Taloyhtiön säilytystilat kuntoon talveksi

Ennen talven tuloa taloyhtiön kannattaa miettiä ovatko säilytystilat kunnossa ja ajan tasalla. Kesärenkaat vaihdetaan talvirenkaisiin ja niille tarvitaan säilytystilat. Polkupyörät, potkulaudat ja muut harrastevälineet laitetaan talvisäilöön. Osa jatkaa pyöräilyä myös talvella ja varsinkin silloin korostuu turvalliset ja helppokäyttöiset säilytystilat.

PyöräNojaKatos PNK-10PyöräNojaKatos PNK-10

Pyöräparkkien edut tulevat esille varsinkin uusien pyörien kohdalla

Ekologisuus ja hyötyliikunta ovat lisänneet talvipyöräilyä. Talvipyöräily voi olla välillä melko haastavaakin, mutta oikeanlaisilla varusteilla se on hyvinkin palkitsevaa. Suomen cycling snow how on huippuluokkaa ja tätä tietoa viedään myös ulkomaille saakka.

Yksi tärkeimmistä asioista on pyörien säilytys. Uudenlaiset pyörät, kuten fatbiket, innostavat lajin pariin. Mutta nämä uudet pyörät ovat myös tuoneet omat haasteensa niiden säilytystiloihin. Paksummat renkaat eivät mahdu perinteiseen telineeseen. Onneksi ovella® -pyörätelineissä on myös ratkaisuja, joissa pyörät laitetaan esimerkiksi sarvista paikoilleen, jolloin renkaan koolla ei ole merkitystä.

Tilaa maksuton esite!

Sisätiloihin sopiva Fillarikoukku FK-1:llä pyörät voidaan järjestää siistiin riviin seinälle.Sisätiloihin sopiva Fillarikoukku FK-1:llä pyörät voidaan järjestää siistiin riviin seinälle.

Pihasuunnittelun lähtökohtana tulee olla käytännöllisyys ja turvallisuus

Pihan käytännöllisyyttä kannattaisi miettiä ympärivuotisen käytön kannalta. Talven varalta tulisi suunnitella lumien kasaus ja poisviennin sujuvuus. Niiden pitäisi toimia mahdollisimman hyvin, ettei piha mene tukkoon ja käyttöaste laske. Lisäksi liukkauden esto on yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotta pihalla liikkuminen on turvallista. Pihan suunnittelussa tulisi huomioida myös valaistus ja hulevesien viemäröinti.

Citypark monitoimikatos MTK: pyörille ja lastenvaunuilleCitypark monitoimikatos MTK: pyörille ja lastenvaunuille

Pyörät tulisi säilyttää suojassa mieluiten katoksen alla ja telineiden tulisi olla käytettävissä ympärivuoden. Kulku pyöräparkkeihin ja varastoihin tulisi olla esteetön ympäri vuoden. Lumityöt tulisi tehdä koneellisesti ja käsin siten, että kulkuväylät pysyvät avoinna.

Ovella® PyöräNoja -parkkijärjestelmä on pitkän kehitystyön tulos. PyöräNoja-parkkijärjestelmä on käyttäjäystävällinen ja kustannustehokas polkupyörien säilytysjärjestelmä. Pyörät asettuvat keskelle telinettä, ovat suorassa rivissä ja pysyvät pystyssä (myös ilman omaa tukea) vetokoukun ja telineen muotoilun vuoksi. Polkupyörä voidaan lukita telineeseen rungosta ja renkaasta tarpeen vaatiessa.

ovella® järjestää fillarit sisällä ja ulkona!

PyöräNoja-parkkijärjestelmä on suunniteltu ulos pyöräparkkeihin ja sisätiloihin. Parkkijärjestelmä toimitetaan eri pituisina yksiköinä, jotka ovat jatkettavissa. Esim. neljän metrin tilaan saadaan 10 polkupyörää. PyöräNoja PNK-10 on pyöräkatos 10 pyörälle, jossa on läpinäkyvä valokate. Telineet ovat sinkittyä terästä ja ne toimitetaan myös RAL:n eri sävyin. Nykyään PyöräNoja-parkkijärjestelmään on saatavissa lisävarusteena myös toinen kerros.

Tutustu tuotteisiin >>

Ovella® PyöräNoja -parkkijärjestelmäOvella® PyöräNoja -parkkijärjestelmä
Ovella_1024x400

Kellareiden ja piha-alueen modernisointi ja säilytyskapasiteetin tehostaminen

Suurempien remonttien yhteydessä kannattaa tehdä myös säilytystilojen modernisointi, jolloin nykyaikaiset säilytysjärjestelmät korvaavat vanhat ja epäkäytännölliset telineet. Vapautuneet tilat voidaan suunnitella ja kalustaa uudelleen, kuten kylmäkellarit, lämmönjako- ja pannuhuoneet jne. Lisäksi pihoille voidaan järjestää ympärivuotiset pyöräparkit autojenparkkipaikat ja lumenlastauspaikat huomioiden. Nämä toimenpiteet ovat pieniä, mutta viimeistelevät suuremman remontin ja lisäävät asumisviihtyvyyttä.

SkimbaFillariRäkki sopii hyvin muille harrastusvälineille.SkimbaFillariRäkki sopii hyvin muille harrastusvälineille.

Taloyhtiöissä talvi- ja kesärenkaiden säilytys voi olla haastavaa. Ovellan tuotteilla voidaan taloyhtiön säilytystiloihin tehdä oma rengashotelli Rengasteline PST-4:lla. Siihen sopii 4 kpl standardi renkaita. Taloyhtiö voi hankkia telineitä ja vuokrata niitä haluaville, jolloin tulot jäävät taloyhtiöön.

Rengasteline PST-4Rengasteline PST-4

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö


Mikä on Ovella Systems?

Ovella Systems on vuonna 1979 perustettu suomalainen perheyritys, joka on erikoistunut turvallisiin, kestäviin ja tyylikkäisiin säilytysratkaisuihin. He ovat saaneet Avainlippu-merkin tänä vuonna ansioituneesta ja vastuullisesta työstään. Ovella Systems Oy panostaa koko ajan voimakkaasti tuotekehitykseen ja on mukana monissa kehitysprojekteissa.

Avainlippu aikajana
Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
12.10.2020