Salaojaremontti nostaa asuntojen arvoa

Salaojaremontti nostaa asuntojen arvoa

Espoolaiseen asunto-osakeyhtiöön Nihtisalontie 21:een toteutettiin salaojaremontti kesällä 2018. Kolmen 80-luvulla rakennetun paritalon salaojaremonttiin lisähaastetta toi se, että kytkettyjen sähkökaapeleiden kulkuja ei ollut merkattu mihinkään.

Taloyhtiö koostuu yhteensä viidestä paritalosta, joihin kahteen salaojaremontti oli tehty jo aikaisemmin. Salajaojakymppien tekemään remonttiin kuului siis yhteensä kolme taloa.

Taloyhtiö koostuu yhteensä viidestä paritalosta, joihin kahteen salaojaremontti oli tehty jo aikaisemmin. Salajaojakymppien tekemään remonttiin kuului siis yhteensä kolme taloa.

Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Rauno Lipponen kertoo, että sähkökaapelit kulkivat kuin hämähäkin seitti, mikä vaikeutti ja hidasti urakoitsijoiden työtä merkittävästi. Työmaan haasteellisuudesta huolimatta Salaojakymppien toteuttama remontti sujui mallikkaasti ja valmistui lähes arvioidun aikataulun mukaisesti. Ennen urakan alkua oli kestoksi arvioitu noin kuukausi, ja lopulta aikataulu ylittyi tästä vain parilla päivällä.

– Vaikka mitä tahansa tuli eteen, niin urakoitsija ei alkanut koskaan pyytämään lisää rahaa tai vaatimaan, että tämä maksaa nyt vähän lisää. Mitään sellaista ei ollut ollenkaan. Asenne oli sellainen, että joo, kyllä tämä hoituu, Lipponen kiittelee.

Salaojakympit Oy:n toimitusjohtaja Jani Isopahkala kertoo, että Nihtisalontien remontissa paritalojen salaoja- ja sadevesijärjestelmät uusittiin kokonaisuudessaan ja piha kunnostettiin avaimet käteen -toimituksella. Remontin kokonaishinta oli noin 64 000 euroa.

Rauno Lipponen pitää salaojaremontin suurimpana hyötynä sitä, että toimivat salaojat kuljettavat ylimääräisen veden pois tontilta ja nostavat samalla asuntojen arvoa. Hänen mukaansa koko taloyhtiö yllättyi positiivisesti siitä, kuinka hyvin remontti lopulta sujui.

– Kyllä sitä itse pelkäsi, että miten esimerkiksi aikataulun ja kustannusten kanssa tulee käymään. Mutta mikään ei mennyt nenilleen, vaan kaikki onnistui. Tästä on taloyhtiölle suunnaton hyöty, Lipponen summaa.

Rauno Lipposen kokemuksia salaojaremontista – katso video!

Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
15.4.2019