Vanhan talon lämmitysongelmiin moderni ratkaisu

Meilahdessa Helsingissä on vuonna 1946 rakennetussa kerrostalossa painittu jo pitkään lämmitysongelmien kanssa. Vanha talo on ollut vuosia korjauskierteessä. Yhtiöön asennettiin Wattinen-älylämmityspalvelu, jonka uskotaan ratkaisevan lämmitysongelmat.

Asumismukavuuden parantaminen oli suurin syy Wattisen valinnalle meilahtelaisessa taloyhtiössä, mutta myös säästöt lämmityskuluissa otettiin ilolla vastaan.Asumismukavuuden parantaminen oli suurin syy Wattisen valinnalle meilahtelaisessa taloyhtiössä, mutta myös säästöt lämmityskuluissa otettiin ilolla vastaan.

Talossa on aikoinaan ollut hiililämmitys, jonka jäljiltä rakenteisiin jäänyt lämmityshormi on johtanut viereisiin asuntoihin kylmää ilmaa. Myös ulkoseinään rajautuvien makuuhuoneiden lattianrajassa on kylmällä ilmalla todella vilpoista - vain pari lämpöastetta.

Toisessa asunnossa kylmä, toisessa kuuma? Wattinen mahdollistaa lämpötilojen huonekohtaisen säätämisen.Toisessa asunnossa kylmä, toisessa kuuma? Wattinen mahdollistaa lämpötilojen huonekohtaisen säätämisen.

Lämmityksen epätasapainon korjaamiseksi on talossa tehty kaikki perinteiset toimenpiteet, mutta ne eivät ole tilannetta auttaneet.

Lämmitystä on yritetty korjata patteriverkostoa tasapainottamalla, uusimalla kaukolämmön laitteistot, tekemällä taloon eristerappaus ja vaihtamalla ikkunat. Niistä huolimatta ongelmat eivät ole poistuneet kokonaan. 

Älyllä asumismukavuutta

Taloyhtiössä oli ensin koekäytössä Wattisen älylämmityspalvelu, joka tuntui niin toimivalta ratkaisulta, että se asennettiin yhtiöön pysyvästi. Asukkaat olivat aiempaa tyytyväisempiä lämmitykseen ja ovat oppineet Wattisen avulla tarkkailemaan huoneiden lämpötilaa sekä omaa viihtymistään.

Wattisen avulla asukas voi säätää itse eri huoneiden lämpötiloja. Se sopii erityisen hyvin tilanteessa, jossa osassa huoneita on lämmin ja osassa kylmä.

Pyydä ilmainen esittely

Asumismukavuuden parantaminen oli suurin syy Wattisen valinnalle, mutta myös säästöt lämmityskuluissa otetaan asunto-osakeyhtiössä ilolla vastaan. Vuositasolla taloyhtiö voi säästää älykkäällä lämmityksen ohjauksella lämmitysenergiassa 15-30 %.

Wattisen asentamiseksi riittää asunnoissa pelkkä termostaattien vaihto, mikä sujuu nopeasti ja mutkattomasti. Meilahtelaisesta taloyhtiöstä kerrotaan, että asennuksessa kului aikaa alle 5 minuuttia yhtä huoneistoa kohti, joten asennus ei aiheuta häiriötä asukkaille. Taloyhtiössä uskotaan, että Wattinen pystyy ratkaisemaan lämmityksen ongelmat vanhoissa kiviseinäisissä kerrostaloissa, joissa lämmitys ei toimi tasaisesti.

Asukkaat voivat helposti asettaa ja ajastaa kotinsa jokaisen huoneen lämpötilan elämäänsä sopivaksi.Asukkaat voivat helposti asettaa ja ajastaa kotinsa jokaisen huoneen lämpötilan elämäänsä sopivaksi.

Miten kerrostalon lämmitysongelmien korjauskierre katkaistiin?

Mikä on Wattinen?

Wattinen on DNA Oyj:n tarjoama palvelu kerrostalon energiatehokkaaseen ja asukaslähtöiseen lämmityksen hallintaan. Taloyhtiö saa täyden palvelun paketin asennuksesta ylläpitoon ja raportointiin. Wattisen saa helposti yhdessä päivässä asennettuna, ilman putkimiestä ja myös kesken lämmityskauden.


Pyydä ilmainen esittely taloyhtiön hallitukselle tai isännöitsijälle


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
23.3.2020