Korjausrakentaminen 2020 – ennakoi korjaustarpeet, tee energiatehokasta, mutta älä korjaa yli

Korjausrakentaminen 2020
– ennakoi korjaustarpeet, tee energiatehokasta,
mutta älä korjaa yli

Korjausrakentamisen erikoistapahtuma, Korjausrakentaminen 2020, järjestetään Messukeskuksessa 28. tammikuuta. Sen ajankohtainen ohjelma tarjoaa monipuolisen katsauksen korjausrakentamisen eri osa-alueista sisäilmaongelmien korjaamisesta putkiremontteihin ja energiakorjauksista julkisivujen uusimiseen.

Tutustu tapahtumaan tästä!

Korjausrakentaminen 2020 -messuilla on tarjolla kattava tietopaketti korjausrakentamisen eri osa-alueista.Korjausrakentaminen 2020 -messuilla on tarjolla kattava tietopaketti korjausrakentamisen eri osa-alueista.

Tapahtuman ohjelma on rakennettu tietoiskuista, hanke- ja tuote-esittelyistä sekä seminaareista, ja se on suunnattu korjausrakentamisen ammattilaisille – rakennuttajille, urakoitsijoille, suunnittelijoille sekä taloyhtiöiden päättäjille ja isännöitsijöille. Sisältö perkaa niin julkisen sektorin kuin yksityisen puolenkin rakennuskannan korjaamista ja remontointia.

Korjaatko liikaa vai liian vähän?

Asianajaja, varatuomari Keijo Kaivanto valottaa puheenvuorossaan, millaisia ongelmia voi seurata siitä, kun taloyhtiöt korjaavat kiinteistöjä ennenaikaisesti tai tarpeettomasti tai jos korjaukset taas ovat tarpeeseen nähden selvästi alimitoitettuja. Kuka tällöin kantaa vastuun ja mitkä ovat seuraukset? Kuntaliiton tilapalvelupäällikkö Jussi Niemi taas kertoo, millainen on kuntien toimitilarakenne ja siihen liittyvä korjausvelka. Entä kuinka yleisiä ovat sisäilmaongelmat kuntien kiinteistöissä?

Korjausrakentaminen 2020 tarjoaa hyvän mahdollisuuden verkostoitumiseen ja tapaamisiin noin tuhannen kollegan kanssaKorjausrakentaminen 2020 tarjoaa hyvän mahdollisuuden verkostoitumiseen ja tapaamisiin noin tuhannen kollegan kanssa

Rakennusten ja rakentamisen osuus hiilidioksidipäästöistä on maailmanlaajuisesti huomattava. Erilaisilla energiakorjauksilla näitä päästöjä voidaan merkittävästi vähentää ja laskea samalla kustannuksia. Suomen LVI-liiton koulutuspäällikkö Samuli Könkö kertoo, miten kerros- ja rivitaloyhtiöissä voidaan omilla toimilla vaikuttaa ilmastonmuutokseen.

Mikä on paras putkiremontti ja millainen on hienoin lähiotalon uusittu julkisivu?

Tapahtumassa palkitaan vuoden parras putkiremonttt ja julkistetaan lähiökerrostalon parhaiten uudistettu julkisivu. Vuoden parhaan putkiremontin valinnasta vastaavat alan keskeiset järjestöt Kiinteistöalan hallitusammattilaiset AKHA ry, Suomen LVI-liitto SuLVI ry, LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry, Rakennusteollisuus RT ry sekä Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry.

Vuoden paras putkiremontti ja parhaiten uudistettu julkisivu

Lähiötalon uudistuvat julkisivut -kilpailu järjestetään vuosittain. Sen tavoitteena on löytää toteuttamiskelpoisia ratkaisuja 1960–1980-luvuilla rakennettujen lähiökerrostalojen julkisivujen energiakorjaukseen, parvekkeiden uudistamiseen, toiminnalliseen kehittämiseen ja lisäkerrosten rakentamiseen. Sen järjestävät yhdessä Julkisivuyhdistys ry:n kanssa Aalto-yliopisto sekä Tampereen ja Oulun yliopistot.

Vuoden parhaat palkitaan Korjausrakentaminen 2020 -messuilla.Vuoden parhaat palkitaan Korjausrakentaminen 2020 -messuilla.
Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
2.1.2020