Kodeissa tehdään nyt isoja ilmastotekoja – mukavuudesta tinkimättä

Rakennusten lämmittäminen tuottaa valtaosan kaupunkien ilmastopäästöistä. Siksi asukkaiden taloyhtiöissä tekemät yhteiset päätökset voivat vaikuttaa merkittävästi päästöjen vähenemiseen. Älykkään teknologian avulla voidaan saada aikaan tuntuvia muutoksia. Eivätkä muutokset välttämättä vaadi suuria remontteja tai tinkimistä asumismukavuudesta.

Lämpötilaerot kerrostalon asuntojen välillä ovat yksi suurimmista asukasvalitusten aiheista. Saman talon yhdessä asunnossa saattaa olla hulppea 24 asteen teepaitalämpötila, kun seinänaapuri pukee villapaitaa ylleen 17 asteen lämmössä. Asumismukavuuden lisäksi tällä on vaikutusta rakennuksen energiankulutukseen, koska kuumissa asunnoissa usein tuuletetaan lämpöä pois ja kylmissä yritetään lämmittää lisää. Järkevällä energiakulutuksen vähentämisellä ja kokonaisvaltaisella lämmityksen ohjauksella energiankulutus kuitenkin pienenee jopa 30 prosenttia. Tämä vähentää suoraan asumisen ilmastopäästöjä ja tuo taloyhtiölle säästöjä.

Lue lisää Wattisen eduista

vk11-20-wattinen.JPG

Wattinen – tasaista lämpöä uusin keinoin

Älylämmityspalvelu Wattinen on moderni ja helppo tapa ohjata kerrostalon lämmitystä. Se seuraa reaaliaikaisesti lämpöenergian tasaista jakautumista talon jokaiseen asuntoon ja huoneeseen. Se myös säätää lämmitystä asukkaiden asumistottumusten mukaan ja poistaa automaattisesti turhaa energiankulutusta. Näin ilmastopäästöt vähenevät ja asumismukavuus kasvaa.

vk2-20-wattinen-1000x563

Wattisella haluttu huonekohtainen lämpötila voidaan säätää tarkasti eri vuorokauden ajoille. Esimerkiksi makuuhuoneen lämpötilaa voi laskea iltayhdeksästä alkaen ja näin parantaa unenlaatua. Lämpötilan voi säätää pienemmälle myös päiväaikaan, jos ollaan enimmäkseen poissa kotoa.

Säätöjen ajastukset onnistuvat kätevimmin Wattisen älypuhelinsovelluksella. Säätö onnistuu myös suoraan termostaatista, joka näyttää valitun lämpötilan selkeästi celsiusasteina. Sovellus näyttää konkreettisesti ilmaston hyväksi syntyvät säästöt. Säästyvää energiaa verrataan mäntypuiden vuosittain sitomaan hiilidioksidimäärään. Esimerkiksi yksiössä voidaan saavuttaa säästöt, jotka vastaavat 150 männyn vuosittain sitomaa hiilidioksidimäärää.

Wattinen on helppo ottaa käyttöön ilman isoja investointeja

Wattisen käyttöönotto on mutkatonta, sillä se asennetaan taloyhtiön olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään. Asunnoissa lämmityspattereiden termostaatit vaihdetaan Wattisen älytermostaatteihin. Älykkäät termostaatit ovat suoraan yhteydessä pilvipalvelun tekoälyyn, joka optimoi ja tasapainottaa lämmitysjärjestelmää.

Kevään yhtiökokous on oikea paikka aloittaa vaikuttavat ilmastoteot

Asumismukavuuden ja Ilmastohyötyjen lisäksi Wattinen tuottaa myös taloudellisia hyötyjä. Ne näkyvät lopulta suoraan asukkaiden maksamissa vastikkeissa ja vuokrissa. Siksi älykäs lämmityksensäätö kiinnostaa varmasti kaikkia taloyhtiön asukkaita. Asia kannattaakin nostaa kevään yhtiökokouksen asialistalle. Päätös hankinnasta voidaan tehdä kokouksessa. Wattinen tilataan kätevällä kuukausimaksulla, joten päätös ei sido taloyhtiötä pitkäaikaisiin sopimuksiin.


Lue lisää ja laske paljonko teidän talonne voisi säästää Wattisella

Energialaskuriin

 

Kokeile energialaskuria.Kokeile energialaskuria.

Wattinen on DNA Oyj:n tarjoama palvelu kerrostalon energiatehokkaaseen ja asukaslähtöiseen lämmityksen hallintaan. Taloyhtiö saa täyden palvelun paketin asennuksesta ylläpitoon ja raportointiin. Wattisen saa helposti yhdessä päivässä asennettuna, ilman putkimiestä ja myös kesken lämmityskauden.


Pyydä ilmainen esittely taloyhtiön hallitukselle ja isännöitsijälle


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
9.3.2020