Onnistunut isännöintipalvelun kilpailutus ja valinta

Onnistunut isännöintipalvelun kilpailutus ja valinta

Isännöitsijä auttaa säilyttämään asuinkiinteistön arvon

Monelle suomalaiselle arvokkain omaisuus on omistusasunto. Siitä syystä asuinkiinteistöstä kannattaa pitää huolta ja luovuttaa siitä huolehtiminen luotettaviin käsiin. Taloyhtiön hallituksen yksi suurimpia päätöksiä onkin oikean isännöitsijäkumppanin valinta. Kun isännöitsijäyritys halutaan vaihtaa uuteen, pitää olla selvillä, mitä uudelta isännöitsijältä odotetaan ja mitkä ovat taloyhtiön asukkaiden tahtotila ja tarpeet tulevaisuudessa. 

Mikä on isännöitsijän rooli ja keskeiset tehtävät taloyhtiön arjessa?

Isännöitsijää koskettaa kaikki, mitä taloyhtiössä tapahtuu. Isännöitsijän tärkeimpiä tehtäviä on huolehtia, että arki taloyhtiössä sujuu hyvin ja kiinteistön markkina-arvo säilyy tai jopa kehittyy suotuisasti.

Isännöitsijän toimenkuva on muuttunut viime vuosina moniosaajaksi, jonka tehtävänä on huolehtia asumisen palveluista kuten taloyhtiön juoksevan hallinnon hoidosta hallituksen ohjeiden mukaisesti sekä kiinteistön arvon säilyttämisestä. Isännöitsijän tulee huolehtia kirjanpidon lainmukaisuudesta ja taloyhtiön varainhoidosta. Isännöintitoimistoista on nykyään mahdollista saada myös erilaisia räätälöityjä lisäpalveluita, jotka veloitetaan erikseen kiinteän palveluhinnaston lisäksi.

Lataa opas, miten onnistunut isännöintiyrityksen valinta toteutetaan>>


Hyödyllisessä oppaassa käydään läpi isännöinnin kilpailuttamista ja valintaprosessia vaihe vaiheelta.

Yhteistyön toimivuutta on hyvä arvioida säännöllisesti

Jatkuva yhteistyön arviointi takaa sen, että isännöintisopimus ja palvelun laatu ovat ajan tasalla ja taloyhtiön johtaminen ja kiinteistönhoito hyvällä tolalla. Vuosittaisessa keskustelussa on hyvä käydä läpi, kuinka sopimusmalli on toiminut ja halutaanko jotain muuttaa tai lisätä. Aktiivinen vuoropuhelu ennaltaehkäisee väärinymmärryksiä ja säästää aikaa ja resursseja.

Edistyksellisimmät isännöintiyritykset myös mittaavat asiakaskokemusta säännöllisin väliajoin. Näin isännöintiyrityksellä on mahdollisuus kehittää palveluita yhä paremmin taloyhtiön tarpeita vastaaviksi. Isännöitsijän rooli taloyhtiössä ja asukkaiden arjessa kasvaa ja kehittyy jatkuvasti ja parhaan mahdollisen isännöintiyrityksen valintaan kannattaa panostaa. 

Kiinnostuitko?

Jätä yhteydenottopyyntö Realia Isännöinti Oy:lle tästä
 

Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
3.6.2019