Laita katto tuottamaan – Aurinkosähköä bitumikatolta

Laita katto tuottamaan – Aurinkosähköä bitumikatolta

Tiesitkö, että aurinko tuottaa yhden tunnin aikana enemmän energiaa mitä koko ihmiskunta tarvitsee vuoden aikana? Investoimalla aurinkoenergiaan pienennät sähkölaskusi tuleviksi vuosikymmeniksi ja jätät jälkeesi puhtaamman tulevaisuuden seuraaville sukupolville.

Aurinkokatto nostaa kiinteistön arvoa sekä parantaa sen energialuokitusta.Aurinkokatto nostaa kiinteistön arvoa sekä parantaa sen energialuokitusta.

Integroidut ohutkalvopaneelit

Kerabit Aurinkokatto on ainutlaatuinen Kerabit-bitumikatteen ja CIGS-ohutkalvopaneelien yhdistelmä. Tavanomaisista aurinkosähköjärjestelmistä poiketen aurinkopaneelit asennetaan ilman erillisiä kannatinrakenteita. Ratkaisu minimoi tuulikuorma- ja myrskyvaurioriskit.

Kerabit Solar -kermin avulla kevyet ja taipuisat ohutkalvopaneelit integroidaan kauttaaltaan kiinni bitumikatteeseen ilman läpikiinnityksiä, jotka voisivat aiheuttaa mahdollisia vuotoriskejä. Järjestelmän asentaa aina vedeneristysalan ammattilainen.

Kerabit Aurinkokatto on testattu VTT:llä ja se täyttää paloluokan BROOF(t2).

Kevyt, ohut ja huomaamaton

Järjestelmän paksuus on vain noin 6 mm ja paino noin 7 kg/m2. Kattopinnasta koholle nostettuja kannatinrakenteita ei tarvita lainkaan ja järjestelmä voidaan asentaa myös kaareviin pintoihin. Ratkaisu on lähes huomaamaton ja vaikutus rakennuksen ulkonäköön hyvin vähäinen.

Monikäyttöinen

Kerabit Aurinkokatto voidaan asentaa uudiskohteiden lisäksi myös saneerauskohteisiin, joissa sitä ei aiemmin pidetty rakenteellisista syistä mahdollisena. Myös PVC- ja villakatoille järjestelmä soveltuu erinomaisesti, koska se ei sisällä painaumia aiheuttavia kannatinrakenteita painoineen.

Esteetön ja kestävä

Kerabit Aurinkokatossa paneelit eivät rajoita liikkumista bitumikatolla. Turvatuotestandardin edellyttämät säännölliset kattoturvatuotetarkastukset, lumenpudotustyöt ja muut katolla tehtävät huoltotyöt voidaan toteuttaa entiseen tapaan. Paneelin pinnassa oleva 3M:n kehittämä suojakalvo pysyy hyvin puhtaana ja kestää päällä liikkumista. Paneelien sileä pinta on liukkaampi kuin kermikatteen pinta, joten katolla liikuttaessa ja työskenneltäessä tulee aina huomioida työturvallisuus.

Paneelit ovat kauttaaltaan kiinni kattopinnassa, joten Järjestelmä ei kerää alleen lunta, jäätä tai lehtiä eikä estä veden kulkua. Paneelit sinänsä ovat lähestulkoon huoltovapaita ja mahdollisen vaurion sattuessa järjestelmän yksittäinen paneeli voidaan uusia.
 

Kerabit Aurinkokatto on ainutlaatuinen ohutkalvopaneeliratkaisu, joka integroidaan bitumikermikattoon.Kerabit Aurinkokatto on ainutlaatuinen ohutkalvopaneeliratkaisu, joka integroidaan bitumikermikattoon.

Edistynyt teknologia omimmillaan loivilla kattopinnoilla

CIGS-teknologiaa alettiin kehittää noin 15 vuotta sitten, ja se on todettu hyvin tehokkaaksi tuottaamaan sähköä epäsuorasta valosta laajalla säteellä. Loivalla katolla paneelit pystyvät hyödyntämään koko valoisan ajan, myös auringonnousun ja –laskun. Paneelit voidaan asentaa vieri viereen, ilman että ne varjostavat toisiaan. Näin kattopinta-ala saadaan maksimaalisesti hyödynnettyä.

Toimintaperiaate pähkinänkuoressa

Paneelit tuottavat tasavirtaa, jonka invertteri muuttaa 230 voltin vaihtovirraksi. Invertteri kytketään sähkökaappiin tai sulaketauluun, minkä jälkeen tuotettu aurinkosähkö on käytettävissä. Mahdollinen ylimääräinen aurinkosähkö voidaan hyödyntää esimerkiksi käyttöveden lämmitykseen, syöttää automaattisesti valtakunnanverkkoon tai sitä on mahdollista varata myös akkuihin.

Mitoitus ja tehokkuus

Järjestelmän koko, esimerkiksi 6 kW, viittaa paneelien nimellistehoon eli tuottoon standardioloissa. Viileänä aurinkoisena Etelä-Suomen kevätpäivänä, jolloin aurinkoteho on 1000 W/m2, järjestelmä voisi tuottaa 6 kWh tunnin aikana. Käytännössä tämän kokoisen järjestelmän tuotto olosuhteista ja sijainnista riippuen on luokkaa 20 - 30 kWh päivässä ja tuotto voi olla jopa 5500 kWh vuodessa.

Järjestelmä mitoitetaan sähkönkulutus ja rakennuksen lämmitystapa huomioiden. Mikäli talossa on kaukolämpö, öljylämmitys ja/tai viilentävä ilmastointi, voi tuottotavoite olla jopa yli 50 % sähkön kokonaiskulutuksesta.

Kerabit Aurinkokaton tekniset tiedot

  • Paloluokka: BROOF(t2)
  • Paksuus: noin 6 mm
  • Paino: noin 7 kg/m2
  • Nimellisteho: 110...125 W/m2
  • Hyötysuhde: 16,5 %
  • Mitat: 370 x 2598 mm, 370 x 5923 mm ja 1000 x 2598 mm
  • CIGS = kupari-indium-gallium-diselenidi-puolijohde
  • Tekninen tuotetakuu: 5 vuotta

Katso lisää Kerabit Aurinkokatosta

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö!


Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
8.7.2019