Ilmanvaihtoremontti putkiremontin yhteydessä tuo säästöä lämmityskuluissa

Ilmanvaihtoremontti putkiremontin yhteydessä tuo säästöä lämmityskuluissa

Taloyhtiön putkiremonttia ei yleensä pysty toteuttamaan ilman huolia. Asukkaita mietityttävät remontin tuomat haitat ja kulut pelottavat. Putkiremonttiin on onneksi kehitelty jo uusia innovatiivisia ratkaisuja, jotka helpottavat näissä ongelmissa. Suomalainen Pilaster Oy on kehittänyt talotekniikkajärjestelmän, jolla pystytään toteuttamaan putkiremontti häiriöttömästi ja nopeasti.

Sipoossa sijaitsevassa taloyhtiössä Asunto Oy Sipoon Itäpiha toteutettiin talotekniikkaremontti Pilaster-järjestelmällä. 1980-luvun puolivälissä rakennetussa elementtikerrostalossa oli useita putkivuotoja ja erityisen huono sisäilma. Ennen remontin alkua suoritettiin asuntokierros, jossa huono ilmanvaihto havaittiin. Melkein jokaisessa asunnossa oli yksi tai useampi ikkuna auki vaikka ulkona oli kova pakkanen. Taloyhtiössä päätettiin tehdä putkiremontti ja samalla modernisoida koko talotekniikka nykypäivän tarpeita vastaamaan.

Huonosti hoidettu ilmanvaihto voi aiheuttaa 46 % lämpöhäviön.

Pilaster-tekniikalla uusittiin asuntojen ilmanvaihto, vesi- ja viemäriputkistot ja sähköt. Kiinteistössä päätettiin uusia samalla myös kylpyhuoneet ja taloyhtiön saunatilat. Pilaster-tekniikan myötä vanhat hormit pystyttiin purkamaan, joten kylpyhuoneisiin saatiin huomattavasti lisää tilaa. Näin ollen kylpyhuoneista tuli isompia ja toimivampia.

Pilaster-järjestelmällä asukkaille saatiin huoneistokohtaiset poistoilmalämpöpumput, jotka pienentävät merkittävästi koko kiinteistön energiankulutusta ja hiilijalanjälkeä. Myös asuntokohtaisilla Pilaster Air -ilmanvaihtolaitteilla parannettiin sisäilmaa ja ilmanvaihtoa. Ilmanvaihto on huonekohtainen ja sisäilma puhdasta. Jokainen asukas pystyy säätelemään asuntonsa lämmitystä ja viilennystä itse. Pilasterin digitalotekniikka tarjoaa asukkaille säätö- ja seurantalaitteet ilmanvaihtoon, lämmitykseen, viilennykseen ja vedenkulutukseen.

Taloyhtiölle Pilaster-remontti tuo suuria säästöjä muun muassa energiankulutuksessa. Etähallittavilla poistoilmalämpöpumpuilla optimoidaan taloyhtiön energiankulutus, joiden avulla yhtiövastikkeet alenevat ja kiinteistön hiilijalanjälki pienenee. Järjestelmän käyttämä sähkö voidaan tuottaa uusiutuvalla energialla esimerkiksi aurinkopaneelien avulla. Aurinkosähköä voidaan hyödyntää mm. asuntojen viilennyksessä.

Pilasterin energiaratkaisut alentavat yhtiövastiketta ja pienentävät kiinteistön hiilijalanjälkeä.

Säästö energiankulutuksessa esimerkkikohteessa Asunto Oy Kuulaharjat:
Lämmityskauden energiankulutus ennen Pilaster-remonttia 159,2 MWh
Energiankulutus remontin jälkeen 54,1 MWh

Huonon ilmanvaihdon merkkejä:

 • korkeat hiilidioksidi ja epäpuhtauspitoisuudet
 • näkyvää hometta tai kosteusvauriojälkiä
 • kellarin haju huoneistossa
 • ikkunat huurtuvat
 • hyvin lingottu pyykki ei kuivu
 • pitkittyvää ja toistuvaa sairastelua

Miten Pilaster-remontti toteutetaan?

Häiriötön remontti toteutetaan rakennuksen ulkopuolella. Pilaster-moduulit kiinnitetään rakennuksen ulkopuolelle seinään. Moduuleissa sijaitsee kaikki tekniikka mm. putkistot, kanavat ja poistoilmalämpöpumput. Näin myös järjestelmän huoltaminen on helppoa, koska kaikki tekniikka sijaitsee rakennuksen ulkopuolella ja moduulit ovat avattavissa. Huolto pystytään toteuttamaan asukkaita häiritsemättä.

Moduulit kootaan tehtaalla valmiiksi ja toimitetaan työmaalle oikea aikaisesti. Moduulit pinotaan päällekkäin talon ulkoseinää vasten ja niissä olevat putket yhdistetään asuntoihin tehtyihin putkivetoihin. Vanhat putket pysyvät koko remontin aikana käytössä, joten vesikatkot ovat minimaalisia.

Digitalotekniikka tuo myös turvallisuutta asumiseen eri hälyttimien ansiosta. Tulipalon sattuessa automaatiotekniikka lukitsee ilmanvaihdon palon leviämisen estämiseksi. Vesivahingot huomataan lisääntyneestä vedenkulutuksesta, josta tekniikka antaa hälytyksen.

Pilaster-ilmanvaihtoremontin hyötyjä

 • Ilmanvaihto saadaan tasapainotettua tarkasti asuntokohtaisesti
 • Rakenteissa olevat mikrobit eivät päädy hengitysilmaan
 • Hajut ja äänet eivät kulkeudu asunnosta toiseen
 • Pilaster-ilmanvaihto pitää talon rakenteet terveinä
 • Huoltosopimuksella suodattimet vaihdetaan ajallaan ja ilmanvaihto pysyy toimivana

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
14.10.2019