Vastuu hajulukon puhdistamisesta siirtyi taloyhtiölle

Vastuu hajulukon puhdistamisesta siirtyi taloyhtiölle

Tukkeutuneen pesualtaan hajulukon puhdistaminen kuuluu Kiinteistöliiton uuden vastuunjakotaulukon mukaan nykyisin taloyhtiön kunnossapitovastuulle.

Lavuaarin tukkeutuminen johtaa pahimmassa tapauksessa ylivuotoon ja vesivahinkoon. Siksi hajulukon puhdistaminen aika ajoin on tärkeää.Lavuaarin tukkeutuminen johtaa pahimmassa tapauksessa ylivuotoon ja vesivahinkoon. Siksi hajulukon puhdistaminen aika ajoin on tärkeää.

Hajulukon puhdistaminen on – mallista riippuen – monelle asukkaalle työläs ja hankala tehtävä, joka ei onnistu ilman työkaluja. Virheellisesti tai huolimattomasti takaisin kiinnitetyt hajulukon osat saattavat myös aiheuttaa vuotoja.

Kiinteistöliiton mukaan lavuaarin hajulukon puhdistaminen jääkin asukkailta helposti tekemättä, mikä tuo riskin hajulukon tukkeutumisesta ja sen aiheuttamasta ylivuodosta ja vesivahingosta. Siksi on perusteltua, että jatkossa taloyhtiö huolehtii hajulukon puhdistamisesta osana yhtiön kunnossapitovastuulle kuuluvaa vesi- ja viemärijohtojärjestelmää.

Pesualtaan erikoisvesilukko Vieser Smart Clean vähentää tukkeutumisen riskiä ja puhdistustarvetta


Pesualtaan erikoisvesilukko Vieser Smart Clean on puhdistettavissa altaan päältä, mikä nopeuttaa ja helpottaa vesilukon puhdistustyötä huomattavasti perinteiseen altaan alta puhdistettavaan hajulukkoon verrattuna. Vettä voi laskea hanasta puhdistuksen aikana, sillä Vieser-erikoisvesilukkoa ei tarvitse irrottaa. Pesualtaan erikoisvesilukossa on myös kätevä tulppaominaisuus; kantta kääntämällä vesilukon voi avata ja sulkea.

Helpon puhdistettavuuden ansiosta asukas voi puhdistaa vesilukon tarvittaessa vaikka päivittäin eikä nestemäisiä viemärinavausaineita tarvita. Helposti irrotettavan kannen avaamiseen ei tarvita työkaluja ja se onnistuu käden käänteessä.

"Helpon puhdistettavuuden ansiosta asukas voi puhdistaa vesilukon tarvittaessa vaikka päivittäin."


Säännöllisin väliajoin tehty puhdistus vähentää merkittävästi tukkeutumisen riskiä ja tuo näin selkeitä säästöjä taloyhtiön tarvittaessa tekemälle vesilukon puhdistustyölle.

Lisätiedot:
www.vieser.fi
vieser@vieser.fi
p. 020 746 4400

Osta erikoisvesilukko verkkokaupasta
 

Näin puhdistat Vieser-erikoisvesilukon:
• Käännä tulppa auki-asentoon.
• Tartu tulppaan ja nosta sisäosa ylös.
• Puhdista vesilukko altaan sisäpuolelta esimerkiksi pulloharjalla.
• Huuhdo allas ja vesilukko.
• Mikäli haluat sulkea altaan tulpan, käännä tulppaa 1/4 myötäpäivään.Näin puhdistat Vieser-erikoisvesilukon: • Käännä tulppa auki-asentoon. • Tartu tulppaan ja nosta sisäosa ylös. • Puhdista vesilukko altaan sisäpuolelta esimerkiksi pulloharjalla. • Huuhdo allas ja vesilukko. • Mikäli haluat sulkea altaan tulpan, käännä tulppaa 1/4 myötäpäivään.
Katso videolta, miten helposti pesualtaan erikoisvesilukko Vieser Smart Clean on puhdistettavissa.
Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
1.4.2019