Vaivaako kerrostaloanne epätasainen lämmitys?

Hyvin useassa kerrostalossa lämmitysjärjestelmän epätasapaino aiheuttaa tilanteita, joissa yhdessä asunnossa voidaan oleskella t-paidoissa 24 asteen lämpötilassa, kun taas seinän takana puetaan villapaitaa ja -sukkia ylle 17 asteiseessa.

Ongelma on hyvin tuttu ja sen aiheuttaa vuosien saatossa epätasapainoon mennyt lämmitysjärjestelmä. Liian kuuma tai kylmä sisälämpötila vaikuttaa merkittävästi asumismukavuuteen ja on myös samalla energiasyöppö. Kuumissa asunnoissa tuuletetaan lämpöä pois ja kylmissä yritetään lämmittää lisää.

wattinen-lammitysjarjestelma-epatasapainossa

Ratkaisuna ongelmaan on lämmityksen tasapainottaminen,
jonka myötä lämmitysenergiaa säästyy jopa 10-15 prosenttia.

Miten se sitten tapahtuu?

vk2-20-wattinen-1000x563
Lämmityksen tasapainottaminen perinteisin keinoin tarkoittaa useiden eri venttiilien säätämistä lämmitysverkoston eri osissa. Työ vaatii myös virtaamien ja paine-erojen mittaamista. Tämä melko monimutkainen urakka vie sekä huoltomiesten että isännöitsijöiden aikaa, sillä tasapainotus saatetaan joutua tekemään moneen otteeseen. Yksinkertaisemmat keinot lämmitysjärjestelmän modernisoimiseksi ovat tervetulleita, sillä taloyhtiöt haluavat ratkaista lämmityksen ongelmat ja parantaa energiatehokkuutta.

Työläälle tasapainotukselle on helpompi ratkaisu - älylämmityspalvelu Wattinen


Tämä älykäs palvelu asennetaan jo olemassa oleviin lämmitysjärjestelmiin. Wattinen jakaa lämpöenergiaa tarkasti jokaiseen asuntoon ja huoneeseen reaaliaikaisesti sekä säätää lisäksi lämmitystä asukkaiden asumistottumusten mukaan. Näin turha energiankulutus vähenee ja samalla myös ilmastopäästöt pienenevät.

Wattisen ydin on oppiva tekoäly, joka kerää jatkuvasti tietoa muun muassa tilan varaavuudesta, sääennusteesta ja kiinteistön sijainnista. Se ennakoi ja ohjaa kiinteistön lämmitystä keräämiensä tietojen avulla tarkasti huone kerrallaan. Wattinen tietää, miten kunkin huoneen lämmitystä pitää ohjata, jotta sekä asumismukavuus että kiinteistön lämmitysenergian käyttö optimoidaan.

Wattinen mahdollistaa myös lämmityksen säätämisen automaattisesti pienemmälle silloin, kun asukkaat ovat poissa. Myös yölämpötila voidaan laskea alemmaksi, mikä parantaa unen laatua.

vk41-wattinen-lammityksensaataja-2

Katso, miten Wattinen toimii

Pyydä ilmainen esittely taloyhtiön hallitukselle ja isännöitsijälle


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
6.1.2020