• Etusivu
  • LVI

Automatisoi huippuimurin ohjaus ja säästä energiaa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vilpe Oy
Julkaistu 10.10.2019
201910_60600.jpg

Onko taloyhtiössäsi huoneistokohtainen poistoilmanvaihto, joka hoidetaan huippuimurin avulla? Se on mahdollista päivittää automaattiseksi ja energiatehokkaaksi, mikä pienentää sähkölaskua.

Huoneistokohtaista huippuimuria ei tarvitse säätää manuaalisesti, vaan säätämisen voi jättää automaattisen VILPE ECo Ideal Wireless -järjestelmän huoleksi. Tämä helpottaa asukkaan arkea ja parantaa sisäilman laatua.

Järjestelmän kosteusanturi mittaa sisäilman kosteustasoa. Esimerkiksi suihkun jälkeen anturi huomaa kosteustason nousseen, ja tämä tieto välittyy ohjausyksikön kautta huippuimurille, jonka toiminta tehostuu. Kun suihkutila on kuivunut, huippuimurin teho laskee. Näin automaattinen järjestelmä varmistaa, että huippuimuri toimii juuri oikealle teholla. Se säästää energiaa ja pienentää sähkölaskua.

ECo Ideal Wireless sopii EC-puhaltimille. Jos talossa on vaihtovirralla toimiva vanhanmallinen huippuimuri, se vaihdetaan järjestelmän asentamisen yhteydessä EC-mallin huippuimuriin (tasavirta).

ECo Ideal Ideal Wireless -järjestelmän kosteusanturi havaitsee, milloin kosteustaso on noussut esimerkiksi kylpyhuoneessa.
ECo Ideal Ideal Wireless -järjestelmän kosteusanturi havaitsee, milloin kosteustaso on noussut esimerkiksi kylpyhuoneessa.

Ilmanvaihdon kohdepoisto kerrostalossa tai rivitalossa voidaan toteuttaa ECo Idealin avulla esimerkiksi

  • huoneistokohtaisesti, jos joka asuntoon kuuluu oma huippuimuri
  • erillisessä rakennuksessa olevaan pesutupaan
  • erilliseen autotalliin tai varastorakennukseen.
201910_60599.jpg

Mökin ilmanvaihto kuntoon

Onko kesämökille tultaessa vastassa ummehtunut, kostea sisäilma? Kuluuko ensimmäinen tunti mökille saavuttua aina tuuletushommissa? Myös mökin ilmanvaihdon päivittäminen onnistuu EC-huippuimurin ja ECo Ideal Wirelessin avulla.

Miksi ECo Ideal Wireless on erinomainen ratkaisu mökille?

  • Langattomat anturit on helppo asentaa.
  • Automatiikka helpottaa elämää: kun mökki on käytössä, huippuimuri käy suuremmilla tehoilla kuin jos mökki on tyhjillään, jolloin se käy perusteholla.
  • Energiaa säästyy ja sähkölasku pienenee.
201910_60597.jpg
Info

Info

Milloin on syytä päivittää ilmanvaihtojärjestelmä?

  • Ilma tuntuu tunkkaiselta.
  • Pesutiloissa on liikaa kosteutta.
  • Ilmanvaihto on puutteellinen kesäisin.
  • Pyykki kuivuu hitaasti.

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Vilpe Oy
LVI
ilmanvaihto
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20182_51709.jpg
Energiapihi automaattinen ilmanvaihtojärjestelmä
Tuntuuko ilma tunkkaiselta, kun avaat asunnon oven?Eikö ilmanvaihdon teho aulatiloissa riitä kesäisin?Onko kylpyhuoneessa tai pesutuvassa liian kostea ilma käytön jälkeen?Mistä edullinen ja helposti asennettava ilmanvaihtojärjestelmä?Miten ilmanvaihtojärjestelmä säästää energiaa?
20182_51722.jpg
Kustannustehokas ilmanvaihtoratkaisu
VILPE® ECo Ideal Wireless on uusi ja edullinen tapa huolehtia asuntojen, pesutupien, saunatilojen, varastojen, hissikuilujen, aulatilojen tai autotallien riittävästä ilmanvaihdosta ilman kalliita ilmanvaihtokoneita tai remontteja. Järjestelmä sopii uudis- ja saneerauskohteisiin, joissa ei ole koneellista ilmanvaihtoa. Se pitää kosteuden poissa, rakenteet terveinä ja sisäilman puhtaana vaivattomasti.Lue lisää
20189_54849.jpg
Fiksu taloyhtiö satsaa ilmanvaihtoon
Puhdas ja terve sisäilma ei ole itsestäänselvyys. Raikkaan sisäilman saaminen asuinhuoneisiin ei kuitenkaan ole suuri investointi verrattuna sen tuomiin hyötyihin – asukkaiden terveyteen ja talon arvon säilymiseen. Talon ilmanvaihtojärjestelmä on myös syytä pitää ajan tasalla. Ollaanko taloyhtiössäsi tietoisia uusimmista ilmanvaihdon ratkaisuista?
20233_81181.jpg
Onko tässä korvaus­ilma­reittisi? Joka kol­mannesta kodista puut­tuu toimiva ilman­vaihto
Korvausilmaventtiilit puuttuvat monista 1970–90-luvuilla rakennetuista asunnoista, koska rakennuksista haluttiin tehdä tiiviitä energiansäästön nimissä. Tässä mentiin kuitenkin metsään ja pahasti, sillä puutteellisen korvausilmanvaihdon seuraukset ovat vakavat.Tiedätkö sinä mistä kotiisi tulee raitista ilmaa? Jos et ole aivan varma, on tämä artikkeli sinulle.
20235_81907.jpg
Näin voit suojata katon tai alapohjan kosteusvaurioilta
48 prosenttia katoista pitää korjata ennen niiden varsinaisen käyttöiän päättymistä. Tätä mieltä ovat Kantarin* haastattelemat asiantuntijat, jotka vastaavat kiinteistöjen kattojen kunnosta ja niiden korjausrakentamisesta. Vakuutuksesta ei useinkaan saa korvauksia näistä vaurioista.
20091_14684.jpg
Valloxilta uusi ilmanjakojärjestelmä
Vallox BlueSky on uusi taipuisa, ääntä vaimentava ja asennusystävällinen ilmanvaihdon kanavajärjestelmä. Se tekee ilmanvaihtokanaviston asentamisesta sekä uudisrakennuksissa että saneerauskohteissa entistä nopeampaa ja helpompaa.Tulo- ja poistoilmakanavat kulkevat Vallox-ilmanvaihtokoneelta Vallox-äänenvaimennusosan tai äänenvaimentimien kautta BlueSky -ilmanjakolaatikoihin, joista tulo- ja poistoilma jaetaan "tähden" muotoon rakennetulla ilmanjakojärjestelmällä koko taloon. Jokaiseen venttiiliin viedään yksi tai kaksi BlueSky -putkea suoraan äänieristetystä ilmanjakolaatikosta.Polyeteenistä valmistettu, taipuisa, mutta muotonsa pitävä Vallox BlueSky -ilmanvaihtoputki on helppo ja perinteistä kanavaa nopeampi asentaa. Ratkaisu on edullinen, sillä joustavan putken ansiosta myös erillisten kanavaosien tarve on lähes olematon.Vallox BlueSky voidaan asentaa kätevästi väli- ja alapohjaan, betonivaluun, väliseiniin, alas laskettuun kattoon ja koteloihin. Putken ulkohalkaisija on vain 75 mm. Tarvittaessa suurempia ilmamääriä voidaan asentaa kaksi BlueSky -putkea rinnan. Yhdelle putkelle suositellaan ilmamääräksi 8,3 l/s, kahdella putkella 16,7 l/s.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton