• Etusivu
  • Remontti

Kooltherm®-lämmöneristeellä energiatehokkuutta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kingspan Insulation Oy
Julkaistu 13.06.2019Päivitetty 08.12.2022
20197_58914.jpg

Julkisivuremontin yhteydessä vanhojen lämmöneristeiden uusimisella voidaan parantaa rakennuksen energiatehokkuutta huomattavasti ja tämän myötä saada selkeitä säästöjä taloyhtiön lämmityskuluihin. Tehokkailla Kooltherm-lämmöneristeillä vanhakin rakennus voidaan päivittää matalaenergia- tai jopa passiivitasoon asti.

Säästöjä lämmityskustannuksiin

Vanhojen lämmöneristeiden uusiminen kannattaa silloin, kun alkuperäinen eristävyys on riittämätön tai eristekerros on vaurioitunut käytön aikana. Uuden lämmöneristyksen myötä vanha rakenne saadaan nykyaikaiseksi ja energiatehokkaaksi, jolloin säästyy energiaa ja tätä kautta saadaan myös säästöjä lämmityskustannuksiin.

Nykyeristeet ovat kehittyneet vuosikymmenten aikana ja niiden eristävyys on parantunut selkeästi vanhoihin verrattuna. Tehokkailla Kooltherm -lämmöneristeillä eristettäessä vanhan ulkoseinän lämmöneristävyys jopa kaksinkertaistuu seinärakenteen paksuuden pysyessä alkuperäisenä.

Nykyaikainen julkisivueriste

Energiatehokas ja lämmityskuluissa säästöjä tuova seinärakenne voidaan toteuttaa helposti ja kosteusteknisesti turvallisesti Kingspan Kooltherm K15 N ja C Julkisivueristeillä. Kooltherm -lämmöneristeet ovat nykyaikaisia ja tehokkaita lämmöneristetuotteita, joilla on todella alhainen lämmönjohtavuusarvo (λd= 0,021 W/mK). Kooltherm -eristeet ovat myös kosteusturvallisia, sillä diffuusioavoin eristemateriaali mahdollistaa rakenteen kuivumisen myös eristeen suuntaan.

20197_58915.jpg

Ratkaisu parempaan eristämiseen

  • Kooltherm -eristeessä yhdistyy huokoisten ja kovien eristeiden hyviä ominaisuuksia. Nykyinen ulkoseinän määräystaso (U-arvo 0,17 W/m2K) saavutetaan ohuella 120 mm Kooltherm -eristeellä (betonielementtirakenne, tavanomaisten kiinnikkeiden kylmäsillat huomioiden).
  • Kovista lämmöneristeistä Kooltherm erottuu edukseen paremmilla palo-ominaisuuksillaan. Tämä tarkoittaa käytännössä yksinkertaisempia paloteknisiä ratkaisuja mm. P1-paloluokan rakennuksissa.
  • Kosteuskäyttäytymiseltään Kooltherm erottuu niin ikään muista kovista lämmöneristeistä, mikä ilmenee lyhyempinä rakenteen kuivumisaikoina erityisesti uudiskohteissa. Kooltherm -tuotteiden solurakenne ja pintalaminaatit sallivat vesihöyryn kulkeutumisen eristeen läpi.

Joustavuutta julkisivumateriaalin valintaan

Monipuoliset ja kestävät, tehokkaasti eristetyt julkisivut on mahdollista toteuttaa testatuilla Kooltherm -eristeratkaisuilla. Useimmissa kohteissa Kooltherm -eristeitä on mahdollista käyttää myös avosaumaisten julkisivulevyjen kanssa.

Rakennepaksuus pysyy maltillisena

Tehokkaita lämmöneristeitä käytettäessä seinärakenteen paksuutta ei useinkaan tarvitse kasvattaa hyvän lämmöneristävyyden vuoksi ja täten räystäs- ja sokkelilinjat voitaneen pitää alkuperäistasossa. Myös ikkunat pysyvät alkuperäissyvyydessä, jolloin rakennuksen arkkitehtuuri ja sisätilojen valoisuus eivät kärsi liian paksuista seinärakenteista ja syvälle jäävistä ikkunoista.

Katso video julkisivueristeen asennuksesta

Kingspan Kooltherm K15 Julkisivueristeen asennus

Julkisivuremontti suunnitteilla? Jätä yhteydenottopyyntö!

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Kingspan Insulation Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20112_24578.jpg
Roikkuuko jääpuikkoja räystäällä?
Nuo kauniit ja kimaltavat luontoäidin luomukset, jääpuikot, voivat kertoa terävällä kielellään yläpohjan eristeongelmasta. Jääpuikot voivat olla merkki eristeiden riittämättömyydestä tai jostain rakennusfysikaalisesta ongelmasta. Olemattomat tuuletusraot eivät päästä kattoa tuulettumaan kunnolla, jolloin kosteus voi tiivistyä katon alapintaan. Yläpohjan vuosikymmenet palvelleet eristeet eivät enää vastaa nykynormeja, jolloin lämpö karkaa harakoille. Oikein suunniteltu rakenne pitää lämmön sisällä ja kosteuden pois rakenteista. Antaa harakoiden hytistä katonharjalla.
20222_76821.jpg
Sauna-Satu turvaa saunan rakenteet
Kun saunan eristerakenne tehdään perinteisellä tavalla vasten kiviseinää, ovat puu ja kivi suorassa yhteydessä toisiinsa. Kosteus- ja homevaurioita ajatellen tämä on riskialtis yhdistelmä. Koska alumiinipaperi on helposti repeytyvää, rakenteeseen syntyy herkästi vuotokohtia. Tällöin saunan suuri kosteuspitoisuus pääsee kastelemaan rakenteen. Pienetkin rakennusvirheet kostautuvat ja saattavat helposti aiheuttaa ongelmia rakenteisiin.
20171_47972.jpg
U-arvo jopa 0,12 vain 160 mm:n eristepaksuudella
Kingspan Kooltherm K15 Julkisivueriste on tehokas julkisivujen lämmöneriste, jolla on erinomainen lämmöneristyskyky - λD-arvo jopa 0,021 W/mK. Lämmöneriste on vielä tehokkaampi kuin normaalit polyuretaanieristeet. Umpisoluinen eriste on koko paksuudeltaan ilmatiivis estäen lämmön karkaamisen ilmavuotojen mukana, mutta diffuusioavoin päästäen kosteutta poistumaan myös eristeen läpi betonielementin sisäkuoresta. Eristettä voidaan käyttää uuden paloasetuksen mukaan jopa enintään 56 metriä korkeissa P1-paloluokan rakennusten tuulettuvissa julkisivuissa.
nainen liittää kaapelia reitittimeen pöydän vieressä
Osaatko taloyhtiö­netin sanastoa? Osallistu samalla robotti-imurin arvontaan!
Kyberturvallisuus on päivän sana, mutta mitä ymmärrät nettiin ja nettiturvallisuuteen liittyvistä sanoista?Tee hauska testi ja opi samalla tärkeää kyberturvallisuus- ja taloyhtiönettisanastoa. Samalla selviää oletko perusnörtti vai kyberguru. Tiedätkö muuten mitä eroa on Wifillä ja Fifillä? Testin jälkeen tiedät.Testin lopussa on arvontalipuke, jolla voit osallistua DNA Welho Oy:n järjestämään arvontaan. Palkintona upea robotti-imuri iRobot Roomba 694 helpottamaan arkea. Palkinnon arvo on 204 euroa.<< Arvonta on päättynyt (6.11.). ARVONTA ON SUORITETTU ja voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti >>
40_P_88154.jpg
Energiatodistukseen muutoksia
Ympäristöministeriö on tänään lähettänyt lausuntokierrokselle lakiesityksen, jossa esitetään muutoksia rakennusten energiatodistukseen. Esityksen mukaan energiatodistusmenettelystä vapautettujen rakennusten määrää supistetaan. Tämä on tarve toteuttaa, koska Euroopan komissio katsoo, että rakennusten energiatehokkuusdirektiivin kansallinen toimeenpano on nykyisin toteutettu osittain riittämättömästi.
Ruohonleikkuri
Viikon kysymys: Kuka maksaa ruohonleikkurin korjauksen?
Osakkaan leikatessa vastuullaan olevaa ruohoaluetta talonyhtiön leikkuri menee rikki, koska käyttäjä vahingossa ajaa leikkurin kiinteään esineseen. Kenen vastuulla on maksaa kustannut aiheutuneesta korjauksesta?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton