• Etusivu
  • Remontti

Verton asiantuntijat tavattavissa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Smartvatten Oy
Julkaistu 16.09.2019
20173_48489.jpg

Kiinteistömessuilla

Verton asiantuntijat ovat kertomassa Verto – markkinoiden älykkäimmän vedenmittausjärjestelmän eduista Kiinteistömessuilla 2.-3.10.2019. Tule seuraamaan asiantuntijapuheenvuoroja ja keskustelemaan siitä, miten Verto palvelee juuri sinun liiketoimintaasi.

Ohje

Ohje

Verto-vedenmittausjärjestelmän reaaliaikainen vedenkulutustieto

  • ohjaa asukkaita muuttamaan omia tottumuksia.
  • pienentää merkittävästi vesi- ja energialaskuja.
  • auttaa paikallistamaan laiteviat ja vesivuodot.
  • mahdollistaa lukemien tarkkailun taaksepäin.
  • tukee taloyhtiön energiastrategian toteutumista.
Lisää tietoa älykkäästä vedenmittausjärjestelmästä löydät täältä:
Älykäs vedenmittaus
Smartvatten Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

201612_47899.jpg
Paljonko sinä käytät vettä vuorokaudessa?
Paljonko sinä käytät vettä vuorokaudessa? Totuus selviää vain mittaamalla ja yleensä tuloksena on isompi luku kuin tuoreen mittarinomistajan oma arvio. Vesimittarin asennus laskeekin tutkitusti vedenkulutusta peräti kolmanneksella.70-luvulla moni asia virtasi vapautuneesti eikä vesi tehnyt poikkeusta; sitä valui viemäriin joka vuorokausi peräti 400 litraa per henkilö. Tänä päivänä vastaava luku on 155. Oma osansa muutoksessa on tietysti kodinkoneiden ja suihkujen kehityksellä. Ja sitten on se ihmiskunnan kehitystä mittaava asia, jonka nimi on asenne. Kysymys kuuluukin: välitätkö vai annatko valua?
20172_48186.jpg
Reaaliaikainen vedenkulutuksen seuranta säästää monelta
Valitse aina kaikkein halvin LVI-suunnittelija hänen muista meriiteistään välittämättä! Palkkaa vähemmän ammattitaitoinen, mutta poikkeuksellisen edullinen urakoitsija! Tingi kaikissa laitevalinnoissa! Säästä, säästä, niin kirkkaamman kruunun saat – vai onko totuus tarua ihmeellisempää?Lohjalaiseen asuntoyhtiöön muuttanut asukas sai yllättäen ja pyytämättä satojen eurojen vesilaskun, vaikka mitään järkeen käypää selitystä valtavalle lukemalle ei ollut. Asukkaan vedenkulutusta alettiin seurata päivittäin. Mittaustulos näytti kiistattomasti kahta asiaa: vesilasku oli totuuden mukainen ja vedenkulutus suuria kertaeriä.Verto-vedenmittausjärjestelmästä saatu faktatieto johti etsinnät oikeaan suuntaan ja osoitti lopulta syylliseksi pyykkikoneen, joka kulutti yhdellä pesulla käsittämättömät 1500 litraa vettä. Miten moinen lukema voi olla mahdollinen?
20173_48489.jpg
Älä maksa naapurisi illallista
Olisitko halukas maksamaan kaupan jonossa takanasi seisovan ihmisen viikonlopun yltäkylläiset ruokaostokset, jos hän niin vaatisi? Tarpeeton kysymys, et tietenkään olisi. Sanoohan sen terve järkikin: jokainen maksaa omien valintojensa mukaisesti.
20222_76821.jpg
Sauna-Satu turvaa saunan rakenteet
Kun saunan eristerakenne tehdään perinteisellä tavalla vasten kiviseinää, ovat puu ja kivi suorassa yhteydessä toisiinsa. Kosteus- ja homevaurioita ajatellen tämä on riskialtis yhdistelmä. Koska alumiinipaperi on helposti repeytyvää, rakenteeseen syntyy herkästi vuotokohtia. Tällöin saunan suuri kosteuspitoisuus pääsee kastelemaan rakenteen. Pienetkin rakennusvirheet kostautuvat ja saattavat helposti aiheuttaa ongelmia rakenteisiin.
taloyhtiön kokouksessa 3 ihmistä pohtimassa asioita pöydän äärellä
Näin säästät taloyhtiössä – kaksi älykästä ratkaisua
Taloyhtiössä asuminen on monelle mukavaa ja vaivatonta, mutta se voi myös tulla kalliiksi. Onneksi on olemassa helppoja tapoja säästää rahaa ja energiaa, jotka hyödyttävät sekä asukkaita että taloyhtiötä. DNA:n Taloyhtiönetti ja Wattisen älylämmitys ovat kaksi esimerkkiä älykkäistä ratkaisuista, jotka tuovat tolkkua asumiskustannuksiin.
20228_79177.jpg
Vastikkeen ei pitänyt nousta - joudummeko silti maksamaan?
Ostimme juuri osakkeen. Ostaessamme osaketta, isännöitsijätodistuksessa ei ollut viiteen vuoteen tulossa mitään suurempaa vastikkeeseen vaikuttavaa remonttia. Nyt kuitenkin tuli ilmoitus, että yhdessä yhtiömme asunnossa on aloitettu remontti kosteusvaurion takia. Yhtiön lainakin oli jo kilpailutettu. Remontti tulisi maksamaan yli 12 000 €. Yhtiö on kuitenkin ottamassa jopa 50 000 € lainan, vaikka vastikkeeseemme ei pitänyt tulla suuria muutoksia ainakaan 5 vuoteen.Remontti ollaan siis jo aloitettu ilman minkäänlaista yhtiökokousta. Nyt viiveellä ollaan järjestämässä ylimääräinen yhtiökokous. Voiko olla mahdollista, että saamme n. 80 € korotuksen vastikkeeseemme, vaikka juuri meille vakuuteltiin, ettei suuria muutoksia vastikkeeseen ole tulossa?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton