Kustannustehokas ja tilaa säästävä talotekniikkakasetti takaa onnistuneen linjasaneerauksen – ja tyytyväisen tilaajan

Kustannustehokas ja tilaa säästävä talotekniikkakasetti takaa onnistuneen linjasaneerauksen – ja tyytyväisen tilaajan

Espoolaistaloyhtiössä tehtiin onnistunut linjasaneeraus Reno Port -talotekniikkakasetilla. Ratkaisua valittaessa vaakakupissa painoivat kustannustehokkuus, asennusnopeus ja tilansäästö. Taloyhtiön näkökulmasta myös helppo huollettavuus ja ratkaisutoimittajan kotimaisuus olivat tärkeitä kriteerejä.

Espoon Olarissa sijaitsevan Asunto Oy Hottonian syyskuussa 2018 valmistunut linjasaneeraus sujui sovitussa aikataulussa ja laadukkaalla lopputuloksella. Kohteessa saneerattiin vuonna 1971 valmistuneen taloyhtiön 50 asuntoa ja kaikki yhteiset tilat.

Linjasaneeraus toteutettiin Uponorin tehdasvalmisteisilla Reno Port -talotekniikkakaseteilla, jotka sisältävät käyttövesiputkien ja pystyviemärin lisäksi seinä-wc:n sekä vesi- ja viemäriliitännät viereen asennettavaa pesuallasta varten. Yhteisvastuurakentamis- eli YVR-hankkeena toteutetun linjasaneerauksen hanke- ja esisuunnittelusta, projektinjohdosta, LVI-suunnittelusta ja -valvonnasta vastasi VisioPlan Talotekniikka Oy yhdessä muiden United Founders -yhtiöiden kanssa.

Suunnittelun näkökulmasta Reno Portin valintaa puolsivat aikataulu- ja kustannussäästöjen ohella rakenteelliset ja laadulliset seikat.

– Kohteessa säästyttiin vanhojen hormien purkamiselta, kun tekniikka saatiin sijoitettua Reno Portiin. Purkaminen on aina raskas, pölyinen ja meluisa työvaihe, joten sen välttäminen tuo huomattavia aika- ja kustannussäästöjä. Tehdasvalmisteinen Reno Port täyttää hyvin myös laadulliset tavoitteet, työmaalla tehtäväksi jää vain liitokset pystynousuihin. Lisäksi ratkaisu on uusien rakennusmääräysten mukainen, kun vesijohdot sijoittuvat avattaviin rakenteisiin, perustelee VisioPlan Talotekniikka Oy:n toimitusjohtaja Antti Ollikainen.

Tilatehokkuus ja moderni seinä-wc taloyhtiön mieleen

Taloyhtiön näkökulmasta talotekniikkakasetin hyviä puolia ovat tilansäästö, helppo huollettavuus ja hinta.
– Hankesuunnitelmassa käytiin läpi kaikki vaihtoehdot, kuten sukitus, perinteinen putkiremontti ja vanhan kylpyhuoneen sisään sovitettava moduuli, ja Reno Port oli sekä meidän että suunnittelijan mielestä paras vaihtoehto. Vanhoja hormeja ei tarvinnut purkaa, eikä niihin olisi uudet putket varmaan mahtuneetkaan. Haimme ratkaisulla myös aikataulu- ja kustannussäästöjä, kertoo Asunto Oy Hottonian hallituksen puheenjohtaja Erkki Torniainen.

– Talotekniikkakasetti vie kylpyhuoneessa aika vähän tilaa, ja monet tykkäsivät seinä-wc:n tuomasta modernista ilmeestä. Lisäksi meitä miellytti helppo huollettavuus ja se, että Uponor on kotimainen toimija, Torniainen lisää.

Suunnittelun tukeen ja jatkuvaan tuotekehitykseen panostetaan

Uponorin vahvat suunnitteluresurssit helpottavat yhteistyötä ja takaavat, että haasteisiin tartutaan ripeästi ja ratkaisuhakuisesti.

– Uponor avusti esisuunnitteluvaiheessa talotekniikkakasettien sijoittelussa kylpyhuonepohjiin, ja saimme hyvän näkemyksen soveltuvuudesta kuhunkin asennuskohtaan. Kohteessa oli sellainen erikoisuus, että taloyhtiöön kuuluvan kahden talon rakenneratkaisut poikkesivat toisistaan: toisessa talossa oli betonielementtikylpyhuone ja toisessa paikalla valetut välipohjarakenteet. Tilanteeseen reagoitiin Uponorin päässä nopeasti ja huomasimme Reno Portin soveltuvan hyvin molempiin taloihin, Ollikainen kertoo.

Kohteessa vastaan tulevat yllätykset ja suunnitelmista poikkeavat rakenteet ovat arvokkaita oppimisen paikkoja.
– Ratkaisuja mietitään yhdessä ja tukea saa aina tarvittaessa. Kenttäasennusten yhteydessä myös tuotekehitys etenee, ja olen huomannut, että Uponor ottaa mielellään parannusideoita vastaan. Voin varauksetta kehua yhteistyön sujuvuutta, toteaa Ollikainen.
 

//PROJEKTI-INFO//
Osoite: Täysikuu 3, 02210 Espoo
Maa: Suomi
Valmistuminen: 2018
Projektityyppi: Saneeraus
Rakennustyyppi: Kerrostalo
Tuotejärjestelmä: Reno Port
Koko: 50 asuntoa

//YHTEISTYÖKUMPPANIT//
Suunnittelija: VisioPlan Talotekniikka Oy

 


Yhteydenottopyynto LVI-saneerauksesta


Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
3.6.2019