Onnistunut viemärisaneeraus sukittamalla
Case: Viemärisaneeraus 10 viikossa

Putkiremontti mielletään usein raskaaksi, isoksi ja kalliiksi operaatioksi. Sukitustekniikalla toteutettu putkiremontti on ekologinen ja usein myös edullisin vaihtoehto perinteiselle putkiremontille, ei pelkästään taloudellisesti, vaan kohdetta kokonaivaltaisesti tarkasteltaessa. Monessa taloyhtiössä on useammassa asunnossa tehty hiljattain keittiö- ja/tai kylpyhuoneremontti, eikä perinteinen putkiremontti tällöin houkuta asukkaita.

Ruosteinen putkiRuosteinen putki
Lattiakaivon läpileikkauskuvaLattiakaivon läpileikkauskuva
Puhdistettu putkiPuhdistettu putki

Yhä useampi taloyhtiö ja kiinteistönomistaja valitsee viemärisaneeraukseen ekologisesti kestävän, teknisesti edistyksellisen ja modernin sukitusratkaisun, koska sukitus on laadukas, nopeasti toteutettavissa, edullinen sekä ympäristö- ja asukasystävällinen menetelmä. Sukituksessa saneerataan vanhat, rikkoutuneet ja saumoistaan tihkuvat viemärit uudenveroiseen kuntoon, jolloin huonokuntoisen putken sisään muodostuu uusi saumaton ja tiivis uusi putki, joka vastaa ominaisuuksiltaan uutta muoviputkea.

"On hyvä muistaa, että vakuutusyhtiöt hyväksyvät vain sertifioidulla menetelmällä sekä materiaaleilla saneeratut putket uusiksi putkiksi. Olemme solmineet sopimuksen VTT Expert Services Oy:n kanssa laadunvalvonnan varmistamiseksi."Capse Oy:n toimitusjohtaja Aleksi Kasari.

Sukitustekniikalla toteutetussa putkiremontissa poiskuljetettavaa ja loppusijoitettavaa purkujätettä, kuten lyijyä, betonia tai asbestia, ei synny, joten jätekuljetusten tarve on minimaalinen ja kuljetuskaluston päästöistä aiheutuva hiilijalanjälki jää pieneksi.

Katso tyytyväisen asiakkaan tarina
​​​​​​​Case: Siuntio

Saneerauksen myötä vuosia lisää turvallista asumista

  1. Kohteena oli Siuntiossa sijaitseva v. 1971 rakennettu rivitaloyhtiö, jonka runkoviemärit olivat niin sanotusti tulleet tiensä päähän, eli runkoviemärit olivat uusimistarpeessa. Hallituksen päätöksellä oli päätetty, että runkoviemärien saneeraus tullaan hoitamaan sukitustekniikalla ja pääurakoitsijaksi valittiin Capse Oy. Capse Oy lupasi tehdä saneerauksen 10 viikossa, ja piti lupauksensa!
  2. Mitä putkisto piti sisällään? Capse:n kuntotutkimuksessa suoritettiin viemärien ja salaojien kuvaus, huuhtelu, paikannus ja raportointi. Palvelukokonaisuus antoi syvätietoa putkien rakenteesta, materiaaleista, kunnosta ja tarvittavista toimenpiteistä tulevaa sukitussaneerausta varten.
  3. Capse toteutti viemärisaneerauksen sukitustekniikalla. Rivitaloyhtiön viemäriongelmat ratkaistiin ammattitaitoisen henkilökunnan, parhaiden materiaalien ja monipuolisen kaluston avulla kymmenessä viikossa. Capse:n palvelukonsepti on logistisesti, laadullisesti, aikataulullisesti ja kustannuksiltaan kilpailukykyinen ja osakkaat olivat tyytyväisiä saamaansa palveluun. Erityiskiitosta tuli, ettei tarvinnut muuttaa pois kotoaan vaan Capse oli tuonut sosiaalitilat asukkaiden käyttöön aivan taloyhtiön läheisyyteen.

Saneerauskohde oli v. 1971 rakennettu rivitaloyhtiö Siuntiossa.Saneerauskohde oli v. 1971 rakennettu rivitaloyhtiö Siuntiossa.
Asukkaille tuotiin tilapäiset sosiaalitilat taloyhtiön edustalle saneerauksen ajaksi.Asukkaille tuotiin tilapäiset sosiaalitilat taloyhtiön edustalle saneerauksen ajaksi.
Suurin osa asukkaista totesikin, ettei tarvetta muutolle ole, koska sosiaalitilat saatiin järjestettyä niin vaivatta.Suurin osa asukkaista totesikin, ettei tarvetta muutolle ole, koska sosiaalitilat saatiin järjestettyä niin vaivatta.
AsennusautotAsennusautot
Viemäreiden huuhteluautoViemäreiden huuhteluauto
Viemärit kuntokartoitetaan aluksi huuhtelemalla viemärit ja selvittämällä kuvaamalla putkistojen kunto, ongelmakohdat ja elinkaari, sekä tarvittaessa paikannetaan viemärien ja kaivojen sijainnit.Viemärit kuntokartoitetaan aluksi huuhtelemalla viemärit ja selvittämällä kuvaamalla putkistojen kunto, ongelmakohdat ja elinkaari, sekä tarvittaessa paikannetaan viemärien ja kaivojen sijainnit.
Sukitusrummulla ammutaan sukkaa putkistoihin.Sukitusrummulla ammutaan sukkaa putkistoihin.
Sukan mankelointi onnistuu näppärästi paikan päällä huoltoautossa.Sukan mankelointi onnistuu näppärästi paikan päällä huoltoautossa.
Sukitus suoritetaan epoksihartsilla imeytetyllä polyesterisukalla.Sukitus suoritetaan epoksihartsilla imeytetyllä polyesterisukalla.
Asentajat ovat ammattitaitoisia ja koulutettuja henkilöitä. Capse Oy ja VTT Expert Services Oy ovat solmineet sopimuksen laadunvalvonnan varmentamisesta.Asentajat ovat ammattitaitoisia ja koulutettuja henkilöitä. Capse Oy ja VTT Expert Services Oy ovat solmineet sopimuksen laadunvalvonnan varmentamisesta.

Miksi sukitus kannattaa?
​​​​​​​Sukittamisen hyödyt

  • Sukitus on nopea, mutta samalla laadukas, tapa lisätä putkistojen käyttöikää yli 50 vuotta.
  • Sukituksen hoitaa sertifioitu yritys, koska vakuutusyhtiöt hyväksyvät vain sertifioidulla menetelmällä sekä materiaaleilla saneeratut putket uudenveroisiksi.
  • Sukituksen jälkeen putkisto on käytännössä vuotamaton.
  • Sukitussaneeraus on asukasystävällinen, kustannustehokas ja ainutlaatuinen palvelukokonaisuus.
  • Sukitusremontti voidaan toteuttaa kerrostaloihin, rivitaloihin, omakotitaloihin, liike- ja teollisuuskiinteistöihin sekä kauppakeskuksiin.
  • Kun sukitussaneeraus on saatu valmiiksi. Yksikään kohde ei jää vaille laaduntarkkailua, vaan asiantuntijat tekevät myös sukituksen laadunvalvontaa.
Capse Oy käyttää asennuksissaan Boldan In-House Lining System -menetelmää. Sillä saneerattujen putkien tekninen elinkaari on vähintään 50 vuotta. Se mahdollistaa pitkän huoltovälin ja huolettoman asumisen. Boldan tt 38s -sujutussukassa käytetty kalvo on valmistettu kierrätysmateriaalista.

Kiinnostuitko? Jäikö jokin askarruttamaan?

Olisiko teillä tarvetta kuntotutkimukselle?

Jätä yhteydenottopyyntö ja asiantuntijat ovat yhteydessä sinuun mahdollisimman pian!
Voit myös tutustua lisää Capse Oy:n palveluihin: capse.fi

Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
17.11.2021