Oikeilla tuotteilla kylpyhuoneet valmiiksi jopa viikkoja nopeammin

Tärkeintä märkätiloissa on laadukas ja ammattimaisesti tehty vedeneristys. Varsinkin taloyhtiöissä oikein tehdyn vedeneristyksen merkitys korostuu. Viime aikoina puhutuimpia aiheita on ollut linjasaneerauksiin ja kylpyhuoneremontteihin käytetty aika. Merkittävimmin kylpyhuoneremontin kestoon vaikuttavat käytetyt tuoteratkaisut ja menetelmät. KiiltoPro Pikamärkätilajärjestelmä mahdollistaa märkätilarakentamisessa merkittävän ajansäästön.

Järjestelmän tuotteet on kehitetty erityisesti rakentamisen ja remontoinnin ammattilaisten tarpeisiin. Ratkaiseva hyöty näkyy kuitenkin suoraan myös asunnon käyttäjälle, sillä kylpyhuone saadaan Pikamärkätilajärjestelmän avulla normaaliin käyttöön jo useita vuorokausia, jopa viikkoja totuttua aikataulua aiemmin. Olkoon sitten kyse yksittäisestä kylpyhuoneesta tai koko taloyhtiön linjasaneerauksesta, on tärkeintä valita oikeat ratkaisut asukkaan kannalta mahdollisimman vaivattoman lopputuloksen varmistamiseksi. Taloyhtiöille tärkeintä on laadukas ja nopea remontti ja se onnistuu oikeilla tuotteilla. Myös remontin tekijälle luotettavat ja helposti työstettävät tuotteet ovat tärkeitä.

Eri työvaiheisiin soveltuvien, nopeasti kuivuvien tuotteiden lisäksi Kiilto on kehittänyt myös työtapoja, työvälineitä ja järjestelmiä ajansäästön maksimoimiseksi. Tämän tuloksena on syntynyt KiiltoPro Pikamärkätilajärjestelmä, joka mahdollistaa merkittävän ajansäästön märkätilarakentamisessa. Pikamärkätilajärjestelmä palvelee varsinkin suuria putkiremontteja, koska märkätilojen läpimenoaika on lyhyempi, jolloin kylpyhuoneet saadaan nopeammin valmiiksi.

Tehokolmikolla vedeneristys valmiiksi nopeasti

Kiillon tehokolmikko märkätilojen vedeneristykseen on: Kiilto PrimerOne, Kiilto XPU ja Kiilto KeraPro.

Vedeneristyksen teko aloitetaan pintojen pohjustamisesta. Pohjustamiseen käytetään Kiilto PrimerOne tartuntapohjustetta. Sen kovettumisnopeus on jopa 30 minuutti olosuhteista riippuen. Kiilto Primer One tartuntapohjuste on vesiohenteinen ja se sopii sekä vedeneristeiden että tasoitteiden pohjusteeksi.

Läpiviennit ovat yksi märkätilarakentamisen kriittisistä vaiheista. Perinteisesti märkätilan läpivientien tiivistykset on tehty valmiilla läpivientikappaleilla tai nurkkavahvikenauhasta leikkaamalla sekä vedeneristeellä. Kiillon kehittämän XPU Liima- ja tiivistemassan ansiosta läpivientien tiivistykset on nyt mahdollista tehdä myös 1-komponenttisilla vedeneristeillä ilman läpivientivahvikkeita. Tämä nopeuttaa ja helpottaa työvaihetta ja samalla koko remonttia. Kiilto XPU on monipuolinen liimamassa, jonka tarttuvuus eri materiaaleihin on erinomainen – usein ilman erillistä pintakäsittelyä. Liimamassan elastisuus takaa sen, että sillä tiivistetyt saumat saavat elää ilman, että niiden mekaaninen lujuus heikentyy. Tuote on lähes kutistumaton ja kuivunut pinta voidaan maalata useimmilla maaleilla.

8205e0cd03d3e9f8_800x800ar
8696238371fb4a2a_800x800ar

Itse vedeneristykseen kkäytetään Kiilto KeraProta, jonka nopeuteen vaikuttavia tekijöitä ovat esimerkiksi sen levitys mahdollisuudet. Vedeneriste voidaan levittää joko telaamalla tai ruiskuttamalla. Merkittävin ominaisuus on, että tuotetta voidaan levittää niin sanotusti ”märkää märälle”. Tämä tarkoittaa sitä, että toinen kerros voidaan levittää heti ensimmäisen päälle. Näin ollen vedeneristeen kuivuminen laatoitusvalmiiksi saavutetaan ruiskuttamalla jopa tunnissa ja telaamalla kolmessa tunnissa. Kiilto KeraPro vedeneristeen kalvonpaksuus voidaan mitata ultraäänilaitteella eristettä rikkomatta, minkä ansiosta eristeen paikkauksen kuivumista ei tarvitse odottaa ennen seuraavaa työvaihetta. Kiilto KeraProta voidaan käyttää myös tiivistyskorjauksiin.

3174 muok

Jatkuvaa tuotekehitystä

Jatkuva ja tiivis yhteistyö urakoitsijoiden ja märkätila-alan ammattilaisten kanssa on antanut runsaasti arvokasta ja ajankohtaista tietoa siitä, mitä markkinoilla tapahtuu ja mitä kentällä vaaditaan. Kiilto onkin kehittänyt tuotteitaan vastaamaan paremmin asiakkaiden toiveita. Esimerkiksi ammattilaisilta tulleen palautteen perusteella Kiilto uudisti Kiilto KeraPron levitysominaisuuksista. Kiilto tutki asiaa ja teki erilaisia testauksia. Lopulta tuloksena oli parempi Kiilto KeraPro, jonka levitysominaisuudet ovat saaneet kiitosta. Uuden koostumuksen myötä myös peittokyky on parempi.

Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
17.2.2020