ratkaisu on edullinen ja yksinkertainen tapa parantaa asunnon ilmanvaihtoa ja se on helppo ja nopea asentaa puiseen tuuletusluukkuun.


Termostaatilla varustetut Velco-korvausilmaventtiilit ja korkealuokkaiset Filtrete-suodattimet ovat olleet monivuotinen perusta Terveysilmalle. Venttiilien, suodattimien ja äänenvaimentimien ympärille kootut erilaiset tuotekokonaisuudet sopivat erityisesti Suomen poikkeuksellisiin ilmasto-olosuhteisiin.

– Panostamme pitkäjänteiseen ja vastuulliseen palveluun. Tuomme markkinoille uusia tuotteita, joilla ilmanvaihtoa voi entisestään parantaa. On hienoa, että rautakauppiaat ovat viimein ymmärtäneet, kuinka suurta kysyntää ilmanvaihtotuotteille suomalaiskodeista löytyy. Nyt myös vienti on alkanut ilahduttavasti vetää. Se on asia, johon tulemme jatkossa panostamaan entistä enemmän, Parkkinen päättää.

Velco VTR-100 -korvausilmaventtiilejä on saatavilla valkoisena ja ruskeana.Velco VTR-100 -korvausilmaventtiilejä on saatavilla valkoisena ja ruskeana.

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön


Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
21.3.2019