Saako rättipatteria enää asentaa?

Pitääkö heittää hyvästit rättipattereille?

Vaikka uusi asetus on jo yli 2 vuotta vanha, löytyy vielä paljon epäselvyyttä siitä, pitääkö rakkaasta rättipatterista luopua seuraavan taloyhtiön remontin yhteydessä.

Ympäristöministeriön asetuksen mukaan Uuden rakennuksen lämpimän käyttöveden kiertojohdossa ei saa olla lämmönluovuttimia eikä lattialämmitystä. Korjaus- ja muutostyössä lämpimän käyttöveden kiertojohtoon liitetyt lämmönluovuttimet voidaan uusia siten, että asennettavien lämmönluovuttimien lämmönluovutusteho on enintään 200 wattia huonetilaa kohti. Tämä siis tarkoittaa sitä, että jo olemassa olevat pyyhekuivaimet saa vaihtaa uusiin putkisaneerauksen yhteydessä, edellyttäen ettei huoneen pyyhekuivaimen teho ylitä määrättyä 200 wattia.

Mitä tilalle vai uusitaanko vain?

Käyttövesikiertoiseen järjestelmään tai lämpöjohtoverkkoon voidaan liittää vesikiertoiset Sentakia-pyyhekuivaimet. Jos käyttövedellä lämpiävät pyyhekuivaimet halutaan säilyttää, pitää muistaa, ettei pattereiden yhteenlaskettu lämpöteho ylitä 200 wattia.

Vesikiertoinen LC-malli on mahdollista sähköistää
termostaattisäätöisillä sähkövastuksilla.

Vesikiertoinen LC-malli on mahdollista sähköistää termostaattisäätöisillä sähkövastuksilla.

Vesikieroinen ML-mallisto on suunniteltu kuivaukseen sekä lämmitykseen.Vesikieroinen ML-mallisto on suunniteltu kuivaukseen sekä lämmitykseen.

Pyyhekuivaimia valmistetaan myös sähkötoimisena, jolloin tilojen lämmitykseen tarkoitetut kuivaimet toimivat myös kesäaikana. Vanhat käyttövedellä lämpiävät pyyhekuivaimet voidaan helposti korvata myös sähkötoimisilla. Sähkötoimiset mallit on varustettu pistorasialiitännällä, joka helpottaa asennusta. Sähkötoimisista kuivaimista ajatellaan, että ne lisäävät merkittävästi sähkönkulutusta, mutta esimerkiksi Sentakia-pyyhekuivaimilla on pieni energiankulutus, vain 25-160 W.

Sentakia-pyyhekuivaimiin liitettävillä lisävarusteilla kuivaimen käytettävyyttä pystytään parantamaan huomattavasti. Ripustuskoukuissa ja hyllyillä pystyy säilyttämään esimerkiksi tekstiileitä, jotka pysyvät myös mukavan lämpiminä, eivätkä vie tilaa pyyhekuivaimella.

BLG-mallisto on tehty kestävästä ja helppo hoitoisesta ruostumattomasta teräksestä.BLG-mallisto on tehty kestävästä ja helppo hoitoisesta ruostumattomasta teräksestä.
EE-mallit on varustettu kierrejohdollisella pistotulpalla ja niissä on ajastin.EE-mallit on varustettu kierrejohdollisella pistotulpalla ja niissä on ajastin.

Vaihda sähkötoimisiin pyyhekuivaimiin

Sähkötoimisia Sentakia-pyyhekuivaimia voidaan käyttää, kuten vesikiertoisiakin, lähes kaikkialla mistä vain sähkölähde löytyy. Asennettaessa pistotulppakytkennällä asiakas voi suorittaa vaivattoman asennuksen itse, eikä sähköasentajaa tarvita. Lämmittimet voidaan asentaa myös kiinteänä, jolloin sähköjohto ei jää näkyviin.

Sentakia-sähkölämmitteisten pyyhekuivaimien SL-mallisto on suunniteltu kuivauksen lisäksi myös tilojen lämmitykseen. SL-malleja sekä muita Sentakia-sähkölämmittimien uusia malleja voidaan käyttää myös esimerkiksi tuulikaapeissa ja kuraeteisissä suuren tehonsa ansiosta. XY-malleissa on kiinteä ja lämpenevä hylly. Mallin on suunniteltu niin, että pyyhkeet roikkuvat vapaasti, mikä nopeuttaa kuivumista. Mallin on suunnitteltu ja toteutettu asiakkaiden toiveiden mukaan.

Katso kaikki Sentakia-sähkötoimiset pyyhekuivaimet >>

XY-malli edustaa uutta muotoilua ja on tehty asiakkaiden toiveiden perusteella. Sähkönkulutus on vain 40-60 W.XY-malli edustaa uutta muotoilua ja on tehty asiakkaiden toiveiden perusteella. Sähkönkulutus on vain 40-60 W.

Valitse taloyhtiösi rättipatterit täältä. Pyydä tarjous.


Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
5.3.2020