Kylpyhuoneremontti valmiiksi viikkoja nopeammin kuin ennen

Nopeat linjasaneeraukset ja kylpyhuoneremontteihin käytetty aika ovat puhutuimpia aiheita rakentamisessa. Kylpyhuoneen uusiminen vaatii aina samat työvaiheet vanhojen pintojen ja rakenteiden purkamisesta uusien materiaalikerrosten asentamiseen. Suurin osa ajasta menee kuitenkin erilaisten materiaalien, kuten massojen, tasoitteiden, vedeneristyksen ja laastien kuivumiseen, jotka tahdittavat töiden etenemistä.

Kiilto on kehittänyt pikamärkätilajärjestelmän tuotteineen erityisesti rakentamisen ja remontoinnin ammattilaisten tarpeisiin. Vaikka tuotteet on suunnattu ammattilaisille, ratkaiseva hyöty näkyy kuitenkin myös asunnon käyttäjälle, sillä kylpyhuone saadaan normaaliin käyttöön jo useita vuorokausia, jopa viikkoja totuttua aikataulua aiemmin. Olkoon sitten kyse yksittäisestä kylpyhuoneesta tai kokonaisen kerrostalon linjasaneerauksesta, on tärkeintä valita oikeat ratkaisut asukkaan kannalta mahdollisimman vaivattoman lopputuloksen varmistamiseksi.

Kiillto pika

Jatkuvaa tuotekehitystä

Jatkuva ja tiivis yhteistyö urakoitsijoiden ja märkätila-alan ammattilaisten kanssa on antanut runsaasti arvokasta ja ajankohtaista tietoa siitä, mitä markkinoilla tapahtuu ja mitä kentällä vaaditaan. Kiilto onkin kehittänyt tuotteitaan vastaamaan paremmin asiakkaiden toiveita. Esimerkiksi ammattilaisilta tulleen palautteen perusteella Kiilto uudisti Kiilto KeraPron levitysominaisuuksista. Kiilto tutki asiaa ja teki erilaisia testauksia. Lopulta tuloksena oli parempi Kiilto KeraPro, jonka levitysominaisuudet ovat saaneet kiitosta. Uuden koostumuksen myötä myös peittokyky on parempi.

Eri työvaiheisiin soveltuvien, nopeasti kuivuvien tuotteiden lisäksi Kiilto on kehittänyt myös työtapoja, työvälineitä ja järjestelmiä ajansäästön maksimoimiseksi. Tämän tuloksena on syntynyt myös KiiltoPro Pikamärkätilajärjestelmä, joka mahdollistaa merkittävän ajansäästön märkätilarakentamisessa. Pikamärkätilajärjestelmä palvelee varsinkin suuria putkiremontteja, koska märkätilojen läpimenoaika on lyhyempi, niin kylpyhuoneet saadaan nopeammin valmiiksi ja asukkaat tyytyväiseksi.

Oikealla lattiavalulla jopa viikkojen aikasäästö

Lattiavalu toteutetaan Kiilto 60 Plus Pikalattiamassalla, minkä aikasäästö betoniin verrattuna on jopa viikkoja. Lattian kelluva pintavalu on kävelykuiva n. 1 tunnissa ja vedeneristys voidaan aloittaa jo vuorokauden kuluttua tasoituksesta. Valmiin 10-200 mm paksun rakenteen lopullinen puristuslujuus on > 30 MPa.

Jos tehdään vaan lattian oikaisu ja tasoitus, siihen käytetään joko Kiilto Maxirapid Pikatasoietta tai pölyämätöntä Kiilto Easyrapid DF Pikatasoitetta.

Pohjarakenne_1440x810

Seinien oikaisuihin ja täyttöihin käytetään Kiilto TM DF Pikatäyttömassaa. Pölystä ja irtoaineksesta puhdistettu seinä tasoittuu hetkessä koloista ja epätasaisuuksista. Kerrospaksuudeltaan jopa 70 mm tasoitus on valmis vuorokauden kuluttua asennuksesta. Ohuempiin oikaisuihin ja ylitasoituksiin valitaan Kiilto SR DF Pikamärkätilatasoite, jolloin 15 mm pinta on valmis neljässä tunnissa.

Läpivientien tiivistys ilman läpivientivahvikkeita

Läpiviennit ovat yksi märkätilarakentamisen kriittisistä vaiheista. Luotettavan vedeneristyksen takaamiseksi niiden tiiviydestä on huolehdittava erityisen tarkasti. Perinteisesti märkätilan läpivientien tiivistykset on tehty valmiilla läpivientikappaleilla tai nurkkavahvikenauhasta leikkaamalla sekä vedeneristeellä. Kiillon kehittämän XPU Liima- ja tiivistemassan ansiosta läpivientien tiivistykset on nyt mahdollista tehdä myös 1-komponenttisilla vedeneristeillä ilman läpivientivahvikkeita. Tämä nopeuttaa ja helpottaa työvaihetta ja samalla koko remonttia.

Kiilto XPU on monipuolinen liimamassa, jonka tarttuvuus eri materiaaleihin on erinomainen – usein ilman erillistä pintakäsittelyä. Liimamassan elastisuus takaa sen, että sillä tiivistetyt saumat saavat elää ilman, että niiden mekaaninen lujuus heikentyy. Tuote on lähes kutistumaton ja kuivunut pinta voidaan maalata useimmilla maaleilla.

Kiilto-XPU-fixes-sealants-sealing-OP4_3376 muok

Vedeneristys valmiiksi jopa tunnissa

Vedeneristykseen käytetään Suomen nopeinta vedeneristystä Kiilto KeraProta. Ruiskuttamalla saadaan valmista tunnissa ja telaamalla noin kolmessa tunnissa. Valmiin vedeneristyksen kalvopaksuus voidaan halutessa mitata ultraäänimittarilla vedeneristekalvoa rikkomatta.

Ulko- ja sisäkäyttöön sekä ilmavuotokorjauksiin kehitetty Kiilto Keramix sopii märkätilojen lisäksi terasseille, parvekkeille sekä esimerkiksi kesäasuntojen pesutiloihin. Pakkastestattu 2-komponenttinen Keramix on laatoitusvalmis jo 2,5 tunnin kuluttua asennuksesta. Se toimii myös seinän ja lattian tasoitukseen. Läpivientien tiivistys voidaan tehdä ilman erillisiä läpivientivahvikkeita.

Laatoitus ja saumaus saman päivänä aikana

Kiilto Pikamärkätilajärjestelmään kuuluva Kiilto Kerapid DF on vähäpölyinen vaihtoehto laattojen nopeaan kiinnittämiseen. Kerapid DF pikasaneerauslaastilla laatoitus on saumattavissa jopa 2 tunnin kuluttua ja kevyttäytteisellä Kiilto Lightfix kiinnityslaastilla 8 tunnin kuluttua seinien ja 12 tunnin lattian osalta.

Laattojen saumaus viimeistelee kylpyhuoneremontin. Työ käy sujuvasti seinien osalta Kiilto Saumalaastilla ja lattialaattojen väliin soveltuvalla Kiilto Lattiasaumalaastilla. Saumoihin, joissa vaaditaan joustoa ja elastisuutta on Kiilto Saniteettisilikoni / Kiilto Masa Liima- ja tiivistysmassa oikea valinta.

laatoitusta 1920x1080
Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
8.11.2019