Viikon kysymys: Voiko hoitovastikkeita käyttää remontin maksamiseen?

Taloyhtiössämme tehtiin osittainen salaojaremontti tänä vuonna. Jostain syystä yhtiö on perinyt ylisuurta hoitovastiketta useamman vuoden. Nyt uusi osakas, joka toimii hallituksen puheenjohtajana ehdottaa, että yhtiö käyttäisi hoitovastikeylijäämää remontin maksamiseen. Tässä on se ongelma, että uusia osakkaita on useampia ja he eivät ole tietenkään yhtiövastiketta maksaneet sitä aikaa kuin vanhemmat osakkaat eli näin osakkaat olisivat eriarvoisessa asemassa. Voiko hoitovastikeylijäämää käyttää remontin maksamiseen? Toinen vaihtoehtohan liikaa maksettuun hoitovastikkeeseen on, että olisi vastikkeettomia kuukausia.
 

Vastaus:
Taloyhtiö on kertomasi perusteella mahdollisesti saanut perusteetonta etua osakkaiden kustannuksella ja sen on lähtökohtaisesti palaute...

Vain Omataloyhtio.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä kuukausi- tai vuosimaksuja.

Kristian Krokfors

Lakimies
Kristian Krokfors
Lakimies
JuriNet

 

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää taloyhtiöön liittyviä lakikysymyksiä, joihin JuriNetin lakimiehet vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti viikon kuluessa.

Siirry Kysy niin vastaamme -palveluun

Henkilökohtaisia neuvoja lakiasioissa saat jättämällä yhteydenottopyynnön.

Jätä yhteydenottopyyntö lakimiehelle!

tai

Tilaa maksuton esite: "Suhteet solmussa taloyhtiössä".

Lakikysymyksiin vastaavat JuriNet-toimistojen ammattilaiset.Lakikysymyksiin vastaavat JuriNet-toimistojen ammattilaiset.

Aiemmin esitetyt viikon kysymykset:

Aiemmin esitetyt ja vastatut viikon kysymykset löytyvät alla olevasta linkistä!

Viikon kysymykset!


Jätä yhteydenottopyyntö

Haluatko yhteydenoton lakimieheltä?

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan

Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
23.9.2019