Monipuolinen Nilan EC-poistoilmalämpöpumppu – asuinmukavuutta ja energiansäästöä

Monipuolinen Nilan EC-poistoilmalämpöpumppu – asuinmukavuutta ja energiansäästöä

Helposti tulee ajatelleeksi, että 15 – 20 vuotta vanha rivitaloasunto tuntuu varsin uudelta ja talotekniikaltaan ajantasaiselta asunnolta. Näin ei välttämättä kuitenkaan ole. Vaikka rakennus itsessään kaikkine rakennusosineen voi olla hyvässäkin kunnossa, taloteknisten laitteiden osalta kehitystä on tapahtunut paljon viimeisen parinkymmenen vuoden aikana. Pääsääntöisesti ainakin viilennyslaitteisto puuttuu tämän ikäisistä rivitaloissa.

Onko ilmanvaihto kunnossa?

Ilmanvaihdon yksi tärkeimmistä tehtävistä on ylimääräisen kosteuden poistaminen. Kannattaakin seurata etenkin saunomisen yhteydessä, kuinka nopeasti saunatilat kuivuvat ja tiivistyykö kosteutta mahdollisesti asuintilojen ikkunoihin. Ilman raikkaudessa voi myös olla toivomisen varaa ja keittiön kärynpoisto ei välttämättä ole riittävä.

Kaivataanko asuntoon viilennystä kesähelteillä?

Ajoittain kesät Suomessakin ovat helteisiä ja hellekauden pidentyessä asunnon lämpötila kohoaa pysyvästi yli viihtyisän lämpötilan. Viilennyslaitteita on tarjolla, mutta pahimmillaan ne aiheuttavat merkittäviä lisäkustannuksia ja parhaimmillaan taas viilennykseen kuluva energia saadaan talteen ja sillä voidaan lämmittää käyttövettä, jota tarvitaan helteilläkin.

Nilan EC voisi olla ratkaisunne

Nilan EC -poistoilmalämpöpumppu hoitaa ilmanvaihdon viilennyksellä sekä käyttöveden lämmityksen. EC-mallissa on lisäksi myös SOL-aurinkokierukka, jonka avulla voi hyödyntää aurinkokeräimiä käyttöveden lämmityksessä. Yksi laite hoitaa siis monta tehtävää energiatehokkaasti.

Jos taloyhtiössäsi on sähkölämmitys ja lämminvesivaraaja, Nilan EC on luultavasti juuri oikea ratkaisu teille. EC-mallin vakio-ominaisuudet ovat lämmöntalteenotto poistoilmalämpöpumpulla, ilmanvaihto tehokkaalla suodatuksella, tuloilman lämmitys ja viilennys sekä 180 litran lämminvesivaraaja aurinkokierukalla. Talvella tuloilmaa lämmitetään ja kesällä voidaan tuloilmaa viilentää. Käytännössä voit saada esimerkiksi noin 22 asteen lämpötilan pysymään asunnoissa läpi vuoden. Ilmanvaihto paranee ja sähkönkulutus pienenee.

Tutustu esimerkkikohteeseen

Pirkkalassa tehtiin energiaremontti suhteellisen uuteen, vuonna 2003 valmistuneeseen rivitalokohteeseen. Kohde koostui kolmesta talosta ja yhteensä 18 asunnosta, joissa oli suora sähkölämmitys, normaali vesivaraaja sekä perinteinen IV-kone. Katso video käyttäjäkokemuksista ja remontin kustannustasosta.

Voit jättää myös tarjouspyynnön tai teknisen kysymyksen ilmanvaihtokoneista


Jätä tarjouspyyntö

Kysy laitteista

Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
1.7.2019