Kerrostaloparvekkeet tulleet tiensä päähän?

Constin ja Lumonin yhteistyö takaa sujuvan ja nopean parvekeremontin läpiviennin

Espoon Perkkaalla sijaitseva, vuonna 1971 rakennettu elementtirakenteinen kerrostalo koki alkuvuonna 2019 laajamittaisen parvekeremontin, jossa vanhat parvekkeet purettiin pois ja tilalle asennettiin betonielementeistä uudet, aikaisempaa syvemmät parvekkeet. Myös parvekkeiden takaseinän paneloinnit ja eristykset uusittiin. Parvekkeet lasitettiin Lumonin kaiteilla ja parvekelaseilla. Julkisivun osalta kohteessa toteutettiin huoltokunnostus eli julkisivun pesu ja maalaus.

Everstinkujan remontoitu kerrostalo Perkkaalla Espoossa. Parvekkeet uusittiin kokonaisvaltaisesti ja ne saivat myös lasituksen.Everstinkujan remontoitu kerrostalo Perkkaalla Espoossa. Parvekkeet uusittiin kokonaisvaltaisesti ja ne saivat myös lasituksen.
Vanhat parvekkeet purettiin ja tilalle asennettiin betonielementeistä 80 senttiä aikaisempaa syvemmät parvekkeet.Vanhat parvekkeet purettiin ja tilalle asennettiin betonielementeistä 80 senttiä aikaisempaa syvemmät parvekkeet.
Uusittavia parvekkeita taloyhtiössä oli kaikenkaikkiaan 64. Remontti kesti helmikuun lopusta kesäkuun loppupuolelle.Uusittavia parvekkeita taloyhtiössä oli kaikenkaikkiaan 64. Remontti kesti helmikuun lopusta kesäkuun loppupuolelle.

Everstinkujan kahdenksankerroksisessa kohteessa uusittavia parvekkeita oli yhteensä 64. Remontti käynnistyi helmi-maaliskuun vaihteessa ja uudet parvekkeet lasituksineen olivat asukkaiden täysimittaisessa käytössä kesäkuun lopussa. Remontin toteutti korjausrakentamiseen erikoistunut Consti yhteistyössä parvekelasitukset kohteeseen toimittaneen Lumonin kanssa.
Constin ja Lumonin yhteistyökonsepti takaa sujuvan ja nopean projektin läpiviennin sekä mahdollistaa parvekkeiden käyttöönoton parhaimmillaan jopa kaksi kuukautta normaalia toimintatapaa aiemmin.
- Yleinen käytäntö on, että vasta uusien parveke-elementtien ollessa paikoillaan päästään mittaamaan parvekkeen koko ja pystytään tilaamaan tarvittavat parvekelasitukset. Tässä toimintatavassa hukataan paljon aikaa. Olemme kehittäneet Lumonin kanssa uudenlaisen konseptin, joka nopeuttaa työmaan läpimenoaikaa ja asukkaat saavat huomattavasti nopeammin parvekkeen käyttöönsä. Toteutamme Lumonin kanssa vuosittain useita kohteita tavalla, jossa he ovat tilanneet tarvittavat lasit ja muut materiaalit jo hyvissä ajoin ennen kuin me olemme saaneet asennettua parveke-elementit paikoilleen, Everstinkuja 5:n työmaavastaavana toiminut Mikko-Ville Heikkilä Constilta valottaa.

Miten tämä sitten käytännössä toteutuu?

- Constilla on projektikohtaisesti olemassa kohteessa käytettäville parveke-elementeille tietyt koot, jonka mukaan pystymme tilaamaan tarvittavat tuotteet oikeilla mitoilla heti projektin alkuvaiheessa. Näin tavara on tontilla valmiina asennettavaksi heti, kun parveke-elementit ovat paikoillaan, Lumonin projektipäällikko Petri Nilsson kertoo.

Tämä vaatii tarkkaa ja huolellista työtä, sillä asennusvaiheessa elementtien tulee pysyä määriteltyjen toleranssien sisällä. Näin mittatilatut lasit istuvat täydellisesti parvekkeisiin ilman näkyviä kiinnityksiä.

Lasitusta päästiin asentamaan heti, kun parveke-elementit olivat paikoillaan.Lasitusta päästiin asentamaan heti, kun parveke-elementit olivat paikoillaan.

Nilsson sanoo, että projektit ovat olleet onnistuneita ja lisänneet asukkaiden tyytyväisyyttä erityisesti lyhentyneen remontin läpivientiajan vuoksi.

Lisää tilaa ja käyttökelpoisuutta parvekkeille

Everstinkujan asukkaat saivat remontin myötä myös enemmän parvekeneliöitä sekä näkymän aikaisemman yhden sivun sijaan kahdelle tai kolmelle sivulle. Samalla parvekkeiden valoisuus ja avaruudentunne kasvoi.
- Kohteeseen asennettiin 80 senttiä syvemmät parvekkeet, joten lisäneliöiden ansiosta parvekkeista tuli myös käytännöllisemmät. Lisäksi nykyaikaisissa elementeissä on valmiiksi suunniteltu muun muassa vedenpoisto, Heikkilä kertaa ja jatkaa, että käytännössä 60-70-lukujen kerrostaloyhtiöissä parvekkeiden käyttöikä on tullut tiensä päähän. Ne pitää joko peruskorjata tai vaihtoehtoisesti uusia. Espoossa parvekkeiden uusiminen lisäsi niiden käyttöikää huomattavasti.

Parvekelasitus mahdollistaa parvekkeen käyttämisen läpi vuoden.Parvekelasitus mahdollistaa parvekkeen käyttämisen läpi vuoden.

Osassa Everstinkujan kerrostaloparvekkeista oli jo ennestään asukkaiden itse eri toimittajilta hankkimia lasituksia. Tehdyn remontin myötä kaikissa parvekkeissa on nyt samanlaiset lasitusratkaisut, jolloin myös taloyhtiön julkisivu yhdenmukaistui. Lasituksen ansiosta asukkaat saivat parvekkeesta olohuoneen jatkeen, jossa on mukava viettää aikaa varhaisesta keväästä aina pitkälle syksyyn. Parveketta voi myös sisustaa huoletta, sillä se on säältä suojassa. 

Kysy lisää aiheesta


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
23.3.2020