• Etusivu
  • Isännöitsijä

Taloyhtiöseminaari Kiinteistömessuilla Helsingissä

Rakentajan toimitus
Julkaistu 11.09.2019
20199_59945.jpg

Omataloyhtiö.fi järjestää torstaina 3.10. Taloyhtiöseminaarin Kiinteistömessujen yhteydessä (messuille vapaa pääsy).
Taloyhtiöseminaariin tulee paikalle tulee laajasti asiantuntijoita vastaamaan juuri sinun kysymyksiisi!
Käytä päivä hyödyksesi ja tule tapaamaan asiantuntijoita ja kuuntelemaan mielenkiintoisia tietoiskuja!

Ilmoittaudu mukaan tästä!

Ylläolevan linkin kautta Taloyhtiöseminaariin ilmoittautuneet ja osallistuneet saavat vapaalipun OMAKOTI-messujen perjantaille 25.10.19!

Ohjelma, kokoustila 204:

9:30 – 10:00Parvekkeiden lasittaminen sekä säännöllinen huoltaminen vaikuttavat merkittävästi koko parvekkeen elinkaareen
kuntotarkastaja Hannu Hartikainen ja projektipäällikkö Arto Ruuska, Lumon Suomi Oy

10:00 – 10:30Miksi sähköistysratkaisut kannattaa miettiä laajemmin saneerauksen yhteydessä?
rakennusteollisuuden toimialajohtaja Harri Liukku, ABB Oy

10:30 – 11:00 Realia Isännöinti – kokemusta, asiantuntijuutta ja palvelua
myyntipäällikkö Niko Laine, Realia Isännöinti

11:00 – 11:30 Rivi- ja kerrostaloasuntojen ilmanvaihdon parantaminen
koulutuspäällikkö Ali Aaltonen, Vallox Oy

11:30 – 12:00Huoneistokohtainen vedenmittaus "mittaamisessa on älyä"
myyntipäällikkö Toni Herronen, Vercon Oy

12:00 – 12:30Asuntokauppojen riitojen välttäminen ja ennakointi - sovittelu
toimitusjohtaja, OTM, Markus Talvio, JuriNet Oy Lakiasiaintoimisto

12:30 – 13:00Erilaiset putkisto- ja järjestelmäratkaisut putkiremontissa
hankekehityspäällikkö Perttu Havulehto, Uponor Suomi Oy

13:00 – 13:30 Pitkää ikää putkillesi ja säästöä kustannuksiin
myyntiedustaja Petteri Haapala, Bauer Watertechnology Oy

Isännöitsijä
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20132_33862.jpg
Taloyhtiön osakas - muista kyselyoikeutesi yhtiökokouksessa!
Oma koti, asunto, on osakkaan elämän kallein sijoitus. Olisi hyvä tietää, mitä omaisuudellesi ja sijoituksellesi tapahtuu. Taloyhtiön yhtiökokouksessa osakkaalla onkin ainutlaatuinen kyselyoikeus. Oikeus on vain vuoden tärkeimmissä kokouksissa eli yhtiökokouksissa, joista suurin osa pidetään keväällä. Silloin hallitus ja isännöitsijä ovat velvollisia vastaamaan osakkaiden esittämiin kysymyksiin ja antamaan asioista tarkempia tietoja. Yhtiökokousten välillä hallitus voi itsenäisesti harkita, mistä asioista se haluaa tiedottaa ja mistä ei.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Talousarvion seuranta
Talousarvion toteutumista on hyvä seurata koko tilikauden ajan, jotta sen mahdollisiin poikkeamiin voidaan reagoida nopeasti. Jos taloyhtiössä huomataan esimerkiksi suuri akuutti korjaustarve, tulee hallituksen tai isännöitsijän tarkistaa talousarviota ja hyväksyttää se ylimääräisellä yhtiökokouksella. Näin osakkailta perittävän yhtiövastikkeen määrää voidaan haluttaessa korottaa kesken tilikauden ja ylimääräiset kulut saadaan jaettua tasaisemmin.Tilikauden päätyttyä hallituksen tulee esittää yhtiökokoukselle talousarvion toteutuminen. Talousarvion toteutuminen esitetään toimintakertomuksessa, jossa on annettava lisäksi riittävä selvitys mahdollisista olennaisista poikkeamista talousarvioon nähden. Talousarvion toteutumista koskevat tiedot annetaan vakiintuneen käytännön mukaan vertailulaskelmalla, jossa tilikauden talousarviota ja toteutuneita lukuja vertaillaan keskenään sekä euromääräisesti että prosentuaalisesti. Olennaisia poikkeamia, jotka täytyy siis selittää laskelmien lisäksi myös sanallisesti, ovat esimerkiksi suuriin korjaushankkeisiin liittyvät kustannuspoikkeamat. Selityksestä tulee käydä poikkeaman suuruuden lisäksi ilmi myös poikkeamaan johtaneet syyt.
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Vapautus taloyhtiön ikkunaremontin kustannuksista?
Taloyhtiömme on rakennettu vuonna 1929 ja siinä on noin 15 huoneistoa. Ostimme oman asuntomme vuonna 2011, jolloin edellinen omistaja oli tehnyt siihen (vuonna 2006) laajamittaisen remontin mm. uusinut huoneiston 7 ikkunaa. Ikkunoille oli annettu taloyhtiön hallituksen puoleista ulkoasuohjeistus sekä hallituksen kokouspöytäkirjan mukaan; jos ja kun yhtiö joskus tulee toteuttamaan ikkunoiden kokonaisvaltaisen korjauksen tai uusimisen, käsittelee hallitus erikseen sen, vapautetaanko kyseinen huoneisto kustannuksista kokonaan. Nyt muiden remonttien ohessa ikkunat (muissa huoneistoissa alkuperäiset) tullaan uusimaan. Kysymys kuuluu; olemmeko joka tapauksessa uuden asunto-osakeyhtiölain perusteella oikeutettu hyvitykseen taloyhtiölle asuntoomme tehdyn remontin perusteella tulevasta hyödystä kokonaiskustannuksiin vai voiko hallitus tämän evätä ja jos näin tapahtuisi onko mitään estettä sille, että emme voisi siten myös vaatia ja myös saada oman asuntomme ikkunat jälleen uusituiksi myös tässä yhteydessä ellemme saa nykyisistä mitään hyvitystä.
20172_48354.jpg
Peltikaton pitkäikäinen kiinnitys
Yksi harhaluulo oli ja on yhä se, että sinkitys ja yksi pintamaalikerros riittää. Näin tehdyistä kattopelleistä maali kuoriutuu ja ruostuminen alkaa, toteaa Jorma Kinnunen.Korroosioon perehtynyt diplomi-insinööri Jorma Kinnunen kehitti 90-luvulla kattopeltien ruostumisongelmaan ratkaisun, josta tuli Pural-pinnoite silloiselle Rautaruukille. Kattojen nopea ruostuminen loppui siihen ja Jorman kehittämästä pinnoitteesta on tullut tämän jälkeen maalattujen kattopeltien uusi standardi. Kattopelleissä on nyt kestävä kolmikerrospinnoite. Jorman työ on tuottanut kestävinä kattoina laajasti näkyvää tulosta niin Suomessa kuin muualla maailmassa.Katon kiinnityksen kateruuveissa sama ongelmaKaikesta tiedosta ja kokemuksesta huolimatta katoille on asennettu ja asennetaan edelleen yhdellä ohuella pintamaalikerroksella maalattuja kateruuveja. Ruuvivalmistajien vakuutteluista ja jopa virheellisestä markkinoinnista huolimatta ne eivät kestä katolla niin kuin niiden kuuluisi. Ne eivät täytä katon kiinnitykselle asetettuja määräyksiä, sillä ne eivät kestä yhtä pitkään kuin kolmikerrospinnoitettu kattopelti. Tämän todisti myös HAMK:n (Hämeen Ammattikorkeakoulu, Ohutlevykeskus) tekemä proheesiotesti.
20202_62591.jpg
RAKLI ry:n ja ympäristöministeriön sopimus edistää kestävää purkamista
Ympäristöministeriö ja RAKLI ry tiedottavatYmpäristöministeriö ja RAKLI ry solmivat tänään green deal -sopimuksen materiaalitehokkuuden edistämiseksi purkamisessa. Päätavoite on lisätä purkumateriaalien uudelleenkäyttöä ja kierrättämistä kannustamalla toimijoita laatimaan purkukartoitus ainakin kokonaisten rakennusten purkuhankkeissa ja laajoissa korjaushankkeissa.Green deal kannustaa myös käyttämään entistä tehokkaammin verkkopohjaisia maanlaajuisia vaihdanta-alustoja. Tavoitteena on, että purkumateriaaleista raportoitaisiin tulevaisuudessa esimerkiksi Materiaalitoriin, josta ne voidaan löytää hyödynnettäväksi."Solmittava green deal on päänavaus uudelle toimintakulttuurille rakennusosien ja purkumateriaalien uudelleenkäyttämiseksi ja kierrättämiseksi. Uskon ja toivon, että mahdollisimman moni toimija ilmoittautuu rakentamisen kiertotalouden edelläkävijäksi ja sitoutuu sopimuksen toimenpiteisiin", ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen kertoo.
20118_27306.jpg
Taloyhtiön ilmanvaihto kuntoon venttiileillä
Korvausilmaventtiilien asentaminen käy yleensä helposti ja kustannukset ovat vain muutamia satasia huoneistoa kohden. Jos jo nyt tiedät mitä tuotteita tarvitset, voit pyytää kirjallisen tarjouksen osoitteesta terveysilma @ terveysilma.fi. Voimme helposti räätälöidä taloyhtiölle sopivan tuotekokonaisuuden. Älä epäröi ottaa yhteyttä ja kysyä lisää. Taloyhtiön tekemälle kertahankinnalle myönnämme tuntuvan hintaedun.Terveysilman tekemällä asunnon sisäilmankierron kartoituksella voidaan havaita ongelmat asunnon ilmanvaihdossa. Teemme myös parannusehdotuksen ja tarjouksen tilanteen korjaamisesta mikäli se on järjestettävissä kohtuukustannuksin ja ilman koneellista tuloilmajärjestelmää.Tutustu Terveysilman palvelukonseptiin...

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton