• Etusivu
  • Remontti

Julkisivuremontti yhtenäisti parvekkeiden ilmeen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Julkaistu 11.10.2019
201910_60623.jpg

As Oy Asemakeskus Tampereen Tammelassa kävi läpi julkisivuremontin, jonka yhteydessä vanhat parvekelasitukset sekä -kaiteet vaihdettiin uusiin. Lasitusten uusimisen yhteydessä taloyhtiön hallitus päätti laitattaa jokaisen asunnon parvekkeelle parvekelaseihin integroitavat auringonsuojaverhot, jotka ovat saaneet taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan Erkki Pyynösen mukaan talon asukkailta erityiskiitosta.

Parvekelasitus tuo suojaa parvekerakenteille

Vuonna 1970 marraskuussa valmistuneeseen kerrostaloon oli asennettu parvekelaseja jo 1980-luvulla.

Pyynönen muistelee, että ensimmäiset lasitukset olivat liukulasimallia, koska silloin eivät avautuvat puitteettomat lasitukset olleet tulleet vielä markkinoille.

Julkisivuremontin yhteydessä vanhat parvekekaiteet ja -lasitukset vaihdettiin uusiin sekä jokaiselle parvekkeelle asennettiin auringonsuojaverhot.
Julkisivuremontin yhteydessä vanhat parvekekaiteet ja -lasitukset vaihdettiin uusiin sekä jokaiselle parvekkeelle asennettiin auringonsuojaverhot.
Lasituksia oli vuosien varrella asennettu muutamiin asuntoihin, mutta ei kaikkiin. Kun teetimme taloyhtiöön kuntotutkimuksen, sen yhteydessä havaitsimme, että ne parvekkeet, joissa ei ollut lasitusta olivat huonommassa kunnossa kuin lasitetut.
Erkki Pyynönen, hallituksen puheenjohtaja, As Oy Asemakeskus

Sen vuoksi taloyhtiön hallitus päätti, että julkisivuremontin yhteydessä myös ne asunnot, joissa ei aikaisemmin ollut lasitusta, lasitettaisiin.

Auringonsuojaverhot ovat olleet asukkaiden mieleen

Projektipäällikkö Toni Hilliaho Tampereen Lumonilta toimi projektissa yhteyshenkilönä. Kohteen pääurakoitsija oli Tampereen Julkisivutekniikka Oy ja rakennesuunnittelusta vastasi Insinööritoimisto Tähtiranta Oy.

- Toni esitteli meille ratkaisuehdotuksen, jonka perusteella teimme taloyhtiönhallituksessa valinnan lasituksista. Jalostimme suunnitelmia muun muassa siltä osin, että pudotimme kaiteen käsijohdetta alaspäin, jotta näkymä parvekkeelta olisi istumakorkeudessa mahdollisimman esteetön, Pyynönen jatkaa.

- Lisäksi Toni tarjosi meille parvekelaseihin integroitavia auringonsuojaverhoja. Ne eivät olleet alkuperäisissä suunnitelmissa lainkaan mukana, mutta ne ovat itseasiassa olleet talon asukkaiden puheissa erityinen kiitoksen aihe, Pyynönen iloitsee.

Lumonin projektipäällikkö Toni Hilliaho (vas.) sekä As Oy Asemakeskuksen taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Erkki Pyynönen ovat tyytyväisiä remontin lopputulokseen
Lumonin projektipäällikkö Toni Hilliaho (vas.) sekä As Oy Asemakeskuksen taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Erkki Pyynönen ovat tyytyväisiä remontin lopputulokseen

Remontti on juuri valmistunut niin pääurakoitsijan kuin Lumoninkin osalta ja lopputulokseen on taloyhtiössä oltu tyytyväisiä.
- Ohikulkevista ihmisistä huomaa, että he jäävät katsomaan taloa hieman pidempään nyt, kun remontti on valmis. Ja kyllähän sitä kelpaakin ihailla.

Huomio

Huomio

Lumon on omalla toimialallaan luotettava toimija ja tunnettu nimi, jonka talous on kunnossa. As Oy Asemakeskus hallituksen puheenjohtaja sanoo, että edellä mainitut asiat ovat tärkeitä seikkoja ottaa huomioon toimittajaa valitessa.


Lumon parvekelasit nostavat myös asunnon arvoa.
Lumon parvekelasit nostavat myös asunnon arvoa.
Lumon parvekelasit asentaa aina ammattilainen.
Lumon parvekelasit asentaa aina ammattilainen.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lumon Suomi Oy
Remontti
julkisivu
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20101_19988.jpg
Uusi ilme Lumonin laseilla
Taloyhtiön hallitus vastaa kiinteistön kunnossapysymisestäTaloyhtiön hallituksen keskeinen tehtävä on pitää huolta kiinteistön kunnosta ja sen arvon säilymisestä. Vastuunsa ymmärtävä hallituksen jäsen tarkkailee rakennuksen kuntoa ja ryhtyy vian havaittuaan toimenpiteisiin. Jos hallitus ei ole huomannut vaikkapa parvekkeiden maalipintojen huonoa kuntoa, voi asukas esittää siitä kysymyksen hallitukselle. Jos hallitus ei tämän jälkeen ryhdy toimenpiteisiin asian tutkimiseksi ja korjaamiseksi, jää vastuu lisävahinkojen synnystä hallituksen jäsenille.
20103_20872.jpg
Lumon lasiterassi
Lasikuistit, porstuat ja verannat ovat kuuluneet perinteiseen, suomalaiseen talonrakentamiseen. Vuosien saatossa ovat talojen ilme ja rakennusmateriaalit muuttuneet ja lasikuistit pelargonioineen ovat päässeet unohtumaan. Energiansäästötavoitteet, rakennusten kalliit neliöhinnat ja luontoarvojen korostuminen ovat nostaneet nykyajan lasikuistit uuteen kukoistukseen.
20225_78291.jpg
Auringonsuojaverhot parvekkeelle
Lasitettu parveke laajentaa asuintilaa lähemmäksi luontoa. Kun parveke on lasitettu, huomaa usein istuvansa siellä säätilasta ja vuodenajasta riippumatta. Vaikka olohuonekin olisi viihtyisä ja kauniisti sisustettu, parveke vetää kuitenkin puoleensa.Auringonsuojaverhot antavat keinon pitää olosuhteet aina miellyttävinä. Lumonin lasituksiin on saatavissa integroituvat aurinkosuojaverhot, jotka suojaavat niin paahtavalta auringon lämmöltä kuin ohikulkijoiden katseilta.Auringonsuojaverhot kannattaa hankkia kerralla koko taloyhtiön parvekelaseihin ja ne ovat kätevä laitattaa myös vaikkapa parvekelasien huollon yhteydessä. Näin taloyhtiö saa ne mittojen mukaan tehtynä ja valmiiksi ammattilaisen paikoilleen asentamana.
Alvar-Aallonkatu-5-Helsinki-weber-monoroc-eristerappaus
Julkisivu rantarakentamiseen
Helsingin kaupungin rantarakentamisen ohjeistossa on hyödyllistä tietoa rakentamiseen niin meren kuin suurten sisämaajärvien läheisyyteen, joissa olosuhteet ovat erityisen vaativat. Weberin ratkaisuista esimerkiksi MonoRoc eristerappaus- ja Kahi Facade –julkisivujärjestelmät sopivat erityisen hyvin rantarakentamisen sisämaata huomattavasti ankarammin julkisivurakenteita rasittaviin sääoloihin.Rantarakentaminen yleistyy. Helsingissä satamatoimintojen siirtyminen Vuosaareen on vapauttanut meren rannalla useita alueita asunto- ja toimistorakentamiseen ja muuhun käyttöön. Muissakin rannikkokaupungeissa suuntauksena on parhailla ranta-alueilla keskustan läheisyydessä sijaitsevien satamatoimintojen ja teollisuuden siirtäminen kauemmas ja asuntojen rakentaminen tilalle.Rakennusten ympäristöolosuhteet ovat rantarakentamisessa usein huomattavasti vaativammat kuin sisämaahan rakennettaessa. Suunnittelussa ja rakentamisessa on huolellisesti otettava huomioon nämä alueelliset erityispiirteet. Ohjeita kannattaa hyödyntää aivan meren tai suuren järven rannalla sijaitsevien alueiden lisäksi ainakin parin kilometrin etäisyyteen rannasta ulottuvalla vyöhykkeellä.Tärkeimmät muista alueista poikkeavat tekijät ovat yleensä kosteusolosuhteet, kovemmat tuulikuormat, vedestä ja jäästä aiheutuvat kuormitukset ja rasitukset, suuremmat viistosademäärät ja usein vaikeat perustamisolosuhteet.Rakenteiden käyttöikämitoitukselle olosuhteet asettavat erityisiä haasteita. Varsinkin julkisivujen suunnittelu on haastavaa. Kova tuuli yhdistettynä kosteusrasitukseen vaatii erilaisten julkisivudetaljien tavanomaista huolellisempaa suunnittelua ja rakentamista, jotta saavutetaan riittävä käyttöikä, eivätkä rakenteet turmellu ennenaikaisesti.
20163_45775.jpg
Uutuustiilillä näyttävä julkisivu!
Tiili on julkisivumateriaalin palkitseva. Se on kestävä ja yleisimmistä julkisivumateriaaleista vähiten huoltoa vaativa. Se myös vanhenee kauniisti ja kestää siten hyvin aikaa myös ulkonäkönsä puolesta.Tiili on materiaalina moni-ilmeinen. Julkisivutiilien runsas väri- ja pintavalikoima varmistaa, että jokaiseen kohteeseen löytyy rakentajan mieltymyksiin ja ympäröivään maisemaan sopiva ratkaisu. Tiilitrendit vaihtelevat, mutta materiaalina tiili on säilyttänyt arvonsa vuosikymmenestä toiseen.Katso kaikki Wienerbergerin julkisivutiiletTilaa esite pientalon tiiliratkaisuista.
Kelatuotteet
Peltituotteet – muun muassa kelat, reikälevyt ja arkit – rakentamisen monipuoliseen käyttöön
Metehen laaja raaka-ainevarasto on yksi Suomen kattavimpia ja tarjoaa laadukkaan sekä kilpailukykyisen vaihtoehdon raaka-ainetoimituksille. Joustavan palvelun ja nopean tuotannon avulla varmistetaan sujuvat toimitukset asiakkaille. Erikokoisten kelojen lisäksi Metehe toimittaa rainoja, arkkeja sekä reikälevytuotteita.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton