Sähköauton latauspisteet saapuvat pihallesi

Sähköauton latauspisteet saapuvat pihallesi

Sähköautot yleistyvät ja täyssähköautojen määrässä on selkeää kasvua. BloombergNEF (Bloomberg New Energy Finance) arvioi uusrekisteröidyistä autoista 55 prosenttia olevan sähköisiä vuoteen 2040 mennessä. Trafin mukaan Suomessa 2018 ensirekisteröidyistä henkilöautoista jo yli 15 prosenttia oli muita kuin perinteisiä bensiini-/diesel-käyttöisiä. Sähköautojen määrän kasvaessa myös latauspaikkojen määrä kasvaa. 

Osallistu webinaariin!

Enston webinaarissa Sähköauton latauspisteet saapuvat pihallesi käydään läpi mm. Mitä tukea taloyhtiöille on saatavilla sähköauton latauspisteisiin liittyen ja miten Euroopan Unionin energiatehokkuusdirektiivi (EPBD) sähköistää pysäköintipaikat vuoteen 2021 mennessä.

  • Suomessa Asumisen rahoitus ja kehittämiskeskus (ARA) tukee sähköautojen latauspisteiden hankintaa rahallisesti, jotta laitehankinta ja asennuskustannukset pysyvät sinulle kohtuuhintaisina. Saat webinaarista lisää opastusta latauspisteen hankintaan ja sähköautoilun tukiin liittyen.
  • EPBD tähtää tehokkaampaan energiankulutukseen rakennusten energiatehokkuutta parantamalla. Keskeinen osa direktiiviä on se, että direktiivi velvoittaa rakennusten omistajat (yritykset ja taloyhtiöt) joko asentamaan parkkipaikalleen sähköautojen latauspisteen, tai vähintään luomaan sen asentamiselle suotuisat edellytykset tulevaisuudessa. Asuinrakennuksissa se tarkoittaa putkitusta jokaiselle pysäköintipaikalle ja ei-asuinrakennuksissa yli 10. pysäköintipaikkaa kohden vähintään yhtä latauspistettä.

Tutustu aiheeseen Enston asiantuntijoiden Sähköauton latauspisteet saapuvat pihallesi -webinaarinauhoitteesta. Webinaarista selviää mitä sinun tulee huomioida, kun hankit sähköautojen latauspistettä kotiin, taloyhtiöösi tai yrityksellesi? Kuuntele täältä.
Lue lisää Enston tarjoamista sähköauton latausratkaisuista täältä:

Sähköauton lataaminen kotona - Ensto eFiller ja Wallbox

Koti on selkeästi suosituin paikka ladata sähkö- ja hybridiautoja. Eikä ihme, koska suurin osa yön yli latauksista tapahtuu nimenomaan kotipihassa, -katoksessa tai autotallissa. Auton lataamisen kotioloissa tulee olla helppoa ja turvallista, siksi Ensto tarjoaa helpon ratkaisun kotilataukseen. 

Moderni latauslaite kotiin Ensto eFiller

Ensto eFiller tekee sähköauton latauksesta helppoa ja turvallista. Se on suunniteltu kotilataukseen ja sisältää kaikki tarvittavat ja helppokäyttöiset ominaisuudet luotettavaan sähkö- ja hybridiauto-lataukseen kotona. eFiller on helppokäyttöinen latausratkaisu kotikäyttöön, kun sisäänrakennettua ylivirta- ja vikavirtasuojausta tai yhteyttä taustajärjestelmään ei tarvita.

Sähköauton latausta täydellä teholla Ensto Wallbox

Ensto Wallbox on erinomainen vaihtoehto taloyhtiöille, joissa halutaan varmistua siitä, että tarjolla on ennen kaikkea nopeaa ja turvallista latausvirtaa. Kompakti ja tehokas Wallbox on suunniteltu luotettavaksi ja edulliseksi latausratkaisuksi mihin tahansa ympäristöön ja liiketoimintaan.Tyylikäs Ensto Wallbox on kompakti tehopakkaus, joka on suunniteltu monenlaisiin olosuhteisiin ja vaativiinkin tarpeisiin. Tehokas 22kW lataus on saatavilla molemmista pistokkeista, mahdollistaen nopean latauksen niin paritaloissa, taloyhtiöissä kuin kauppakeskuksissakin. 

Sähköauton latauspalvelu - Ensto EV Managerilla onnistut

Ensto EV Manager on intuitiivinen käyttöliittymä, joka mahdollistaa nopean ja tehokkaan hallinnan, latauspisteiden operoinnin sekä käyttäjäkohtaisen kulutustietojen raportoinnin. Sähköauton latauspisteiden sekä käyttäjien datan hallinnointi on tärkeää, jotta palvelua voidaan kohdentaa sitä käyttäville henkilöille. Enston älykkäät latauslaitteet ovat yhteydessä etähallinnan mahdollistavaan EV Manageriin. Ensto EV Managerilla mahdollistat käyttäjien ja latauslaitteiden helpon ja varman hallinnan sekä latausasemien kulutusseurannan - tehokasta hallintaa reaaliajassa. Sähköautojen lataus- ja hallintapalvelu EV Manager sopii latauspisteiden omistajille aina taloyhtiöistä yrityksiin.

KLIKKAA EV MANAGERIIN >>

Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
15.4.2019