Kerrostaloasuja!
Karsi jopa kolmannes lämmitysenergiasta

Merkittävä osa taloyhtiöissä kerättävästä hoitovastikkeesta menee lämmityskulujen kattamiseen. Lämmityskulujen leikkaaminen asumismukavuudesta tinkimättä olisi monelle taloyhtiön osakkaalle ja asukkaalle mieluinen ratkaisu, joka näkyisi selkeinä säästöinä taloyhtiöasumisen arjessa. 

Asuntoja ei tarvitse pitää viileämpinä, vaan niitä lämmitetään fiksummin. Tämä tarkoittaa, että kodeissa on aina sopiva lämpötila, rahaa säästyy ja hiilijalanjälki pienenee.

vk41-wattinen-lammityksensaataja-1

Liian kuumaa, liian kylmää?

Kodin säätäminen käsin ja aistinvaraisesti sopivan lämpimäksi on toisinaan haastavaa ja menee arvailuksi. Myös energiaa kuluu hukkaan, kun liian lämpimiä asuntoja tuuletetaan. Olisi mukavaa, jos koti olisi aina sopivan lämmin, eikä tarvitsisi jojoilla lämpötilojen kanssa.

Wattinen on DNA:n markkinoille tuoma kerrostalojen älykäs lämmityksensäätäjä, joka mittaa taukoamatta huoneiden lämpötiloja sekä säätää automaattisesti kerrostalokotisi lämmityksen elämänrytmiisi ja asumistottumuksiisi sopivaksi vähentäen näin huonekohtaisesti turhaa energiankulutusta.

Huonelämmön laskeminen kahdella asteella säästää energian kulutuksessa 10 %.

Applikaatio_termostaatti

Palvelun ydin on tekoäly, joka osaa säätää lämmitystä aina oikein. Olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään asennettavan älytermostaatin sekä siihen pohjautuvan sovelluksen avulla jokainen asukas voi asettaa ja ajastaa kotinsa huonelämpötilat sopiviksi ja muutella niitä itse tarpeen vaatiessa. Wattinen valvoo lämpötiloja ympäri vuorokauden ja huolehtii termostaatin säätämisestä. Helppokäyttöinen palvelu mahdollistaa ihanteellisen asumismukavuuden ja mahdollisimman energia-, ilmasto- ja kustannustehokkaan lämmittämisen.

Wattinen lämmittää kotia päivärytmisi mukaan

Kodissasi ei ole enää koskaan liian kuuma tai liian kylmä, eikä patteria tarvitse olla pakkasilla säätämässä jatkuvasti. Wattinen pitää lämpötilan tarkasti tasaisena, esimerkiksi koti-iltoina 21 asteessa.

Kerro Wattiselle yhdellä napin painalluksella, milloin olet poissa kotoa tai milloin nukut. Voit ajastaa poissaolot myös etukäteen. Palvelu säästää energiakulutuksessa laskemalla lämpötilaa automaattisesti, kun olet poissa kotoa. Wattinen laskee lämpötilaa halutessasi myös yöksi ja pitää sen vaikkapa 18 asteessa, joka on unen ja terveyden kannalta optimaalisin lämpötila. Mikäli kuitenkin haluat nukkua lämpimämmässä, määrität sinulle sopivan tason helposti sovelluksen kautta tai suoraan termostaatista.

vk41-wattinen-lammityksensaataja-2

Wattinen kerää tietoa myös muun muassa tilan varaavuudesta, kiinteistön sijainnista ja sääennusteesta - se ennakoi pakkaspiikit ja lämpötilan muutokset. 

vk41-wattinen-graafi-selitykset-vaaka

Näin saat Wattisen kerrostaloosi

  1. Ole yhteydessä ja pyydä ilmainen esittely taloyhtiön hallitukselle ja isännöitsijälle.
  2. Tarjous tehdään taloyhtiön tietojen ja kiinteistön katselmoinnin perusteella.
  3. Taloyhtiön hallituksen päätös ja haluttaessa asukkaiden kuuleminen. Wattisen hankinta ei useimmiten edellytä yhtiökokouksen päätöstä.
  4. Wattinen asentaa talosi nykyisten patteritermostaattien tilalle uudet älytermostaatit sekä lämmityksen ohjausjärjestelmän.
  5. Wattinen opastaa asukkaille ja taloyhtiön edustajille, miten lämmitystä ajastetaan ja ohjataan.

Wattinen on DNA Oyj:n tarjoama palvelu kerrostalon energiatehokkaaseen ja asukaslähtöiseen lämmityksen hallintaan. Taloyhtiösi saa täyden palvelun paketin kätevästi kiinteällä kuukausimaksulla, ilman määräaikaista sitoutumista. Aloitus- ja kuukausimaksu riippuu kerrostalon koosta ja lämmityspattereiden määrästä.


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
7.10.2019