Haaveiletko uudesta katosta tai katon korjauksesta?

Katto on kodin viides julkisivu ja siksi se on tärkeä osa rakennuksen ilmettä. Se on myös kriittinen suoja talon rakenteille. Laadukas katto on pitkäikäinen investointi, joka parantaa kodin toiminnallisuutta ja viihtyisyyttä sekä nostaa sen arvoa. Monimuotoisen katon asentaminen vaatii ammattitaitoa ja tarkkuutta, mutta erityisen haasteelliseksi työ saattaa muodostua vanhaa kattoa korjattaessa. Vanhan katon kanssa ei aina voi tietää, mitä rakenteista purettaessa paljastuu.

Kuvassa Jukkatalojen paritalo, johon on valittu katemateriaaliksi Ormax EVO -tiilikate.Kuvassa Jukkatalojen paritalo, johon on valittu katemateriaaliksi Ormax EVO -tiilikate.

Kattoremontti ilman stressiä

Katon vuositarkastuksen voidaan suorittaa taloyhtiössä huoltoyhtiön toimesta, mutta korjaustöissä kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen. Korjaustöihin on syytä ryhtyä heti, kun katolla havaitaan kulumia tai halkeamia. Katon käyttöikä vaihtelee kattotyypistä ja materiaalista riippuen keskimäärin 30-50 vuoden välillä. Vanha katto on hyvä uusia jo ennen, kuin vahinkoja alkaa ilmetä. Kosteusvauriot tulevat kalliiksi.

Jos katon kunto arveluttaa, voi ammattilaiselta pyytää katon kuntoarvion, jolloin perusteellisen tarkastuksen lisäksi saadaan arvio siitä, miten juuri kyseinen katto remontoidaan parhaalla tavalla. BMI Ormaxin valtuutetut kattoasentajat ovat luotettava ja turvallinen valinta asiantuntijaa haettaessa.

Vanha katto on hyvä uusia jo ennen, kuin vahinkoja alkaa ilmetä. Kestävän lopputuloksen saavuttamiseksi kannattaa valita laadukas aluskate.Vanha katto on hyvä uusia jo ennen, kuin vahinkoja alkaa ilmetä. Kestävän lopputuloksen saavuttamiseksi kannattaa valita laadukas aluskate.

Luonnonmukainen tiilikatto, jonka alla on mukava asua

Uusi laattakattotiili Ormax EVO on kehitetty Suomen vaativiin ilmasto­ olosuhteisiin. EVO yhdistää modernin teknologian tämän päivän kate­materiaalin esteettisiin, toiminnallisiin ja ekologisiin vaatimuksiin. Eläväpintainen ja kaunis laattakattotiili on ilmeeltään kevyt. Kokonaan luonnon materiaaleista valmistettu tiilikatto on äänetön ja sen alla on viihtyisää asua myös myrskyn vihmoessa ulkona. Tiilikatolla on myös lämpöä eristävä vaikutus, eikä yläkerran sisälämpötila pääse nousemaan epämiellyttävän korkeaksi. Moderni tiilikatto suojaa kiinteistöä jopa 70 vuotta.

EVO valmistetaan Suomessa, Orimattilassa - yhdessä Euroopan moderneimmista kattotiilitehtaista.

EVOn värivaihtoehdoista löytyy jokaiseen rakennukseen sopiva väri.EVOn värivaihtoehdoista löytyy jokaiseen rakennukseen sopiva väri.

Ormax EVO -tuotteet löydät myös Rakentaja.fi-verkkokaupasta!

Verkkokauppaan ostoksille!


Aurinkopaneelit sulautuvat nyt osaksi kattoa

Perinteisten, vesikatteen päälle asennettavien aurinkopaneelien vaihtoehdoksi löytyvät myös uudenlaiset, kattoon integroitavat aurinkopaneelit. Tuusulan Asuntomessuilla BMI Ormaxilla on esillä kaksi kohdetta, joissa on Ormax EVO Aurinkokatto. Tiilikatto on noussut yhdeksi asuntomessujen trendikatoksi. Joka neljäs messurakentaja on valinnut tiilikaton kotinsa katoksi.

Uusissa omakotitaloissa harjakatot ovat jyrkkiä ja katto olennainen osa julkisivua. Aurinkopaneelit, etenkin laajana pintana peittävät herkästi alleen varsinaisen katemateriaalin. Kattoon integroidut aurinkopaneelit ovat toimiva vaihtoehto rakentajalle, joka arvostaa ekologisia ratkaisuja ja halua säilyttää talon arkkitehtuurin.

- Esimerkiksi BMI:n Ormax EVO Aurinkokatossa aurinkopaneelit ovat osa vesikatetta ja kattokokonaisuutta. Ne eivät ole ylimääräinen varsinaisen katon päälle tuleva lisävaruste teknisesti tai taloudellisessa mielessä, kertoo myyntipäällikkö, BMI Suomen aurinkokattojen asiantuntija Teemu Talvia.

Integroidut aurinkopaneelit saa katolle helposti myös jälkikäteen

Ormax EVO –tiilikatolle on helppo asentaa integroidut aurinkopaneelit myös jälkikäteen: katon ruodejako on suoraan paneeleille sopiva. Kattotiiliä poistetaan aurinkopaneeleiden vaatiman tilan verran ja paneelit asennetaan tiilien tilalle. Integroitujen aurinkopaneeleiden määrää voi myöhemmin myös lisätä niin halutessaan.

- Jos haluaa esimerkiksi ensin seurata muutaman vuoden uuden talon sähkönkulutusta, ja kasvattaa aurinkopaneelien määrää sen jälkeen, se onnistuu EVO-tiilikaton ja integroitavien paneelien kanssa hyvin, Teemu Talvia kertoo.

EVO Aurinkokaton tuotekortti

Avaimet käteen -tiilikattoremontti

  • Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.
  • Ilmaisella arviokäynnillä saat tarjouksen kattoremontista, joka ei sido sinua mihinkään.Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
3.9.2020