Putkiremontti, joka säästää

Putkiremontti, joka säästää

Putkiremontti on taloyhtiöiden kirosana, joka kiristää niin taloyhtiön jäsenten kuin asukkaidenkin hermoja. Remontin hinta ja toteutus hirvittävät kaikkia ja mietitään, mistä saisi vara-asunnon remontin ajaksi. Kaukolämmön hinnankin noustessa vuosittain tuntuu rahaa kuluvan myös paljon lämmitykseen.

Pilaster Oy on keksinyt näihin kaikkiin ongelmiin ratkaisun. He tarjoavat taloyhtiöille parhaan ja edistyksellisimmän talotekniikkaratkaisun, johon sisältyy mm. uudistettu asukasystävällisempi ja siistimpi putkiremontti, sisäilmaongelmien poisto ja asuntokohtainen lämmitys-/viilennysjärjestelmä, energiansäästö ja digitaaliset asuntokohtaiset etähallittavat ratkaisut. Uuden tekniikan myötä ei enää tarvitse repiä koko taloyhtiötä auki, vaan tekniikka tehdään siistiin torniin – Pilasteriin taloyhtiön ulkoseinään. Asukasviihtyvyys paranee, purkutöiden asbestihaitat vähenevät, sisäilmaan saadaan mullistava parannus ja energiansäästö on huima, lämmöntalteenottoyksikön avulla. Pilasterin tekniikka mahdollistaa fossiilisten polttoaineiden korvaamisen uusiutuvalla energialla.
 

Pilaster remontti tehdään siis pääosin rakennuksen ulkopuolella, nopealla aikataululla, joten asukkaiden ei ole välttämätöntä muuttaa pois. Järjestelmä voidaan tarvittaessa asentaa vaiheittain ja sitä voidaan myöhemmin täydentää ja päivittää, kun uusia taloteknisiä ratkaisuja tulee markkinoille. Mikä parasta järjestelmä tuottaa uusiutuvaa energiaa, joka käytetään taloyhtiön lämmitykseen. Pilasterin missiona on tuottaa jokaisen Pilaster-tekniikkaremontin avulla pienempi hiilijalanjälki ja ottaa hukkaenergia käyttöön. 

Pilaster Oy on uudistanut koko talotekniikka-ajattelun ja tuonut sen 2040-luvulle. Edistyksellisten digitaalisten ratkaisujen avulla koko taloyhtiö pystyy säästämään omaa energiankulutustaan ja energiatehokkuuttaan. Uudenlaisella digitalotekniikalla saadaan lisättyä asumismukavuutta. Asuntokohtaiset vesimittarit ovat asukkaan luettavissa ja etäluettavissa. Mittareista saadaan myös raportti laskutusta varten. Asuntokohtaiset vesivuotovahdit pitävät huolen asukkaan ja kiinteistön turvallisuudesta.

Koko järjestelmän huoltaminen on helppoa, koska kaikki putkistot, kanavat ja poistoilmalämpöpumput sijaitsevat rakennuksen ulkopuolella ja moduulit ovat avattavissa. Myös asuntokohtaisten ilmanvaihtokoneiden suodattimet saadaan vaihdettua rakennuksen ulkopuolelta.

Uusiutuvaa energiaa käytetään taloyhtiön lämmitykseen

Raisiossa As Oy Kuulaharjat taloyhtiössä toteutettiin talotekniikan täyssaneerauksen Pilaster-järjestelmällä. Tärkeintä oli toteuttaa kiinteistön kunnostus napakkana kokonaisuutena ja rakentaa kerrostaloon yksi asuinkerros lisää.

Järjestelmällä voidaan toteuttaa käyttövesi-, viemäri-, pohjaviemäri-, lämmitysvesi-, sähkö-, energia-, ilmanvaihto- ja asumismukavuusremontti. Talotekniikka sijoitetaan rakennusten ulkopuolelle Pilaster-hormeihin, joissa kulkevat vesi-, viemäri- ja lämmitysputket sekä sähkö-, data- ja antennikaapelit. Lisäksi hormeissa on huoneistokohtaiset poistoilmalämpöpumput, jotka hoitavat asuntojen lämmityksen, viilennyksen ja ilmanvaihdon. Lämpöpumppujen käyttämää sähköä tuotetaan aurinkopaneeleilla, joita Raision kohteessa asennettiin molempien rakennusten katolle.

Tekniikan sydämenä toimii energiaa säästävä asuntokohtainen Pilaster AIR poistoilmalämpöpumppu. Pilaster AIR tuottaa energiaa 4-5 kertaa enemmän kuin se itse tarvitsee käyttöönsä. Energiansäästön lisäksi Pilaster-remontti säästää myös aikaa ja työkustannuksia, koska 60 % tekniikasta tulee tehtaalta suoraan työmaalle valmiina. Asukkaiden on mahdollista säästää vanhat kylpyhuoneet ja näin ollen asukas voi tinkiä oman kylpyhuoneen verran remonttikustannuksista.

Ennen Pilasteria kiinteistön lämmityskauden energian kulutus oli 159,2 MWh. Pilaster talotekniikkaremontin jälkeen läm­mityskauden energian kulutus 54,1 MWh eli saavutettiin 76 % säästöä.Ennen Pilasteria kiinteistön lämmityskauden energian kulutus oli 159,2 MWh. Pilaster talotekniikkaremontin jälkeen läm­mityskauden energian kulutus 54,1 MWh eli saavutettiin 76 % säästöä.

Korjaa kiinteistö kustannustehokkaasti – Pilaster-järjestelmä mahdollistaa energiatukien saannin

Pilaster-järjestelmän käyttöönotto tuo suuret energiasäästöt taloyhtiölle. Samalla saadaan ajanmukainen talotekniikka, kiinteistön arvo nousee sekä ylläpitokustannukset pienenevät ja asumisolosuhteet paranevat. Pilaster-remontissa on mahdollista hyödyntää energia-avustus (hakuohjeet ARA:n sivuilla). Taloyhtiö voi saada avustusta remonttiin, kun kiinteistön energiatehokkuutta parannetaan. Pilasterin avulla energia-avustusta voi saada jo heti suunnitteluvaiheesta.

Pilaster-remontti on samalla putkiremontti, energiaremontti ja ilmanvaihtoremontti. Kaikki remontit voidaan toteuttaa kustannustehokkaasti kerralla tai osissa. Energiansäästö ja talotekniikan uusiminen auttavat kiinteistöä vastaamaan nykyisiä ja tulevia tarpeita. Samalla kiinteistö voidaan muuttaa haluttaessa jopa hiilineutraaliksi ja energiaa tuottavaksi. Kaukolämmölle saadaan vaihtoehtoiset energialähteet, kuten maalämpö ja aurinkokennot, ovat yhdistettävissä Pilaster-järjestelmään. Taloyhtiö maksaa energiansäästöllä investoinnit, joten energiansäästön ja energiatukien myötä Pilaster-järjestelmä on ”kokonaisedullisin” ratkaisu.


Pilaster-järjestelmän asennus

Poikkeusoloissakin voidaan huolehtia huoltotoimista turvallisesti

Pilaster-järjestelmän huoltaminen on helppoa, koska kaikki putkistot, kanavat ja lämmitys-/viilennysjärjestelmät sijaitsevat rakennuksen ulkopuolella ja moduulit ovat avattavissa. Esimerkiksi asuntokohtaisten ilmanvaihtokoneiden suodattimet saadaan vaihdettua rakennuksen ulkopuolelta. Ilmanvaihtosuodattimien säännöllinen vaihto on tärkeää ja varsinkin poikkeusoloissa niiden toimivuus on ehdotonta. Huoltomiehen ei tarvitse tulla asuntoon sisälle vaihtamaan ilmanvaihtokoneen suodattimia, vaan vaihto pystytään suorittamaan täysin rakennuksen ulkopuolella. Asuntokohtaisella ilmanvaihdolla taataan myös puhdas ja terveellinen sisäilma. Asuntoon saadaan raikasta ilmaa suoraan ulkoa, eikä se kierrä muiden asuntojen kautta. Suodattimet puhdistavat ulkoa tulevasta ilmasta bakteerit ja hiukkaset, jolloin ilma on terveellistä hengittää.

Asukkaan hyötyjä Pilaster-tekniikasta:

  • nopeampi, turvallisempi ja vaivattomampi remontti
  • sisäilman laadun parantuminen
  • mahdollisuus vaikuttaa asunnon lämmitykseen ja viilennykseen sekä vedenkäytön tarkkailuun
  • parempi asumisviihtyvyys remontin aikana, ei ole välttämätöntä muuttaa pois
  • etäluettavat mittarit, joiden avulla asunnoissa huoltokäynnit vähenevät
  • asunnon ulkopuolelta vaihdettavat suodattimet

Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
22.6.2020