Helppo ovipuhelinjärjestelmän modernisointi
- osittain vaikka langattomasti

Ovipuhelintekniikka on mennyt aimo harppauksin eteenpäin, eikä saneerauskohteissa enää ole väliä, päästäänkö käyttämään vanhoja putkituksia vai ei. Nykyaikainen IP-tekniikka tarjoaa mahdollisuuden toteuttaa ovipuhelinjärjestelmä myös osittain langattomasti. Tarvitaan vain toimivat internetyhteydet.

 Kerrostalojen vanhat soittokellojärjestelmät voidaan uusia ABB:n moderniin, modulaarisiin ovipuhelinjärjestelmiin

 Kerrostalojen vanhat soittokellojärjestelmät voidaan uusia ABB:n moderniin, modulaarisiin ovipuhelinjärjestelmiin

Analoginen vai IP järjestelmä?

ABB-Wellcome on perinteistä analogista parikaapelia käyttävä ovipuhelin. ABB-Wellcome IP käyttää hyväkseen taas Ethernet-verkkoa eli internetyhteyttä. Vertailtaessa analogista ja Ethernet-verkkoa käyttävää IP-ovipuhelinta, suurin ero löytyy IP-pohjaisen järjestelmän helpommalla asennettavuudella, se kun ei tarvitse uutta kaapelointia, jos olemassaolevaa yleiskaapelointia voidaan hyödyntää. Jos omassa taloyhtiössä kaapelien vetäminen tuntuu mahdottomalta, on hyvä harkita IP-video-ovipuhelinjärjestelmään siirtymistä.

ABB-Wellcome IP soveltuu analogista järjestelmää paljon suurempiinkin asuinkerrostaloihin ja toimistoihin. Käytännössä laitemäärä on riittävä kaikissa tilanteissa, sillä yhteen järjestelmään voidaan kytkeä jopa 2 miljoonaa laitetta. Toisaalta ei analogisesta ABB-Wellcome -ovipuhelimestakaan kapasiteetti ihan heti lopu kesken, sillä yhteen järjestelmään voi liittää jopa 15 000 asuntoa. Molempia järjestelmiä voidaan käyttää mobiililaitteilla.

Milloin kajautetaan häämarssi?


Tiesitkö että Turun tuomiokirkkoon on asennettu ABB-Wellcome ovipuhelinjärjestelmä, jotta urkuri tietää, milloin pitää kajauttaa ilmoille häämarssi. Tilaisuudet sujuvat käsikirjoitusten mukaan, kun kirkossa on puheyhteys sakastin, urkuparven, infotiskin, muusikkojen huoneen ja kahvihuoneen välillä.


Modularinen rakenne

ABB:n tuotteista löytyy laaja valikoima ovipuhelimia hyvinkin erilaisiin kohteisiin. ABB-Welcome -järjestelmän modulaarisen rakenteen ansiosta jokaiseen rakennukseen löytyy oikea ovipuhelin lisätoimintoineen. Tuotteet sopivat erinomaisesti omakotitaloista aina rivi- ja kerrostaloihin, niin uudis- kuin saneerauskohteisiinkin. Vanha soittojärjestelmä on siis helposti uusittavissa käyttäen hyväksi vanhaa kaapelointia. Vanhasta kaapeloinnista riippuu, voidaanko ovipuhelimeen saada myös kuvayhteys ääniyhteyden lisäksi.

Ulkoyksiköt

ABB:n moduuleista koottavat ovipuhelinten ulkoyksiköt helpottavat juuri oikean ratkaisun löytämistä. Ulkoyksikkö voi olla laajuudeltaan 1-12 moduulia. Ulkoyksiköitä voi yhdessä rakennuksessa olla 9 kappaletta. Haluttuja ominaisuuksia on helppo lisätä järjestelmään, esimerkiksi avaimeton kulkumahdollisuus RFID-kortinlukijalla tai koodinäppäimistöllä. Tuotevalikoimasta löytyy myös valmiiksi kootut ulkoyksiköt.

ABB-Welcome-ulkoyksiköt kestävät hyvin pakkasta (-40 C), rankkasateita, UV-säteilyä ja ilkivaltaa (IK07).

ABB-Welcome-ulkoyksiköt kestävät hyvin pakkasta (-40 C), rankkasateita, UV-säteilyä ja ilkivaltaa (IK07).

Jopa hissin ohjaus samassa

Hissien ohjaus voidaan liittää osaksi ovipuhelinjärjestelmää hissiadapterin ja hissireleen avulla. Vieraalle avataan ulko-ovi huoneiston sisäyksiköstä, jolloin samanaikaisesti hissi lähtee alaovelle. Hissi vie vieraan suoraan haluttuun kerrokseen, missä isäntä ottaa vieraan vastaan. Hissi ei pysähdy matkalla muissa kerroksissa, vaikka kerrosnappuloita painettaisiinkin.

ABB-Welcome ovipuhelimissa on monia hyviä ominaisuuksia:

  • Huurtumisen esto takaa hyvän kuvanlaadun kaikissa olosuhteissa
  • Infrapunavalon ansiosta käyttäjä näkee vieraan selvästi myös pimeällä.
  • Ovipuhelinta soittaneiden kuvan tallennus videosisäyksikköön
  • Näppäinten taustavalo syttyy automaattisesti hämärässä, mikä helpottaa ulkoyksikön käyttöä.
  • Ulkoyksikön ilkivaltaluokitus on IK07
  • Erittäin hyvä kosteuskestävyys (luokat IP54 ja IP55)

Ovipuhelinten sisäyksiköt

Sisäyksiköitä on videokuvaa tallentavasta näytöstä perinteiseen luuriyksikköön. Saatavissa on myös mallit, joissa on induktiosilmukat kuulolaitteen käyttäjiä varten. Asennusvaihtoehtoina ovat uppo, pinta ja pöytäteline. Pöytätelinettä käytetään usein kohteissa, joissa on valvoja tai vahtimestari. Riippuen mallista, sisäyksiköihin saa muun muassa soitonsiirron, sisäpuhelumahdollisuuden, mykistystoiminnon ja viestien tallentamisen.

Saneerauskohteissa ovipuhelimien sisäyksikkö voidaan kätevästi kohottaa neljällä korokepalalla hieman irti seinästä, jolloin tarvittava kaapelointi voidaan tehdä pinta-asennuksena. 

ABB-Welcome -ovipuhelinjärjestelmään voit liittää lisälaitteena myös kameroita. Sisäyksiköksi valittavissa näyttö, luuri tai luuriton audiosisäyksikkö

ABB-Welcome -ovipuhelinjärjestelmään voit liittää lisälaitteena myös kameroita. Sisäyksiköksi valittavissa näyttö, luuri tai luuriton audiosisäyksikkö

Etäkäyttö mobiililaitteilla

Ovipuhelimen toimintoja on mahdollista käyttää etänä mobiililaitteilla, kuten älypuhelimella tai tabletilla. Ovipuhelimen soittoon voi vastata, vaikka asukas itse ei olisikaan kotona. Mobiilikäyttö mahdollistaa jopa oven avaamisen tulijalle etänä. Etäkäyttö vaatii IP-gatewayn ja internet-liittymän.

Lisäkameroilla turvallisuutta ympäristöösi

Ovipuhelinjärjestelmään on saatavilla laadukkaat kamerat, joilla voidaan varmistaa kiinteistön turvallisuus. Ovipuhelinjärjestelmän lisäkamerat ovat korkealaatuisia analogisia kameroita, joilla lisätään kiinteistön turvallisuutta merkittävästi. Modulaariseen ulkoyksikköön voidaan suoraan liittää yksi lisäkamera ilman lisätarvikkeita. Yhteensä kameroita voidaan yhdistää 36 kappaletta. 

mobiili-750x422

Ohjaa ovipuhelinjärjestelmää sovelluksella

Ovipuhelinjärjestelmä on helposti liitettävissä ABB-free@home-kodinohjaukseen tai KNX-taloautomaation kanssa. Koti- ja taloautomaatiojärjestelmät lisäävät kiinteistön turvallisuutta entisestään ja parantavat asumismukavuutta. MyBuildings-sovelluksen kautta pystyy etävalvomaan kameroiden avulla kiinteistöllä liikkuvia henkilöitä.

MyBuildings-sovellus on pilvipalveluna tarjottava online-alusta ABB:n digitaalisille tuotteille, jolla käyttäjät voivat hoitaa ja kontrolloida kodinohjausjärjestelmiään. Järjestelmän kautta tarjotaan pääsy muun muassa ABB-free@home, KNX ja ABB-Welcome tuotteisiin. Sovellus on kehitetty helpottamaan asunnon omistajien ja huoltoliikkeiden elämää ja tekemään asumisesta turvallisempaa.

Varaosia saatavilla myös tulevaisuudessa

Aina on myös hyvä investoida sellaiseen tekniikkaan ja varsinkin toimittajaan, joka ei ole katoamassa markkinoilta minnekään. - Kirjavilla kotiautomaatiomarkkinoilla oli myös helppo luottaa siihen, että ABB:n järjestelmä ei katoa markkinoilta muutamassa vuodessa. ABB tuntui turvalliselta ja luotettavalta kumppanilta, kertoo Iisalmen Resiinankulman sähkösuunnittelun ja -urakan toteuttanut Arto Sahlström.

Kun valitset korkealaatuiset ABB-Wellcome tuotteet, niin tiedät kenelle avaat ovesi myös tulevaisuudessa.

Lue linja-ja sähkösaneerauksen järkiliitosta >>


 

Pyydä tarjous taloyhtiöllenne


Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
25.1.2021