Viikon kysymys: Voiko taloyhtiö rajoittaa pysäköimistä?

Pysäköin autoani kadunvarteen, jolla ei ole pysäköinninkieltomerkkiä. Nyt sain hallitukselta/isännöitsijältä huomautuksen, että minun tulee käyttää omaa autopaikkaa asuntoni edessä, koska vieraille on annettu mahdollisuus pysäköidä kadunvarteen. Ja tätä katua kyllä riittää vieraillekin minun autostani huolimatta. Ihan siksi pysäköin itse noin, koska minun vieraani autoon oli hallituksen jäsen ja hänen vieraansa laittanut lapun, että siihen ei hän saisi pysäköidä. Annan siis vierailleni mahdollisuuden pysäköidä minun paikalleni. Ymmärtäisin täysin tuon huomautuksen, jos olisin pysäköinyt väärin taloyhtiön alueella.

Onko huomautus täysin aiheeton? Mielestäni heille ei pitäisi kuulua mitenkään mihin pysäköin, kun en pysäköi väärin taloyhtiön alueella. Jonoa auto paikkoihin ei ole.
 

Vastaus:
Hei, taloyhtiöllä ei ole valtuutta rajoittaa pysäköimistä muualla kuin taloyhtiön alueella. Sinulla ei myösk&aum...

Vain Omataloyhtio.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä kuukausi- tai vuosimaksuja.

Kristian Krokfors

Kristian Krokfors
Lakimies
JuriNet

 

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää taloyhtiöön liittyviä lakikysymyksiä, joihin JuriNetin lakimiehet vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti viikon kuluessa.

Siirry Kysy niin vastaamme -palveluun

Henkilökohtaisia neuvoja lakiasioissa saat jättämällä yhteydenottopyynnön.

Jätä yhteydenottopyyntö lakimiehelle!

tai

Tilaa maksuton esite: "Suhteet solmussa taloyhtiössä".

Lakikysymyksiin vastaavat JuriNet-toimistojen ammattilaiset.Lakikysymyksiin vastaavat JuriNet-toimistojen ammattilaiset.

Aiemmin esitetyt viikon kysymykset:

Aiemmin esitetyt ja vastatut viikon kysymykset löytyvät alla olevasta linkistä!

Viikon kysymykset!


Jätä yhteydenottopyyntö

Haluatko yhteydenoton lakimieheltä?

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan

Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
12.8.2019