Linjasaneeraus helpoksi – talotekniikkakasetti on valmiiksi mietitty kokonaisuus

Linjasaneeraus helpoksi – talotekniikkakasetti on valmiiksi mietitty kokonaisuus

Esivalmistettu Reno Port -talotekniikkakasetti sopii paitsi elementtikerrostalon, myös paikalla rakennetun asuinkerrostalon linjasaneeraukseen. Urakoitsijan kannalta asennuksen sisältävä kokonaistoimitus on suuri etu. Taloyhtiö puolestaan arvostaa tilansäästöä, modernia seinä-wc:tä ja kilpailukykyistä hintaa.

Reno Portia on totuttu käyttämään 70-luvun elementtitaloissa, mutta ratkaisu sopii myös vanhempiin kerrostaloihin, jos kylpyhuoneet sijaitsevat linjassa. Kuvassa vuonna 1962 valmistunut Ulvilantie 12.Reno Portia on totuttu käyttämään 70-luvun elementtitaloissa, mutta ratkaisu sopii myös vanhempiin kerrostaloihin, jos kylpyhuoneet sijaitsevat linjassa. Kuvassa vuonna 1962 valmistunut Ulvilantie 12.

Helsingin Munkkivuoressa sijaitseva Ulvilantie 12 on vuonna 1962 valmistunut nelikerroksinen asuinkerrostalo, jossa on kolme porraskäytävää ja 36 asuntoa. Kiinteistössä suoritettiin 2018 linjasaneeraus, jonka yhteydessä uusittiin asuntojen kylpyhuoneet sekä wc:t. Linjasaneerauksen yhteydessä taloyhtiössä uusittiin myös kaikki sähköt. Urakoitsijana kohteessa toimi Bigs Oy.

Linjasaneerauksessa vanhat putket korvattiin Uponor Reno Port -talotekniikkakasetilla, joka sisältää käyttövesiputket, pystyviemärin ja seinä-wc:n sekä vesi- ja viemäriliitännät viereen asennettavaa pesuallasta varten. Asennettuna ratkaisu täyttää LVI-järjestelmille asetetut rakennusvaatimukset äänitasojen ja palomääräysten osalta sellaisenaan. Urakoitsijan kannalta Reno Portin etuna onkin selkeä kokonaistoimitus ja nopea asennus.

– Reno Portissa putket on sijoitettu uusien rakennusmääräysten mukaisesti helposti avattaviin rakenteisiin. Asennus kuuluu Uponorin puolesta pakettiin, mikä oli meidän näkökulmasta iso plussa. Reno Port on pitkälle mietitty elementti, jossa kaikki tarvittava on valmiina. Moni muu ratkaisu tulee niin sanotusti palapelinä, joka kootaan vasta työmaalla. Kun vanhoja hormeja ei tarvitse purkaa ja kaikki on kerralla kytkentävalmiissa paketissa, saadaan siistit asennukset pieneenkin tilaan, toteaa LVI-projektipäällikkö Jouni Hietanen Bigs Oy:stä.

Myös ripeä ja täsmällinen toimitus sekä lisätöiden vähyys puhuvat ratkaisun puolesta.
– Elementtitoimitukset tulivat ajallaan ja kaikki sujui muutenkin hyvin: ei tullut lisäkustannuksia ja hanke pysyi budjetissa. Tämä on urakoitsijan kannalta aina iloinen asia, Hietanen summaa.

"Päädyimme Uponorin talotekniikkakasettiin tilansäästön ja kylpyhuoneen puhtaana pitoa helpottavan seinä-wc:n takia", kertoo As. Oy Ulvilantie 12:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Lehto."Päädyimme Uponorin talotekniikkakasettiin tilansäästön ja kylpyhuoneen puhtaana pitoa helpottavan seinä-wc:n takia", kertoo As. Oy Ulvilantie 12:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Lehto.

Kaikki hyötyvät, kun linjasaneeraus menee putkeen

Taloyhtiössä on oltu kompaktiin talotekniikkaratkaisuun erittäin tyytyväisiä.
– Päädyimme Uponorin talotekniikkakasettiin tilansäästön ja kylpyhuoneen puhtaana pitoa helpottavan seinä-wc:n takia. Taloyhtiön hallituksen päätöksessä painoi erityisesti tuo tilansäästö, sillä vanhoissa saneerauskohteissa wc:t ovat huomattavan pieniä. Talotekniikkakasetti oli myös kilpailukykyinen hinnaltaan ja säästi asennusaikaa, kun vanhoja hormeja ei tarvinnut purkaa. Nyt kylpyhuoneissa on miellyttävä toimia modernin ulkoasun ja kätevän seinä-wc:n ansiosta, toteaa Asunto Oy Ulvilantie 12:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Lehto.

Uponorin kannalta Ulvilantie 12 edustaa tyypillistä hyvin mennyttä linjasaneerausta, jossa talotekniikkakasetti helpotti urakkaa. Huomionarvoista kohteessa on se, että kyseessä on paikalla rakennettu talo.

 

Kun vanhoja hormeja ei tarvitse purkaa ja kaikki on kytkentävalmiissa paketissa, saadaan Reno Portilla siistit asennukset pieneenkin tilaan.Kun vanhoja hormeja ei tarvitse purkaa ja kaikki on kytkentävalmiissa paketissa, saadaan Reno Portilla siistit asennukset pieneenkin tilaan.

– Reno Portia on totuttu käyttämään 70-luvun elementtitaloissa. Tämä todistaa, että ratkaisu sopii myös vanhempiin kerrostaloihin, jos vain kylpyhuoneet sijaitsevat linjassa, toteaa hankekehityspäällikkö Perttu Havulehto Uponorilta.

Kohdeinfo
Osoite: Ulvilantie 12, Helsinki
Rakennusvuosi: 1962
Koko: 36 asuntoa
Linjasaneerausratkaisu: Uponor Reno Port -talotekniikkakasetti
Urakoitsija: Bigs Oy

Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
1.10.2019