Reaaliaikainen vedenkulutusseuranta on tuottava energiasijoitus

Reaaliaikainen vedenkulutusseuranta on tuottava energiasijoitus

Älykäs vedenmittaus on tuottava energiainvestointi ja reaaliaikainen vedenkulutustieto enemmän kuin vesilaskun loppusumman määrittelijä. Mihin kaikkeen sitä voi hyödyntää?

Kymmenen minuutin suihkuun kuluvalla energialla jääkaappi hurisee kolme viikkoa. Lämmin vesi on arvotavaraa – nykyaikaisen kerrostalon energiasta lähes puolet kuluu veden lämmittämiseen.

Reaaliaikaisella vedenkulutuksen seurannalla on poikkeuksetta kulutusta hillitsevä vaikutus. Syy on yksinkertainen: kun omat valinnat konkretisoituvat tarkoiksi numeroiksi, on tottumuksiin helppo tehdä muutoksia. Kulutuksen mukainen vesilaskutus tukee muutosta entisestään.
 

Kahdenkymmenen miljoonan euron tuotto

Suomen johtava vedenkulutustiedon asiantuntija Verto on jo vuosia tilastoinut mittauksen vaikutuksia kohteissaan ja tulokset ovat vaikuttavia: kulutus laskee kolmanneksella.

Pelkästään viime vuonna Verto-kodit säästivät vettä neljä miljoonaa kuutiota. Rahaksi käännettynä voittoa syntyi 20 000 000 euroa.
 

Vesivahinkojen ehkäisyä ja energiasuunnittelua

Vedenkulutusdatasta on taloyhtiölle ja asukkaille monipuolista hyötyä. Kulutustiedoissa näkyvät poikkeamat auttavat huomaamaan ja paikallistamaan väärät asennukset ja vuotavat vessanpytyt.

Reaaliaikainen vedenkulutustieto auttaa muuttamaan
kulutustottumuksia. Reaaliaikainen vedenkulutustieto auttaa muuttamaan kulutustottumuksia. 

Pitkän aikavälin tiedot puolestaan ohjaavat tunnistamaan energiansäästömahdollisuuksia ja dokumentoimaan kiinteistön energiatehokkuuden.

Reaaliaikainen ja tarkka vedenmittausdata on enemmän kuin vesilaskun loppusumman määrittelijä. Sen hyödyt voi laskea yhtä aikaa kovana käteisenä ja vihreinä arvoina – kannattavaa, kestävää ja oikeudenmukaista asumista.

Verto-vedenmittausjärjestelmän reaaliaikainen vedenkulutustieto

  • ohjaa asukkaita muuttamaan omia tottumuksia.
  • pienentää merkittävästi vesi- ja energialaskuja.
  • auttaa paikallistamaan laiteviat ja vesivuodot.
  • mahdollistaa lukemien tarkkailun taaksepäin.
  • tukee taloyhtiön energiastrategian toteutumista.

Haluatko apua vedenmittausjärjestelmän valintaan?

Ostajan opas auttaa sinua valitsemaan taloyhtiöllesi tuottoisimman järjestelmän.


Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
5.8.2019