M1-sisäilmaluokitellut Primo-listat kodin joka kolkkaan

M1-sisäilmaluokitellut Primo-listat kodin joka kolkkaan

Hyvä sisäilma on tärkeää kaikille ja se pitää ottaa huomioon rakentamisen kaikissa vaiheissa jo rakennusmateriaalejakin valitessa.

Jokaiselle rakennusmateriaalille on määritelty oma päästöluokka Rakennustietosäätiön toimesta (Sisäilmastoluokitus). Primo-listat on testattu Rakennustietosäätiön M1-sisäilmaluokitukseen vaadittavan testausprotokollan mukaisesti puolueettoman testilaboratorion toimesta.

Mitä tarkoittaa M1-sisäilmaluokitus?

M1-sisäilmaluokitus eli M1 on rakennusmateriaalien päästöluokitusten tiukin osa-alue, johon kuuluvat rakennusmateriaalit kuten lasi, metalli ja maalit. Luokituksen tarkoituksena on edistää markkinoille tulevien tuotteiden vähäpäästöisyyttä ja vähäpäästöisten tuotteiden käyttöä.

M1-luokitus kertoo vähäpäästöisyydestä, joka on yritys- sekä tuotekohtainen. Yritykset voivat hakea myymilleen tuotteille halutessaan rakennusmateriaaleiksi tarkoitettujen tuotteiden päästöluokitusta, joka haetaan erikseen Rakennustietosäätiöltä (RTS).

Miksi valita Primo-listat?

Primo muoviprofiilien etuja ovat mm.

 • energiatehokkuus,
 • tuotteiden keveys,
 • eristävyys,
 • kierrätys,
 • monikäyttöisyys ja
 • kotimaisuus.
Primo-listoja on helppo ja nopea asentaaPrimo-listoja on helppo ja nopea asentaa

Primo-listat kodin joka kolkkaan

Primo-muovilistat sopivat kaikkeen rakentamiseen ja tuotteita kehitetään koko ajan kuluttajien sekä ammattiasiakkaiden palautteiden perusteella. Tuotteet valmistetaan Vaasan tehtaalla, jossa tuotteiden laatua valvotaan ja seurataan tarkasti raaka-aineesta lähtien, joka myöskin valmistetaan Suomessa, Heinolassa.

Primo-muovilistat soveltuvat erinomaisesti myös kosteisiin tiloihin eli esim. kylpyhuoneiden nurkkalistoiksi/saunan ovien ja väliovien peitelistoiksi jne. Primo-muovilistat eivät käpristy tai lahoa kosteissa tiloissa koskaan, toisin kuin puiset listat. Nämä käyvät siis myös ulkotiloihin ja esimerkiksi pihasaunoihin tai ulkorakennuksiin.

Primo-muovilistat soveltuvat kodin jokaiseen huoneeseen.Primo-muovilistat soveltuvat kodin jokaiseen huoneeseen.

Colornova Oy edustaa Primo-tuotteita ja huolehtii niiden jakelusta Suomessa jälleenmyyjille. Kuluttajien vaatimusten kasvaessa ja ympäristötietoisuuden lisääntyessä, on tärkeää, että jo merkittävä osa Primon tuotteista kuuluu M1-luokituksen alle. Primo-muovilistat täyttävät vaativammatkin kriteerit puhtaammasta sisäilmasta, joka on hieno edistysaskel tuotteiden valmistus- ja toimitusketjussa.

Laajennamme parhaillaan Primon valikoimaa kaupan alalle, jossa asiakkaidemme sekä tuotteiden laadun vaatimustaso on erittäin korkealla. Hyväksytty M1 päästöluokitus tuotteillamme kertoo päämiehemme Primon vahvasta osaamisesta raaka-aineiden ja korkealuokkaisten tuotteiden valmistajana Suomessa. Tämä heidän osaaminen on ollut meillä hyvin tiedossa, jonka haluamme nyt myös jakaa asiakkaillemme laajentamalla valikoimaa” toteaa Colornova Oy:n toimitusjohtaja Markus Lehtimäki.

Primon M1-tuotteet ovat ekologisia ja vähäpäästöisiä, uudelleenkierrätettäviä tuotteita.

Primo-valikoiman M1-luokitettuja tuotteita ovat:

 • Primo 2505 Jalkalista JLV40 (10x40mm, valkoinen, harmaanvalkoinen, vaaleanharmaa, harmaa, tummanharmaa, musta)

 • Primo 7222 Nurkkalista (22x22mm, valkoinen)

 • Primo 7219 Peitelista VVL32 (10x32mm, valkoinen)

 • Primo 7217 Peitelista VVL42 (10x42mm, valkoinen)

 • Primo 2507 Peitelista VVL58 (10x58mm, valkoinen)

 • Primo 7220 Peitelista VVL70 (9x70mm, valkoinen)

 • Primo 2506 Reunalista VL13/8 (13x8mm, valkoinen)

 • Primo 7231 Reunalista VVL42/15 (10x42mm, valkoinen)

 • Primo 7232 Reunalista VVL42/7 (10x42mm, valkoinen)


Primo 7232 reunalistaPrimo 7232 reunalista
Primo 7217 peitelistaPrimo 7217 peitelista

Valitse sinäkin M1-sisäilmaluokitellut Primo-listat kotiisi

Kiinnostuitko? Haluatko kuulla lisää?


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
21.10.2019