Aiheuttavatko asukkaiden tukkeutuneet pesualtaat taloyhtiössänne turhaa vaivaa ja kuluja?

Taloyhtiön kannattaa harkita pesualtaiden perinteisten pullovesilukkojen vaihtamista erikoisvesilukkoihin. Näin taloyhtiössä vähennetään paitsi vesivahinkojen riskiä myös puhdistuksesta aiheutuvia huoltokuluja.

Lavuaarin vesilukon puhdistus on vuoden 2019 alusta alkaen kuulunut Kiinteistöliiton vastuunjakotaulukon mukaan taloyhtiöiden kunnossapitovastuulle. Asukas ei siis saa enää itse avata hajulukon tiivisteitä, ellei tarvittavaa tietotaitoa ole, vaan puhdistus tulee jättää ammattilaisen tehtäväksi.

Muutos tehtiin, koska hajulukon puhdistaminen on – mallista riippuen – monelle asukkaalle työläs ja hankala tehtävä, joka ei onnistu ilman työkaluja. Samalla riskinä on, että virheellisesti tai huolimattomasti takaisin kiinnitetyt hajulukon osat voivat aiheuttaa vuotoja, joita vakuutus ei välttämättä korvaa.
 

"Riskinä on, että virheellisesti takaisin kiinnitetyt hajulukon osat aiheuttavat vuotoja."

Myös puhdistuksen laiminlyönti on ongelmallista, sillä se tuo mukanaan riskin hajulukon tukkeutumisesta ja sen aiheuttamasta ylivuodosta ja vesivahingosta taloyhtiössä.

Erikoisvesilukkojen asentaminen vanhoihinkin pesualtaisiin on järkevää, sillä taloyhtiössä vähennetään näin sekä vesivahinkojen riskiä että puhdistuksesta aiheutuvia huoltokuluja.Erikoisvesilukkojen asentaminen vanhoihinkin pesualtaisiin on järkevää, sillä taloyhtiössä vähennetään näin sekä vesivahinkojen riskiä että puhdistuksesta aiheutuvia huoltokuluja.

Pesualtaan erikoisvesilukko tarjoaa helpon ratkaisun

Nykyisin asukkaan ensisijaisena tehtävänä on pitää putket puhtaana huolehtien, ettei niihin pääse esimerkiksi roskaa ja hiuksia. Jos hajulukon voi puhdistaa tiivisteitä avaamatta, puhdistus kuuluu edelleen asukkaan vastuulle. Viemäriin voi siis kaataa nestemäistä putkenavaajaa ja hiukset altaasta tulee poistaa itse.

 

"Erikoisvesilukko käy kaikkiin asunnon posliinialtaisiin."

Hajulukon puhdistuksen voi tehdä asukkaalle helpoksi ja riskittömäksi vaihtamalla lavuaarin perinteisen pullovesilukon erikoisvesilukkoon. Erikoisvesilukko käy kaikkiin asunnon posliinialtaisiin. Pesualtaan erikoisvesilukko säästää jatkossa sekä vaivaa että rahaa, sillä puhdistus sujuu asukkaalta kätevästi ilman huoltomiehen apua.

Kuinka erikoisvesilukko käytännössä toimii?

Pesualtaan erikoisvesilukko Vieser Smart Clean on puhdistettavissa altaan päältä, mikä nopeuttaa ja helpottaa vesilukon puhdistustyötä huomattavasti perinteiseen altaan alta puhdistettavaan hajulukkoon verrattuna. Vettä voi laskea hanasta puhdistuksen aikana, sillä Vieser Smart Clean -erikoisvesilukon runkoa ei tarvitse irrottaa – ainoastaan lukon sisäosa nostetaan ja puhdistetaan.
 

"Pesualtaan erikoisvesilukko säästää sekä vaivaa että rahaa, sillä puhdistus sujuu asukkaalta kätevästi ilman huoltomiehen apua."

Helppokäyttöisyyden ansiosta asukas voi puhdistaa erikoisvesilukon kätevästi vaikka päivittäin ilman työkaluja, eikä nestemäisiä viemärinavausaineitakaan tarvita. Säännöllisin väliajoin tehty puhdistus vähentää merkittävästi tukkeutumisen riskiä ja tuo näin selkeitä säästöjä taloyhtiön tarvittaessa tekemälle vesilukon puhdistustyölle.

Pesualtaan erikoisvesilukossa on myös kätevä tulppaominaisuus, eli kantta kääntämällä vesilukon voi avata ja sulkea. Erillistä irrallista tulppaa – joka voi mennä hukkaan – ei siis tarvita.

Osta erikoisvesilukko verkkokaupasta

Muista! Lattiakaivojen puhdistus on edelleen asukkaan omalla vastuulla, joten kaivon helppoon puhdistettavuuteen ja pitkään puhdistusväliin kannattaa kiinnittää huomiota. Vieserin kaivoilla käytännölliset ominaisuudet ovat huippuluokkaa – tyylikästä ulkonäköä unohtamatta. Lue lisää >>>


Lisätiedot:
www.vieser.fi
vieser@vieser.fi
p. 020 746 4400

Näin puhdistat Vieser-erikoisvesilukon: • Käännä tulppa auki-asentoon. • Tartu tulppaan ja nosta sisäosa ylös. • Puhdista vesilukko altaan sisäpuolelta esimerkiksi pulloharjalla. • Huuhdo allas ja vesilukko. • Mikäli haluat sulkea altaan tulpan, käännä tulppaa 1/4 myötäpäivään.Näin puhdistat Vieser-erikoisvesilukon: • Käännä tulppa auki-asentoon. • Tartu tulppaan ja nosta sisäosa ylös. • Puhdista vesilukko altaan sisäpuolelta esimerkiksi pulloharjalla. • Huuhdo allas ja vesilukko. • Mikäli haluat sulkea altaan tulpan, käännä tulppaa 1/4 myötäpäivään.

Katso videolta, miten helposti erikoisvesilukon puhdistus sujuu

Haluatko lisätietoa? Jätä Vieserille yhteydenottopyyntö!

Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
29.4.2021