Sähköauton lataaminen taloyhtiössä

Sähköauton lataaminen taloyhtiössä

Koti on selkeästi suosituin paikka ladata sähkö- ja hybridiautoja. Suurin osa yön yli latauksista tapahtuu nimenomaan kotipihassa, -katoksessa tai autotallissa. Turvallinen ja helppo lataaminen kustannuksineen kiinnostaa myös sähköautoilua harkitsevia. Ensto tarjoaa ratkaisuja sähköauton lataamiseen kotiin , taloyhtiöihin ja työpaikoille, eli juuri sinne missä aikaa eniten vietetään.

Koti on selkeästi suosituin paikka ladata sähkö- ja hybridiautoja.Koti on selkeästi suosituin paikka ladata sähkö- ja hybridiautoja.

Sähköautojen määrä kasvaa, autopaikat sähköistyvät ja samalla myös latauspaikkojen tarve kasvaa. Uudet täyssähköautot kiinnostavat suomalaisia autoilijoita aiempaa enemmän. Uusia sähköautoja on rekisteröity tänä vuonna merkittävästi edellisvuotta enemmän: pelkästään alkuvuoden aikana ensirekisteröitiin 995 sähköautoa, mikä on enemmän kuin viime vuonna yhteensä.

 • Trafin mukaan vaihtoehtoisilla käyttövoimilla toimivien henkilöautojen osuus oli alkuvuonna 2019 ensirekisteröinneistä 6,5 % ja käytettynä maahantuoduista peräti 17,6 %. Ladattavien hybridien ja sähköautojen osuus käytettyinä maahantuoduista autoista on ennätyskorkea.
 • Pidemmän aikavälin arviossa Bloomberg New Energy Finance ennustaa, että uusrekisteröidyistä autoista jo 57 % on sähköisiä vuoteen 2040 mennessä.

Uusia sähköautoja on rekisteröity tänä vuonna merkittävästi edellisvuotta enemmän.Uusia sähköautoja on rekisteröity tänä vuonna merkittävästi edellisvuotta enemmän.

Ensto sähköautonlatausratkaisut taloyhtiöön

Käydäänkö taloyhtiössäsi keskustelua sähköauton latauspisteiden hankinnasta? Enston webinaareissa käydään läpi ajankohtaisia sähköautoiluun liittyviä asioita, kuten mitä seikkoja tulee huomioida, kun sähköautonlatauslaitteet hankitaan taloyhtiön yhteiseen käyttöön. Tarjolla on myös opastusta Euroopan Unionin energiatehokkuusdirektiivi EPBD:n velvoitteista selviämiseen ja sähköautoilun tukiin liittyen. Suomessa Asumisen rahoitus ja kehittämiskeskus (ARA) tukee sähköautojen latauspisteiden hankintaa rahallisesti, jotta laitehankinta ja asennuskustannukset pysyvät sinulle kohtuuhintaisina. Saat webinaareista vastauksia myös kysymyksiin:

 • Mitä "tarvekartoitus" tarkoittaa sähköautonlatauslaitteiden hankintaa tehtäessä?
 • Miten saat latauslaitteiden hankinnan alkuun omassa taloyhtiössäsi?
 • Mitä tulee huomioida, kun hankitte sähköautonlatauslaitteet koko taloyhtiönne yhteiseen käyttöön?

Tutustu aiheisiin Enston asiantuntijoiden -webinaarinauhoitteista. Webinaareista selviää mitä sinun tulee huomioida, kun hankit sähköautojen latauspistettä kotiin, taloyhtiöösi tai yrityksellesi. Kuuntele Enston webinaaritallenteet täältä .

Sähköautojen määrä kasvaa, autopaikat sähköistyvät ja samalla myös latauspaikkojen tarve kasvaa.Sähköautojen määrä kasvaa, autopaikat sähköistyvät ja samalla myös latauspaikkojen tarve kasvaa.

Ensto Wallbox Sähköauton latausta kotona täydellä teholla

Sähköautoja ladataan kotioloissa yöaikaan tai silloin kun auto on pysäköitynä pidemmän aikaa. Kotona yön yli lataaminen on suosittua, helppoa ja vaivatonta. Ensto Wallbox on erinomainen vaihtoehto taloyhtiöille, joissa halutaan varmistua siitä, että tarjolla on ennen kaikkea nopeaa ja turvallista latausvirtaa. Kompakti ja tehokas Wallbox on suunniteltu luotettavaksi ja edulliseksi latausratkaisuksi mihin tahansa ympäristöön ja liiketoimintaan. Ensto Wallbox on tehopakkaus, joka on suunniteltu monenlaisiin olosuhteisiin ja vaativiinkin tarpeisiin. Wallbox tarjoaa parhaimmillaan 2x22kW lataustehon yhdestä seinä- tai tolppa-asenteisesta latauslaitteesta ja on siksi yksi markkinoiden suosituimmista älykkäistä latureista.

 • Wallbox on tehokas – maksimissaan 22kW latausta yhdellä tai kahdella pistokkeella, mahdollistaen nopean latauksen niin työpaikoilla, taloyhtiöissä kuin kauppakeskuksissakin.
 • Wallbox on elegantti ja kestävä latausasema, jossa korostuu älykkyys dynaamisella kuormanhallinta järjestelmällä, tietoliikenneyhteydellä ja käyttäjien tunnistuksella.

Sähköauton latauspalvelu - Ensto EV Managerilla onnistut

Ensto EV Manager on intuitiivinen käyttöliittymä, joka mahdollistaa nopean ja tehokkaan hallinnan, latauspisteiden operoinnin sekä käyttäjäkohtaisen kulutustietojen raportoinnin. Sähköauton latauspisteiden sekä käyttäjien datan hallinnointi on tärkeää, jotta palvelua voidaan kohdentaa sitä käyttäville henkilöille. Enston älykkäät latauslaitteet ovat yhteydessä etähallinnan mahdollistavaan EV Manageriin. Ensto EV Managerilla mahdollistat käyttäjien ja latauslaitteiden helpon ja varman hallinnan sekä latausasemien kulutusseurannan - tehokasta hallintaa reaaliajassa. Sähköautojen lataus- ja hallintapalvelu EV Manager sopii latauspisteiden omistajille aina taloyhtiöistä yrityksiin.

 • EV Manager - tehokasta hallintaa reaaliajassa
 • Nopea ja tehokas
 • Liitäntäkyky Ensto EV-latureille ja kolmannen osapuolen ratkaisuille
 • Soveltuu yrityksiin, taloyhtiöihin, kotiin, operaattoreille – siis kaikille
 • Yksityiskohtainen hallinta kaikista latauspisteistä ja käyttäjistä
 • Toiminnot yhdellä napsautuksella
Ensto ratkaisu:
 • Tehokas lataus ja pienet ylläpitokustannukset
 • Mode 3 -pistorasiat kaikkien yleisimpien sähköautojen lataamiseen
 • Helppo asennus ja käyttöönotto
 • Latauskäyttäjien ja- laitteiden helppo hallinta luvattoman käytön estämiseksi sekä käyttäjäkohtaisen kulutusraportoinnin tekemiseksi
 • Raportointityökalut käyttäjäkohtaisten raporttien luomiseen laskutustarpeita varten
 • Mahdollisuus dynaamiseen kuormanhallintaan latausinfrastruktuurin optimoimiseksi
 • Etäyhteys latauslaitteisiin – säästä aikaa ja kustannuksia

Ensto mahdollistaa sähköautojen lataamisen missä ikinä liikutkin. Ensto tarjoaa ratkaisut
sähköauton lataamiseen kotona, taloyhtiöissä ja työpaikalla, eli juuri sinne missä eniten aikaa
vietetään. Tutustu Enston kestäviin ja älykkäisiin sähköauton latausratkaisuihin.

Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
25.11.2019