Energiaa säästävä lämmitysratkaisu suurille rakennuksille

Energiaa säästävä lämmitysratkaisu suurille rakennuksille

Maalämpö soveltuu ratkaisuksi useimmissa tapauksissa, kun haetaan energiaa säästävää ratkaisua isommankin rakennuksen lämmitykseen. Maalämmöllä saadaan isossa talossa myös isommat säästöt eli isommassa talossa saadaan investoinnille parempi tuottosuhde. Maalämpöjärjestelmän asennuksen jälkeen kiinteistö saa riittävästi lämpöä ja käyttövettä sekä taloyhtiö huomattavasti pienemmät lämmityskustannukset.

Maalämpö soveltuu ratkaisuksi useimmissa tapauksissa, kun haetaan ekonomista ja ekologista ratkaisua lämmitykseen. Rivi- ja kerrostalojen asukkaat eivät monestikaan tule ajatelleeksi, mikä heidän talonsa lämmitysmuoto on. Useimmiten se onkin nykypäivänä vielä kaukolämpö tai öljylämmitys huolimatta siitä, että kaukolämmön hinta vaihtelee paikkakunnittain ja hinta voi olla jopa sama öljyn kanssa. Monesti lämmitysmuodon vaihtaminen on yhtiökokousten asialistalla, mutta päätetään tyytyä olemassa olevaan lämmitysmuotoon, koska ajatellaan vain uuden järjestelmän tuomia hankintakustannuksia eikä sen säästöjä.

Ilmastonmuutos huomioiden kannattaisi myös miettiä, miten esimerkiksi kaukolämpö tuotetaan. Vieläkin usein sen tuotto tapahtuu fossiilisilla polttoaineilla kuten maakaasulla ja kivihiilellä. Nämä polttoaineet tuottavat huomattavan määrän hiilidioksidipäästöjä ja esimerkiksi kivihiiltä tuodaan Venäjältä ja jopa Australiasta asti.

Maalämpö saadaan pääsääntöisesti omasta pihasta, jonne on porattu lämpökaivot. Maalämpöpumppujen kompressorien pyörittämiseen tarvitaan sähköä, mutta se voidaan tuottaa uusiutuvalla energialla. Tällöin lämmitettävän rakennuksen hiilidioksidipäästöiksi saataisiin 0g.

Hankintahintaa ei kannata pelästyä

Taloyhtiöiden energiankulutus ja kulut koostuvat pääsääntöisesti lämmityksestä. Kaukolämmön kulutukseen on vaikea vaikuttaa muulla lämmitysjärjestelmällä, mutta maalämpöjärjestelmää voidaan täydentää esimerkiksi aurinkosähköllä.

Maalämpöjärjestelmän hankintahinta on korkeampi kuin kaukolämmön, mutta käyttökustannuksissa saadaan merkittävä säästö. Saneerauskohteissa maalämmöllä saatavat säästöt on helppo arvioida, kun jakaa nykyisen lämmityskulun kolmella. 30 000 euron öljylasku pienenee siis maalämmöllä noin 10 000 euron sähkölaskuksi.

Usein myös halutaan laskea, milloin maalämpö maksaa itsensä takaisin. Itse maalämpöpumppu säästää itsensä takaisin hyvinkin nopeasti, mutta pitää muistaa, että lämpökaivot ovat suuri osa investoinnista. Oikein mitoitetut lämpökaivot palvelevat koko kiinteistön elinkaaren ajan, ja niistä riittää energiaa loputtomasti.

Kehittynyt tekniikka helpottaa arkea

Bosch Compress 7000 LW-kiinteistölämpöpumput soveltuvat rivitalojen, kerrostalojen, teollisuushallien, maatilojen ja erilaisten julkisrakennusten energiatehokkaaseen lämmitykseen. Lämpöpumpun tehon voi valita 22 ja 80 kW:n väliltä ja yksikköjä voidaan kytkeä sarjaan jopa viisi kappaletta.

Juuri tarvittava teho - oli kiinteistösi iso tai pieni, asunto tai halli.

Bosch Compress 7000 LW -mallissa on edistynyt, uudenlainen kylmäpiiri, joka mahdollistaa korkeat virtauslämpötilat. Siinä on myös uusin ja kehittynein automatiikka, joka mahdollistaa energiataloudellisen toiminnan. Bosch Compress 7000 LW pystyy tuottamaan jopa 68 asteisen lämmitysveden, jonka ansiosta lämpöpumppu soveltuu lähes jokaiseen kohteeseen ja asukkaat saavat riittävästi lämpöä ja lämmintä käyttövettä. Lämpöpumppujärjestelmän mitoitus voi olla sellainen, että lisälämmön tarve on lähes olematon. Tuloksena ovat korkeat COP- ja SCOP-arvot ottotehosta riippumatta.

Taloyhtiöt säästävät lämmityskustannuksissa energiaa ja rahaa, samalla pienentäen hiilijalanjälkeä.

Lämpöpumpun liitännät ovat sen päällä, mikä tekee asentamisesta kätevämpää. Sisäänrakennettu sähkökattila, vaihtoventtiili ja kiertopumput helpottavat osaltaan, asennusta. Pro Control 700 -käyttöpaneelissa on valmius tiedonsiirtoon MODBUS- ja BACnet -yhteyden kautta. Vaihtoehtoisesti voit seurata lämpöpumpun toimintaa Boschin oman etähallintajärjestelmän kautta.

Lähes 50 vuoden kokemus lämpöpumpuista ja geotermisestä energiasta tekevät Bosch-lämpöpumpuista luotettavan valinnan lämmitysjärjestelmäksi. Suurin osa kehitystyöstä tapahtuu Ruotsissa, joten ratkaisut sopivat täysin pohjoismaisiin ilmasto-oloihin.

Ammattitaitoinen asennus Boschin Kiinteistölämpömestareilta

Erikoiskoulutettu Bosch Kiinteistölämpömestarit ovat oman alansa valikoituja ammattilaisia. Heiltä saat energiatehokkaan ja luotettavasti toimivan lämmityskokonaisuuden, joka on suunniteltu kohteen tarpeita vastaavaksi. Saat peräti 6 vuoden takuun heidän mitoittamalleen Bosch-kiinteistölämmitysratkaisulle, sis. maalämpöpumput ja varaajat. Bosch Kiinteistölämpömestarit käyttävät Boschin omaa mitoitusohjelmaa, jonka avulla taataan paras mahdollinen säästö.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenotttopyyntö

Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
14.10.2019