Putkiremontti edessä…

Putkiremontti edessä…

Toivotko, että yhtiövastike pienenisi ja asunnon arvo nousisi?
Haluatko asua remontin aikana kotona?
Olisiko mukava viilentää asuntoa kesähelteillä?
Haluatko paremman ilmanvaihdon ja terveellisen sisäilman?

Kaikki tämä on mahdollista Pilaster-järjestelmällä. Pilaster-putkiremontin yhteydessä on mahdollista toteuttaa esimerkiksi myös ilmanvaihto- ja energiaremontit. Kaikki tekniikka ja putkistot kulkevat hormielementeissä, jotka asennetaan rakennuksen ulkopuolelle. Elementeistä putket ja johdot viedään asuntoihin, joten remontti tapahtuu pääasiassa asuntojen ulkopuolella asukkaita häiritsemättä. 

Järjestelmän huoltaminen on helppoa, koska kaikki putkistot, kanavat ja poistoilmalämpöpumput sijaitsevat rakennuksen ulkopuolella ja moduulit ovat avattavissa.Järjestelmän huoltaminen on helppoa, koska kaikki putkistot, kanavat ja poistoilmalämpöpumput sijaitsevat rakennuksen ulkopuolella ja moduulit ovat avattavissa.

Tehtaalla valmiiksi koottujen moduulien ansiosta työmaan työvaiheet vähenevät, mikä näkyy positiivisesti kustannuksissa sekä työturvallisuus paranee. Tämä lyhentää myös remontin kestoa, pienentää korjaamisen kustannuksia ja tekee kiinteistöstä elinkaareltaan kestävämmän, älykkäämmän ja energiatehokkaamman. Pilasterin digitaalisten ratkaisujen avulla taloyhtiö pystyy säätämään omaa energiakulutusta ja energiatehokkuutta.

Pilaster-järjestelmästä hyötyy niin taloyhtiö kuin asukaskin

Isännöitsijällä ja taloyhtiön hallituksella on keskeinen asema kiinteistön arvon säilyttämisessä ja myös arvon nostamisessa. Korjaushankkeiden valmistelu lähtee usein liikkeelle ongelmista ja vikaantumista. Niiden yhteydessä kannattaisi kuitenkin miettiä, mitä hankkeita voidaan tehdä samalla. Hankkeiden yhdistäminen tulee yleensä halvemmaksi ja remontin kesto on lyhyempi.

Pilaster-järjestelmällä voidaan toteuttaa kaiken kaikkiaan kuusi remonttia samanaikaisesti putki-, ilmanvaihto-, energia-, asumismukavuus-, sähkö- ja pohjaviemäriremontti. Näistä kaikista on hyötyä niin asukkaille kuin taloyhtiöllekin. Esimerkiksi peruskorjauksen yhteydessä toteutetusta energiaremontista on mahdollisuus hakea energia-avustusta.

Ennen Pilasteria kiinteistön lämmityskauden energian kulutus oli 159,2 MWh. Pilaster talotekniikkaremontin jälkeen läm­mityskauden energian kulutus 54,1 MWh eli saavutettiin 76 % säästöä.Ennen Pilasteria kiinteistön lämmityskauden energian kulutus oli 159,2 MWh. Pilaster talotekniikkaremontin jälkeen läm­mityskauden energian kulutus 54,1 MWh eli saavutettiin 76 % säästöä.

Digitalotekniikan avulla saadaan energiankulutus optimoitua parhaalle tasolle. Etähallintalaitteet vähentävät käyntejä asunnoissa ja reaaliaikaista kulutusta pystytään seuraamaan paremmin. Vesi- ja sähkölaskut kohdistuvat entistä paremmin huoneistokohtaisesti ja asukkaat pystyvät seuraamaan omaa kulutustaan. Asukkaat pystyvät hallitsemaan huoneistonsa lämmitystä ja ilmanvaihtoa sekoittamatta koko taloyhtiön järjestelmiä. Digitalotekniikka tuo turvallisuutta kiinteistöön, koska moduuleissa on vesi- ja palohälytysjärjestelmät. Mahdollisen vesivahingon sattuessa järjestelmä sulkee veden tulon ja savuhälytyksen sattuessa ilmastointi sulkeutuu.

Toimiva ilmanvaihto säästää energiaa

Pilaster-järjestelmän yhtenä lähtökohtana on ollut hyvä sisäilman laatu. Moduuleissa on huoneisto kohtaisen ilmanvaihtokoneet. Tulo- ja poistoilmanvaihto tapahtuu energiatehokkaasti poistoilmalämpöpumpuilla ilman vedon tunnetta. Järjestelmään kuuluu myös säätölaite, jolla asukas pystyy hallitsemaan ilmanvaihtoa ja lämmitystä. Pilasterilla toteutettu ilmanvaihto on riittävää ja happirikasta suodatettua ulkoilmaa. Laitteen suodattimet ovat tehokkaat ja ne ehkäisevät hiilidioksidipitoisen, allergisoivan, ärsyttävän ja epäpuhtaan hengitysilma aiheuttamia hyvinvointi- ja terveysongelmia.

Kiinteistön kunto ja käyttöikä hyötyvät myös hyvästä ilmanvaihdosta. Ilmanvaihdon ollessa tehoton, kosteus alkaa tiivistymään rakenteisiin ja homeitiöt saavat oivalliset kasvuolosuhteet. Kiinteistöjen remonttien yhteydessä kannattaakin kiinnittää huomiota ilmanvaihtoon ja tarvittaessa teettää myös siihen kuuluva remontti. Huonosti hoidettu ilmanvaihto vaikuttaa myös lämmitykseen ja pahimmillaan voi aiheuttaa 46 % lämpöhäviön.

Pilaster-moduulit sulautuvat hyvin julkisivuun.Pilaster-moduulit sulautuvat hyvin julkisivuun.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
25.11.2019