Olisiko aika tehdä Ormax-tiilikatolle merkkihuolto?

Olisiko aika tehdä Ormax-tiilikatolle merkkihuolto?

Katto ei ole ikuinen, eikä se kestä vuosikymmeniä, jos siitä ei pidetä huolta. Katto kaipaa huoltoa tasaisin väliajoin, jotta sen toiminnallisuus ja rakenteet pysyvät kunnossa sekä ilme säilyy uudenveroisena pitkään. Moni laiminlyö katon kunnossapitotoimenpiteet vaikka ne ovat katon elinkaarta ajatellen äärimmäisen tärkeitä. Jotta isommilta remonteilta ja vahingoilta vältyttäisiin, kannattaa ajoissa pyytää asiantuntija arvioimaan katon tilanne ja huoltotoimet. On totta, että maasta katsottuna katon pinta voi vielä näyttää hyvältä, mutta asiantuntija voi nähdä asian toisin.

Merkkihuolto Ormax-tiilikatolle

Autoa pidetään siistinä ja huolletaan vuosittain, joten miksei myös kattoa? Koska vesikatto on kiinteistön ehkä tärkein rakenne, joka suojaa kiinteistön muita rakenteita kastumiselta, on tärkeää pitää katosta hyvä huoli.
Restakoti Oy toimii yhteistyössä kansainvälisen BMI Groupin kanssa ja on ainoa BMI Ormaxin valtuuttama kattopinnoittaja Suomessa. Tästä syystä RestaKoti Oy tarjoaa myös merkkihuoltoja Ormax-tiilikatoille.

Ormax-tiilikatto pysyy uudenveroisena kun se huolletaan oikein ja vuosittain valmistajan antamien ohjeiden mukaanOrmax-tiilikatto pysyy uudenveroisena kun se huolletaan oikein ja vuosittain valmistajan antamien ohjeiden mukaan

RestaKoti Oy:n toimitusjohtaja Eino Lehtimäen mukaan tiilikatto on syytä huoltaa tai huollattaa vuosittain noudattaen tiilikaton valmistajan huolto-ohjeita. Jos kattoa maalataan, niin katossa tulee käyttää valmistajan hyväksymiä tuotteita, jotta katon tekninen takuu säilyy. RestaKodin tarjoama merkkihuolto on helppo ja vaivaton ratkaisu talonomistajalle asuinmuodosta riippumatta.

RestaKoti Oy>>

Mitä merkkihuolto pitää sisällään?

Ensimmäisen vuoden merkkihuolto aloitetaan kuntokartoituksella ja kun on selvillä tarvittavat huoltotoimenpiteet, aloitetaan suojaustyöt. Jos kuntokartoituksessa on huomattu, että katolla on rikkoutuneita tiiliä, niin kaikki tiilet vaihdetaan, jotta katon pesu voidaan suorittaa turvallisesti.

Katto puhdistetaan sekä mekaanisesti, että korkeapainepesulla. Kun katon pinta on puhdas ja kuiva, voidaan levittää kasvuston torjunta-aine. Vesikourut ja syöksyt myös puhdistetaan, ja sitten voidaan katto maalata/pinnoittaa (Ormax Pro 2.0-pinnoitteella). RestaKoti hoitaa loppusiivouksen, vie jätteet pois ja tekee vielä kattavan lopputarkastuksen.  

Toisen vuoden merkkihuolto kohdistuu enemmän rakenteisiin

Toinen vuosihuolto eli Ormax-tiilikaton takuuajan vuositarkastus ja -huolto toteutetaan BMI Ormaxin ohjeiden mukaisesti. Toisena vuonna tarkastetaan erityisesti kattoturvatuotteet, läpiviennit, rakennuspellitykset, kattorakenteet (mikäli yläpohjaan pääsee) sekä rikkoutuneet tiilet. Irtoroskat puhalletaan pois ja vesikourut ja syöksyt puhdistetaan sisäpuolelta. Vuosihuollosta annetaan asiakkaalle dokumentit ja käydään tarkastusasiakirjat läpi asiakkaan kanssa.

RestaKoti Oy on BMI Ormaxin valtuuttama kattohuoltokumppaniRestaKoti Oy on BMI Ormaxin valtuuttama kattohuoltokumppani

Kolmannen vuoden merkkihuolto on kiinteistön omistajan vastuulla

Kolmannesta viidenteen vuoteen katon vuosittainen tarkastus ja -huolto ovat kiinteistönomistajan vastuulla. Tällöin tarkoituksena on kattoturvatuotteiden, rakennuspellitysten, kattorakenteiden, tiilikatteen kunnon ja tiivisteiden tarkastus. Sadevesijärjestelmät tulee tarkastaa ja puhdistaa sekä mahdolliset rikkoutuneet tiilet vaihtaa. Katto myös puhdistetaan irtoroskista.

Kolmannen vuoden merkkihuollon jälkeen voidaan toki jatkaa sopimusta jatkuvalla kattohuoltotukisopimuksella, jolloin RestaKoti toteuttaa vuosittain kattotarkastuksen ja tarvittavat huollot asiakkaan puolesta.

Kuudennen vuoden vuositarkastus on takuuajan päätöstarkastus

Kuudentena vuonna tehdään kaikki samat toimenpiteet, mitä toisen vuoden merkkihuollossa. RestaKodin tiilikattopinnoitus on katon merkkihuolto, joka alkaa katon pesusta, sammaleen poistosta ja katon pinnoituksesta päättyen vasta takuuajan viimeisenä vuotena takuuajan huoltotoimenpiteisiin ja lopputarkastukseen.

Oikeanlaisella pinnoitteella ja kattohuoltotoimenpiteillä taataan Ormaxin valmistaman tiilikaton alkuperäinen tekninen takuu. Takuuajan tarkastukset ja huoltoimenpiteet ovat osa tuotekehitystä ja laadunvalvontaa, jotta varmistetaan että n. 90 % suomalaisista katoista, jotka on tehty Ormaxin valmistamilla tiilillä, ovat pitkäikäisiä ja tuovat täten kustannussäästöjä kiinteistön omistajille.

Lue lisää tiilikaton huollosta>>

Kiinnostuitko?

RestaKoti tarjoaa tiilikaton merkkihuollon seuraaviin Ormaxin valmistamiin tiilimerkkeihin:
Ormax Mahti, Ormax Uljas, Ormax Varma, Ormax Varma Eleganssi, Ormax Villa, Ormax Aalto, Suomi -tiili, Luja-tiili ja Aura-tiili. Tiilien pohjamerkinnät ovat: Ormax, LMK/OLA, Stilpannan Z G 09, Doppel-S, Partek, Est Stein, Gåttaosa, Skandia, Luja ja A-Tiilikate.

Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
10.6.2019