Onko asunto kuuma eikä ilma tunnu vaihtuvan?

Onko asunto kuuma eikä ilma tunnu vaihtuvan?

Kesän hellekausi on vielä tuoreessa muistissa ja lämpimät syyspäivät vasta tuloillansa. Asuinkiinteistöissä huoneistojen sisäilman laadun ja lämpötilojen kanssa painitaan jatkuvasti, eikä huonosti toimivalla poistoilmanvaihdolla saada toivottua lopputulosta. Tuntuu ettei ilma vaihdu, tunkkaisuus ja kuumuus haittaavat elämistä ja naapurin kokkailujen kärytkin kantautuvat sisälle. Tyytymättömät asukkaat valittavat, vanhojen laitteiden korjaaminen on kallista ja vanhat sähkösyöpöt maksavat yhtiölle turhaan.

Yleisin tilanne on tämä:

Koneellinen poistoilmanvaihto on yleisin ratkaisu vuosina 1970 – 2000 rakennetuissa kerrostaloissa. Järjestelmä perustuu talon katolla oleviin poistopuhaltimiin eli huippuimureihin. Korvaavaa ilmaa asuntoihin tulee korvausilmaventtiileistä, ovien ja ikkunoiden raoista, postiluukusta ja pahimmillaan rakenteiden läpi.

Kuulostaako ja näyttääkö huippuimurinne tältä?

Kuulostaako ja näyttääkö huippuimurinne tältä?Kuulostaako ja näyttääkö huippuimurinne tältä?

Miksi se on ongelma?

  • Huippuimuri kuluttaa sähköä moninkertaisesti nykyaikaiseen verrattuna
  • Laitteen korjaaminen on kallista
  • Asuinviihtyvyys kärsii usein huonosta ilmanvaihdosta (tunkkaisuus, vedon tunne, melu, savut ja käryt naapurista)
  • Ilmanvaihtokanavisto on yleensä nuohouksen tarpeessa (nuohoustarve 5-10 vuoden välein)
  • Valtaosassa kiinteistökantaa huoneistojen välinen ilmanvaihto on epätasapainossa
  • Lämpötilaerot huoneistojen välillä

Mitä asialle voi tehdä?

Ouman on tehnyt ilmanvaihdon ja poistoilmakoneiden modernisoinnista helppoa. Tajoamamme paketti sisältää uudet EC-puhaltimet asennettuna, älykkään ja tarpeenmukaisen ohjauksen, sekä kanaviston nuohouksen ja ilmamäärien säädön.

Mitä se maksaa?

Katso hintaesimerkki >>


Asiantuntija kertoo:

"Yleisimpiä toimenpiteitä tilanteen parantamiseksi on patteriverkoston kunnostus ja tasapainotus, mutta ilmanvaihto jää usein ilman huomiota. Kuitenkin valtaosa (20-35 %) sisääntuodusta lämpöenergiasta karkaa ilmanvaihdon kautta taivaalle. Päädyimme tarjoamaan asiakkaillemme helppoa pakettia poistokoneiden saneeraukseen. Paketti sisältää uudet puhaltimet asennettuna, älykkään ja tarpeenmukaisen ohjauksen, sekä kanaviston nuohouksen ja ilmamäärien säädön."

"Mielestäni oikea marssijärjestys olisikin saattaa kiinteistö ensin valvontaan, eli asentaa huoneistokohtaiset lämpötila/kosteusanturit. Seuraava vaihe olisi ilmastoinnin kunnostus, ja viimeisenä patteriverkoston saneeraus ja tasapainotus. Näin toimien voidaan koko saneerausketjun ajan seurata muutoksia, tehdä tarpeenmukaisia täsmäkorjauksia ja todentaa tehtyjen toimenpiteiden vaikutus."

-Kari Heikkilä, Ouman Oy-

Jätä yhteydenottopyyntö

Laita rasti ruutuun. Jätä yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella ja kysy lisää tai pyydä yhtiöllesi esittely!

Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
5.8.2019