Katto kotisi ja omaisuutesi suojelijana

Katto kotisi ja omaisuutesi suojelijana

Katon tehtävä on altistua kovalle rasitukselle ja näin suojella talosi sisäosaa. Kattosi kohtaa vuoden aikana useita rasitteita: kesällä voimakas UV-säteily, syksyllä ja keväällä rankat sateet ja talvella lumen tuoma painokuorma.

Katto suojaa sinua ja omaisuuttasi sääilmiöiltä ympäri vuoden.Katto suojaa sinua ja omaisuuttasi sääilmiöiltä ympäri vuoden.

Helposti hyvinvoiva katto

Oli kattosi mitä tahansa materiaalia, se toimii parhaiten ja pisimpään puhtaana ja huollettuna. Katon kunto kannattaa tarkistaa ajoissa, sillä merkit katon hyvinvoinnin kärsimisestä eivät aina ole ilmiselviä. Katon toimivuus on erittäin tärkeä osa koko talon toiminnallisuutta.

Vanhan katon perusteellisessa arvioimisessa kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen. Itse voit kuitenkin suorittaa vuosittaisen kuntotarkastuksen, ja pidentää kattosi elinikää esimerkiksi pitämällä se puhtaana ylimääräisistä esineistä ja roskista. Katon käyttöikää voi myös pitkittää varmistamalla sen nopea kuivuminen. Näin ollen on tärkeää pitää katto puhtaana myös kasvustosta, kuten sammaleesta, jäkälästä ja levästä. Kasvusto on katolle muutoin vaaratonta, mutta sillä on taipumus kerätä vettä itseensä ja näin pitkittää katon kuivumisaikaa. Lisäksi vesi pääsee poistumaan nopeammin puhtaalta katolta.

Pesuaineella puhtain katto

Jos katto on päässyt huonoon kuntoon, käy peseminen helpoiten pesuaineita käyttämällä. Turvallinen ja varma valinta on käyttää testattuja ja biohajoavia tuotteita katon puhtaanapitoon. Pesuaineita käytettäessä käytä valmistajan hyväksymiä aineita tai varmista valmistajalta aineen soveltuvuus omalle katollesi. Vääriä aineita käyttämällä voit vahingoittaa katon kriittisiä ominaisuuksia, kuten hengittävyyttä.
 

BMI Ormax-katonpesuaineet luonnolle ja katolle ystävällisiä

BMI Ormax-pesuaineet ovat helppokäyttöisiä ja antavat katolle pitkäaikaisen suojan esimerkiksi kasvillisuutta vastaan. Tuotteet ovat biohajoavia eivätkä kuluta kattotiilen pintaa, lisäksi ne sopivat useimmille katemateriaaleille, kuten huopa, pelti ja mineriitti. Pesuaineet ovat valmistajan testaamia ja hyväksymiä tuotteita, ja sitä käyttämällä BMI Ormax-kattotiilien takuu säilyy muuttumattomana. Myös pihakivet voi puhdistaa ja suojata kätevästi BMI Ormax pesuaineilla. Pakkaukset ovat 5 litran kanistereita, joiden sivussa on kätevä mitta-asteikko.

BMI Ormaxin pesuaineet löydät myös Rakentaja.fi-verkkokaupasta

Ostoksille >>


Ormax Siisti Katto - Helppokäyttöinen puhdistaja sekä pitkäikäinen katon suoja

Pitkän kehityksen tuloksena luotu pesuaine, jossa yhdistyvät edistyksellisimmät tehoaineet ja helppokäyttöisyys. Ormax Siisti Katto-pesuaineen levitys kattopinnalle toimii helposti ja nopeasti matalapaineruiskulla, eikä sitä tarvitse huuhdella erikseen. Katto puhdistuu käsittelyn jälkeen itsestään seuraavien viikkojen aikana ja on nyt suojattuna kasvillisuutta vastaan vuosiksi eteenpäin. 

Ormax Tehopesu – Nopeasti ja tehokkaasti puhtaat katot ja pihakivetykset

Koko katon tehokkaaseen pesuun tai vaihtoehtoisesti paljon kasvillisuutta keränneiden tai likaisien kohtien paikalliseen puhdistukseen toimii parhaiten Ormaxin Tehopesuaine. Tehopesu irrottaa tehokkaasti esimerkiksi lehtipuista irtoavan tahmean lehtimahlan ja puhdistaa myös savupiipun tai liesituulettimen poistoputken likaa keränneen ympäristön. Tehopesu levitetään matalapainepesurilla alueittain märälle kattopinnalle ja huuhdellaan sitten pois. Pesutulosta voi tehostaa harjaamalla. Tehopesu-käsittelyn jälkeen katto voidaan maalata, pinnoittaa tai käsitellä Ormax Siisti Katto -pesuaineella. 

Pesuaineiden käyttötarkoitukset

  • Helpoin tapa puhdistaa ja suojata: Siisti Katto
  • Tehokas pesu: Tehopesu
  • Tehokas pesu ja suojakäsittely: Tehopesu + kuivaus + Siisti Katto
  • Erittäin hoitamattomalle katolle: Siisti Katto + vaikutusaika + Tehopesu + kuivaus +Siisti Katto
  • Maalausta edeltävä pesukäsittely: Siisti Katto + vaikutusaika 3vrk + Tehopesu

BMI Ormaxin tuotteet ja pesuaineet löydät Rakentaja.fi-verkkokaupasta

Verkkokauppaan >>


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
12.8.2019